theoharis

Χάρης Θεοχάρης: Επενδύστε στην Ελλάδα γιατί η χώρα αλλάζει

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

«Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων σε πολλούς τομείς της Ελληνικής αγοράς και, κυρίως, στην αναβάθμιση και στην κατασκευή νέων ξενοδοχείων, στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, στην κατασκευή μαρινών και θεματικών πάρκων», επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας διαδικτυακά στο 22ο ετήσιο «Capital Link Invest in Greece Forum».

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «παρά την πανδημία, στην Ελλάδα εγκρίθηκαν οκτώ επενδύσεις, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, με τη διαδικασία του ‘fast-track’, με ποσό που αγγίζει το 1 δις ευρώ.

Περισσότερα από 40 νέα ξενοδοχεία, κυρίως μπουτίκ ξενοδοχεία, άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο στο κέντρο της Αθήνας είτε μέσω συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων είτε μέσω πλήρους εξαγοράς, αποδεικνύοντας το δυναμισμό της τουριστικής αγοράς και πως οι επενδύσεις μπορούν να μεταμορφώσουν την πόλη γύρω από την πλατεία Ομονοίας, την Πλάκα και την Πλατεία Συντάγματος».

Ο  υπουργός Τουρισμού στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά από χρόνια καθυστέρησης, η επένδυση στο Ελληνικό, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ξεπάγωσε και εκτιμάται ότι θα προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες. Το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής  είναι η μοναδικότητα της ακτογραμμής που θυμίζει νησί αλλά και η κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο και το κέντρο της πόλης».

Και συμπλήρωσε ότι «οι επενδύσεις σε μαρίνες σε όλη την Ελλάδα είναι ένας τομέας με μεγάλες δυνατότητες ενώ οι  ευκαιρίες για την ανάπτυξη μαρινών παραμένουν πολλές».

Ο  κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «My Residence-Golden Visa», λέγοντας ότι «η θέσπιση ειδικής νομοθεσίας που επιτρέπει τη μόνιμη διαμονή για οικογένεια εκτός Ε.Ε., επενδύοντας σε ακίνητα τουλάχιστον 250 χιλιάδες ευρώ, καθώς και για στρατηγικούς επενδυτές, είναι μεγάλης σημασίας».

Ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας για τη διαχείριση της πανδημίας, υπογράμμισε τη σημασία της καλής συνεργασίας του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με μια σειρά φορέων για το επιτυχές άνοιγμα του Τουρισμού. «Ανοίξαμε τον τουρισμό με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που βασίστηκε σε τρεις πυλώνες. Πρώτον, προετοιμάσαμε πρωτόκολλα υγείας για κάθε οικονομική δραστηριότητα και εκπαιδεύσαμε αντίστοιχα εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους. Δεύτερον, συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα που εφάρμοσε τα πρωτόκολλα χωρίς εξαίρεση. Τρίτον, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα ελέγχου και δοκιμών “EVA” για ανίχνευση COVID-19, το οποίο εφαρμόστηκε σε εισερχόμενους τουρίστες, σε κάθε σημείο εισόδου στην Ελλάδα. Η Ελλάδα παρέμεινε ασφαλής μέσα στο καλοκαίρι και το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν ήρθε γρηγορότερα, αλλά όταν «χτύπησε» και την υπόλοιπη Ευρώπη. Κερδίσαμε βραβεία για τα νησιά μας, για τα ξενοδοχεία μας, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για πρώτη φορά βραβεύθηκαν ως ο κορυφαίος φορέας τουρισμού παγκοσμίως».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Θεοχάρης απευθύνθηκε στους ξένους επενδυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι η ώρα να έρθετε και να επενδύσετε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα αλλάζει. Επενδύστε γιατί η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 800 χιλιάδες κρεβάτια ξενοδοχείου, γιατί διαθέτει απευθείας πτήσεις από μεγάλα διεθνή αεροδρόμια προς τους προορισμούς, γιατί αποτελεί 12μηνο τουριστικό προορισμό».

ksd Θεοχάρης
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *