xalkidiki

Η Χαλκιδική προσελκύει το ενδιαφέρον των Ολλανδών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Χαλκιδική έδωσε για ακόμα μία χρονιά το παρών στη διεθνή έκθεση τουρισμού Vakantiebeurs της Ουτρέχτης που πραγματοποιήθηκε στις 10-15 Ιανουαρίου 2017.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας, όπου η Χαλκιδική μέσω της συνεχής συμμετοχής της και με παράλληλες στοχευμένες καμπάνιες στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Τα πρώτα μηνύματα, όπως προέκυψαν μέσα από τις προ-καθορισμένες συναντήσεις που είχε η Διευθύντρια Marketing του Οργανισμού με εκπροσώπους των Tour Operators είναι πολύ θετικά και σημειώνεται αύξηση των προ-κρατήσεων σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη συνάντηση με τον manager της Thomas Cook Ολλανδίας, Ronald van Bruchen, οι προ-κρατήσεις για το 2017 σε σχέση με το 2016 έχουν μία αύξηση της τάξεως του 20% ενώ μας δήλωσε ότι η περσινή χρονιά πήγε καλύτερα από τις προσδοκίες τους όσον αφορά τη Χαλκιδική. Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι συναντήσεις με στελέχη της TUI Ολλανδίας και SUNDIO, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι αύξησαν τις αεροπορικές τους θέσεις με την απευθείας πτήση της Transavia για το 2017. Όπως μας επισήμαναν όλοι, οι εντυπώσεις και τα σχόλια των Ολλανδών που επισκέφτηκαν πέρσι τη Χαλκιδική ήταν πολύ θετικά.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής προσέλκυσε αρκετούς επισκέπτες [πάνω από 600 άτομα πέρασαν από το περίπτερο και ζήτησαν πληροφορίες], καθώς η έκθεση από τη δεύτερη μέρα ήταν ανοιχτή στο κοινό, οι οποίοι αναζητούσαν πληροφορίες για την περιοχή και κυρίως για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και αξιοθέατα. Παράλληλα, διανεμήθηκε και δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στο καινούριο τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής, το «5ο στοιχείο» [www.aristotle-halkidiki.gr] που ανέπτυξε ο Οργανισμός με το Δήμο Αριστοτέλη με αφορμή το επετειακό έτος Αριστοτέλη, επί της ευκαιρίας της συμπλήρωσης 2400 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου φιλοσόφου. Για άλλη μία χρονιά παρατηρείτε αυξημένο το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική από Ολλανδούς τουρίστες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με αυτοκινούμενα σε camping.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τη Διευθύντρια Marketing του Οργανισμού, κ Τάνια Ακριτίδου, το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού και Πρόεδρο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής, κ Αντώνη Δεληδημητρίου, ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες. Το περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής επισκέφτηκε και ο Έλληνας Πρέσβης της Ολλανδίας, κ Δημήτρης Χρονόπουλος. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ των Κάτω Χωρών, κ Ελένη Σκαρβέλη για την πολύτιμη βοήθεια της ώστε να κλειστούν οι συναντήσεις και να οργανωθούν τα Press Trip του 2017 στη Χαλκιδική.

Τέλος, την άνοιξη του 2017, αναμένεται να κυκλοφορήσει και το περιοδικό Griekenland magazine το όποιο θα περιέχει εκτενές αφιέρωμα 12 σελίδων για τη Χαλκιδική, αποτέλεσμα του Press Trip που οργάνωσε ο Οργανισμός στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016.

Τα αποτελέσματα από την 3η χρονιά παρουσίας στην έκθεση φαίνονται με τη σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας/αφίξεων των Ολλανδών επισκεπτών στην Χαλκιδική. Πρέπει να αναφέρουμε ότι παρόλο που το 2016, οι αφίξεις των Ολλανδών στην Ελλάδα σημείωσαν μία πτώση της τάξεως του -20%, η Χαλκιδική κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με περίπου 15.000 επισκέπτες). Ενδεικτικά είναι τα πρώτα στοιχεία προγραμματισμού πτήσεων, που έδωσε η Ελληνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ) για τη θερινή περίοδο 2017 (από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου έως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου), “δίνουν” μια αύξηση 11% των προγραμματισμένων θέσεων της απευθείας πτήσης με την Transavia για το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από την Ολλανδία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *