Χ. Ταραντίλης: Τι είπε για το αν θα γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους τουρίστες που επιλέγουν Ελλάδα

ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Απέφυγε να λάβει λάβει σαφή θέση κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, για το αν υπάρχει περίπτωση να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για ταξίδια στην Ελλάδα.

Ο κ. Ταραντίλης, απαντώντας στην ερώτηση “Το εμβόλιο θα παίξει κάποιο ρόλο στον Τουρισμό; Υπάρχει περίπτωση να γίνει υποχρεωτικό για ταξίδια στην Ελλάδα; Και παρόλο που ίσως είναι λίγο νωρίς, ποιες είναι οι προσδοκίες της Κυβέρνησης για τον Τουρισμό φέτος”, είπε: “Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για το τι θα γίνει με τον Τουρισμό φέτος. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Αλλά, όπως σας είπα και στην αρχή, ο στόχος μας είναι να ικανοποιηθεί το αρχικό πλάνο και να μπορούμε να έχουμε κατακτήσει την ανοσία μέσα στο Καλοκαίρι”.

Αναφερόμενος στην Οικονομία, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι “…Η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη που ανέκτησε η εθνική μας οικονομία, εξασφάλισε μέσα στο 2020  -με ιστορικά χαμηλά επιτόκια- τους πόρους που απαιτούνται και για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στους πληττόμενους κλάδους, των ανέργων, των ιδιοκτητών ακινήτων, των δανειοληπτών, καθώς και των κλάδων των μεταφορών, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού.  Διέθεσε ήδη για το σκοπό αυτό 24 δισ. ευρώ και είναι έτοιμη να διαθέσει άλλα 7,5 δισ. για το 2021. Συνεχίζονται, έτσι,  οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το πρόγραμμα «Γέφυρα», οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και οι διαδοχικοί κύκλοι επιστρεπτέας προκαταβολής.

ksd Ταραντίλης
adv

Σημειώνεται ότι ενεργοποιήθηκε από την περασμένη Τρίτη ο 5ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το μισό της οποίας -όπως και στον προηγούμενο κύκλο- είναι μη επιστρεπτέο, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και τις  30 Ιουνίου 2021. Το συνολικό ύψος του κύκλου αυτού φτάνει στο 1,5 δισ. ευρώ, γεγονός που ανεβάζει τη συνολική απευθείας στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις -και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες- μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, στα 7 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Ιανουάριο έχει  ανασταλεί πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, της εστίασης, για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Το 80% του μηνιαίου μισθώματος, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και έτσι  το κόστος του ενοικίου κατανέμεται κατά 80% στο Κράτος και 20% στον εκμισθωτή”.

Ερωτηθείς για την επαναλειτουργία της αγοράς είπε ότι “Η Κυβέρνηση έχει στρατηγική και σύστημα. Η διαδικασία είναι: Γίνεται η συλλογή των δεδομένων από τους ειδικούς, από την Επιτροπή των ειδικών, εισηγούνται και αποφασίζουμε. Αυτό θα γίνεται εβδομάδα-εβδομάδα. Όταν σήμερα είναι Δευτέρα και αυτό θα γίνεται εβδομάδα-εβδομάδα, δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε οτιδήποτε. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών, αφού θα έχουν συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα. Θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα πάρει η Κυβέρνηση την απόφασή της”.

Τέλος, σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξει  το λιανεμπόριο και η εστίαση και αν υπάρχουν χρήματα και από πού για επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται, τόνιζε: “Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος έδωσα την απάντηση πριν. Στο δεύτερο σκέλος, θα ήθελα να πω ότι μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει τον βέλτιστο τρόπο, έτσι ώστε να στηρίξει επιχειρήσεις και απασχόληση. Θα δούμε ποια είναι τα δεδομένα και ανάλογα θα πράξουμε. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ποια είναι η διάθεση της Κυβέρνησης”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *