Χάος στα βρετανικά αεροδρόμια…

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Ακυρώσεις πτήσεων, πολύωρες καθυστερήσεις και εκατοντάδες επιβάτες στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού είναι η εικόνα που παρουσιάζουν από χθες κάποια βρετανικά αεροδρόμια, εξαιτίας της κακοκαιρίας, που δημιούργησε ένα ταξιδιωτικό χάος.

Στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ χθες ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, με αποτέλεσμα πάνω από 300 άτομα να περιφέρονται στους διαδρόμους όλο το βράδυ, ενώ, σήμερα, οι πτήσεις εκτελούνται, αν και υπάρχουν καθυστερήσεις.

Είκοσι επτά εισερχόμενες και 27 εξερχόμενες πτήσεις της Ryanair ήταν μεταξύ των πτήσεων που ακυρώθηκαν χθες στο Στάνστεντ. Την ίδια στιγμή η EasyJet προέβη, επίσης, στην ακύρωση πτήσεών της. Και στο Λούτον, όμως, ακυρώθηκαν 50 πτήσεις εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας.

Το αστέρι του Cold Feet, Fay Ripley, τουίταρε ότι πέρασε 10 ώρες σε ένα διάδρομο περιμένοντας να απογειωθεί για την Κοπεγχάγη, κατηγορώντας τη Ryanair για «τρομερή μεταχείριση».

Η εταιρία από την πλευρά της δήλωσε ότι ειλικρινά ζητά συγγνώμη στους πελάτες της και επισήμανε ότι μόλις ένας μικρός αριθμός πτήσεων ακυρώθηκαν στο Λίβερπουλ, τον Λούτον και το Στάνστεντ.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Λόγω του κλεισίματος διαδρόμων εξαιτίας του χιονιού σε διάφορα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου (συμπεριλαμβανομένων των Λίβερπουλ, τον Λούτον και το Στάνστεντ), λυπούμαστε που αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε έναν μικρό αριθμό πτήσεων χθες (27 Δεκεμβρίου)».

Σύμφωνα με τη Ryanair όλοι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες ενημερώθηκαν μέσω e-mail και SMS.

«Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη σε όλους τους πελάτες που πλήττονται από αυτές τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες είναι εξ ολοκλήρου εκτός ελέγχου μας.

Οι πτήσεις λειτουργούν όπως έχει προγραμματιστεί σήμερα, με κάποιες μικρές καθυστερήσεις και συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να ενημερώνονται σχετικά με την πτήση τους στην ιστοσελίδα Ryanair.com», επισήμανε στην ανακοίνωσή του ο αερομεταφορέας.

Το αεροδρόμιο του Στάνστεντ με τη σειρά του, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι όλες οι πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, ωστόσο, υπενθύμισε στους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση των πτήσεων τους πριν πάνε στο αεροδρόμιο.

Το ίδιο ζήτησε και η EasyJet από τους επιβάτες της, συνιστώντας τους παράλληλα να ξεκινούν αρκετά νωρίτερα για το αεροδρόμιο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *