money-tourism copyright
money tourism photo

Χιλιάδες γεύσεις της ελληνικής γαστρονομίας στην TUTTOFOOD 2017

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Αρώματα από τη θάλασσα, μπουκέτα κρασιού, γεύσεις ελιών, τυριά και συνταγές από την αρχαία παράδοση: Μεσογειακές γεύσεις από τις καλύτερες της ελληνικής γαστρονομίας, “εισβάλουν” ευχάριστα στην Αίθουσα 6 στο εκθεσιακό κέντρο fieramilano, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης Τροφίμων του Μιλάνου TUTTOFOOD 2017, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 11 Μαΐου, χάρη στην ιδιαίτερα πολυάριθμη συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών.

money-tourism copyright
money-tourism photo

Οι περίφημες ελληνικές ελιές και ελαιόλαδα αντιπροσωπεύονται από τέσσερις κορυφαίες εταιρείες με προϊόντα όπως, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Kalliston από τον Hermes, το ελαιόλαδο και τα ξύδια ΠΟΠ Ανθίας από την Pelasgaea με ελιές Αμφίσσης & Καλαμών, η Sativa με με εκλεκτές ποικιλίες ελαιολάδου της και με πράσινες αλλά και καλαματιανές ελιές και τέλος η Terra Creta, με ένα ιδαίτερο οργανικό παρθένο ελαιόλαδο.

Γαλακτομικά

money-tourism copyright
money-tourism photo

Εξίσου δελεαστική είναι η προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων της Ελλάδας στην διεθνή έκθεση της Tuttofood 2017. Εκτός από τη φέτα, η Ελλάδα είναι γνωστή και για πολλές άλλες ποικιλίες τυροκομικών που την κατατάσσουν στην τρίτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των ΠΟΠ τυριών: έτσι οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την Α.Βl.ΓΑΛ από την Αχαία, παρουσιάζοντας τα δύο brands Panteli και Peloponissos, την Eurofood Quality ΑΕ, που παράγει κλασσικά και κατσικίσια τυριά στην Καστοριά και στην Κρήτη. Την Karalis ΑΕ, η οποία φημίζεται για την ΠΟΠ βαρελίσια φέτα από την Ήπειρο. Την Kirkeby Cheese Export A / S, διανομέας στην Ευρώπη κλασσικών λευκών τυριών και φέτας. Και την Paraskevi Pagoni – Gyparaki Μ.Ε.Π.Ε. με τις κρητικές σπεσιαλιτέ της σε πικάντική γραβιέρα κ.α.

Όσον αφορά τα ψάρια, δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια από τις πλουσιότερες θάλασσες στον κόσμο – και ως εκ τούτου τα ψάρια είναι μεταξύ των αδιαμφισβήτητων πρωταγωνιστών της ελληνικής κουζίνας: στην έκθεση, αυτό θα επιβεβαιωθεί από τις παρουσιάσεις του μπλε καβουριού του Mytilos – AegeanGourmet και από τα κατεψυγμένα ποιοτικά ψαρικά της Savramis & Co Ltd.

money-tourism copyright
money-tourism photo

Επιπλέον, οι αγοραστές θα βρουν προϊόντα που μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των «απαιτητικών» πελατών τους με προσφορές από εταιρείες αντιπροσωπευτικές της τεράστιας ελληνικής κουζίνας, τόσο μοναδικές όσο και η φιλοξενία της χώρας: για παράδειγμα, τα προϊόντα με βάση το αβοκάντο του Avoel από τη Κρήτη. Υψηλής ποιότητας bottarga (αβγοτάραχο) από την Trikalinos Α.Ε. και νόστιμα antipasti από την Frescado ΑΕ. και το Filema Rodion με τα Μελεκούνι του, κλασσικές σουσαμένιες μπάρες του από τη Ρόδο. Φυσικά δεν θα λείψει ελληνική παράδοση που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως κονσερβοποιημένα προϊόντα, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν από την Zanae ΑΕ. Μεταξύ των μικτών προϊόντων, οι παραδοσιακές γεύσεις σε τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, ρώσικη, καβουροσαλάτα κ.α. της Bonita Appetizers ΑΕ.

Ακόμη ξεχωρίζει ο φημισμένος γύρος και τα άλλα κρέατα της Kasidis ΑΕ για να ολοκληρώνει την ελληνική συμμετοχή το περίφημο μέλι και προϊόντα με βάση το μέλι από τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσων.

Ολόκληρη η Ελλάδα

Από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία, η Ελλάδα είναι επίσης η πατρίδα ειδικών ψωμιών και παξιμαδιών, όπως το περίφημο ψωμί πίτας της Χασιώτης Α.Ε. Σαφράν, μπισκότα γάλακτος ή αμυγδάλου και φρυγανιά θυμαριού ή ρίγανης από την Eliana Bakery. Κρητικά αρτοσκευάσματα του Klapakis Bakery ή  το ψωμί ψημένο σε φούρνο με ξύλα του κρητικού ψωμιού Αγίου Νεκταρίου, του Μαλαδάκη Στεφάνου μαζί με τις άλλες σπεσιαλιτέ του νησιού από την Paraskevi Pagoni-Gyparaki Sole Shareholder Ltd. Η αρτοποιία τόσο γλυκιά όσο και αλμυρή θα χαρακτηρίζεται από πραγματικά πρωτότυπες ιδέες όπως βότανα ή μίνι-πίτες γεμάτες τυρί από την οικογένεια Deli Creta Lampakis Family Simandirakis P. & Co. Φανταχτερά κέικ μιας μερίδας από την Ροδούλα Α.Ε. Και ο Βικελίδης – Χρυσαντίντης που παράγει παραδοσιακά μπισκότα ζάχαρης και αμυγδάλου και τον μοναδικό αρωματισμένο κουραμπιέ.

Τι είναι το ελληνικό γεύμα κάτω από τον ήλιο, χωρίς ούζο, παγωμένο τσίπουρο (το παραδοσιακό ελληνικό ποτό) ή κρασί; Μια κατηγορία που θα παρουσιαστεί στην καλύτερη του μορφή από ιστορικά ονόματα όπως η Cavino ΑΕ, το Domaine Sigalas και το Distillery του Ν. Κατσαρού η οικογένεια του οποίου παρήγαγε για πρώτη φορά το ούζο στον κόσμο.

Η ελληνική παρουσία στη TUTTOFOOD 2017 περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από συλλογές έγκριτων οργανισμών, επιμελητηρίων και Περιφερειών, επιτρέποντας στους επισκέπτες να δοκιμάσουν ένα ευρύ φάσμα γεύσεων συγκεντρωμένων σε ένα μέρος. Αυτά περιλαμβάνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Κρήτη) ενώ ακόμη παρούσα είναι η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου – ένα αρχιπέλαγος 34 νησιών που θα είναι η Ευρωπαϊκή Περιοχή Γαστρονομίας το 2019 – Το Chef’s Club  Δωδεκανήσων & Κυκλάδων. Εκτός από τα booths, θα πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες επίσης στο περίπτερο της Ελλάδας στο Hall 6, G02A / F07A, F02 / E07 και E02.
Επιπλέον, οι Ιταλοί και οι διεθνείς κορυφαίοι προσκεκλημένοι αγοραστές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλύτερα ελληνικά φαγητά στο αποκλειστικό Buyers’ Lounge στις 8 & 9 Μαΐου.

Οι Έλληνες εκθέτες

Οι Έλληνες εκθέτες στη TUTTOFOOD 2017 συνολικά είναι: AegeanGourmet by Mytilos, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Avoel, Κρητικό Νέκταρ, Deli Creta Lampakis Family, Eurofood Quality ΑΕ, Klapakis Bakery, Maladakis Stefanos, Paraskevi Pagoni – Gyparaki Ltd., Simandirakis P. & Co., Spanoudakis A. – Psyllakis. N., Terra Creta ΑΕ) Frescado ΑΕ, Karalis ΑΕ, N. Katsaros Distillery, Kirkeby Cheese Export A/S, Panemboriki Srl (Avigal, Bonita Appetizers, Cavino ΑΕ, Chasiotis ΑΕ, Kasidis ΑΕ, Rodoula ΑΕ, Satuca ΑΕ-Sativa ΑΕ, Pelasgaea, Region Of South Aegean, Savramis & Co. Ltd., Trikalinos ΑΕ, Vikelidis – Chrisanthidis ΑΕ, Zanae ΑΕ. Και η Eurimac στο Hall 5.

Στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ για τις ελληνικές συμμετοχές στην έκθεση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *