Η Carnival Corp. θα πληρώσει πρόστιμο 20 εκ. δολ. για μόλυνση της θάλασσας με απορρίμματα…

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Carnival Corp. θα πληρώσει πρόστιμο 20 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η Princess Cruises, μια θυγατρική της, παραδέχτηκε ότι έριχνε απορρίμματα στον ωκεανό.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τη Δευτέρα, η Carnival απελευθέρωσε απορρίμματα τροφίμων και πλαστικών στον ωκεανό και δεν κατέγραψε με ακρίβεια τις αποκομιδές των απορριμμάτων της και δημιούργησε ψευδή στοιχεία για τα ζητήματα περιβαλλοντικής συμμόρφωσης πριν από τις αρμόδιες επιθεωρήσεις.

Η απόφαση της Δευτέρας απαιτεί από την Carnival να πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε επτά ημέρες, για να λάβει πρόσθετους ελέγχους πλοίων, να αφιερώσει περισσότερους πόρους για να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση με τη δοκιμασία, να μειώσει τον αριθμό πλαστικών ειδών μιας χρήσης στα πλοία της και να δημιουργήσει ομάδες για τη βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων. Αν δεν τηρήσει τις προθεσμίες για να αναβαθμίσει τη διαδικασία συμμόρφωσης, θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον ποινές ύψους $ από 1 εκατομμυρίου έως $ 10 εκατομμυρίων την ημέρα.

«Η Carnival Corporation παραμένει αφοσιωμένη στην περιβαλλοντική αριστεία και στην προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και ταξιδεύουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της Carnival.

Το 2017, η Princess Cruises κρίθηκε ένοχη την παράνομη απελευθέρωση του πετρελαίου στον ωκεανό και τη σκόπιμη απόκρυψη της πρακτικής και καταδικάστηκε να πληρώσει 40 εκατομμύρια δολάρια. 

Σύμφωνα με μια έκθεση ενός επιθεωρητή περιβάλλοντος, η Carnival παραβίασε τους περιβαλλοντικούς νόμους κατά το πρώτο έτος της δοκιμασίας. Ο επιθεωρητής διαπίστωσε πάνω από 800 παραβιάσεις τ του από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *