Χορηγός στο διαγωνισμό για το καλύτερο ελληνικό macaron η ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με τη συμμετοχή της ως χορηγός, η ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε., στηρίζει τον ξεχωριστό και πρωτότυπο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου ελληνικού macaron – «Le Meilleur Macaron Grec», που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο του θεσμού «Gout de France» ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια, προτρέπει εστιατόρια και ξενοδοχεία απ’ όλη την Ελλάδα να υιοθετήσουν γαλλικό μενού, στις 21 Μαρτίου κάθε έτους.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό υψηλών προδιαγραφών, που προβάλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά των δύο χωρών με πρωτότυπο τρόπο. Αποτελεί πρωτοβουλία ιδιαίτερου γαστρονομικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, που προάγει μέσα από το γλυκό, σήμα – κατατεθέν της φίνας γαλλικής patisserie, την τέχνη και την απαιτητική τεχνική, την εμπειρία, την κομψότητα, τα χρώματα και τις γεύσεις της Γαλλίας, αλλά και της Ελλάδας, που εδώ και χρόνια έχει ενσωματώσει τα δικά της μοναδικά στοιχεία στο macaron.

Η εταιρία, μέσω της αποκλειστικής της συνεργασίας με τον γαλλικό οίκο Robot Coupe, εξόπλισε τον χώρο που θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός με κορυφαία, εξειδικευμένα μηχανήματα ζαχαροπλαστικής. Παράλληλα, εξασφάλισε και προσφέρει στους τέσσερις νικητές δώρα υψηλής αξίας του γαλλικού οίκου.

Η ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε. εκφράζει τις ευχαριστίες της για την επιλογή της ως χορηγό στον εμπνευστή του όλου εγχειρήματος, Γάλλο πρέσβη στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί καθώς και στον επικεφαλής και πρόεδρο της κριτικής επιτροπής για τα ελληνικά macarons, καταξιωμένο Ελληνογάλλο σεφ της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, Ζαν-Μαρί Χοφμάν.

Επίσης, συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους τέσσερις νικητές της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για τις άκρως δημιουργικές συνταγές τους. Η δεύτερη και τελική φάση, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 19 Μαρτίου, στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα όπου οι τέσσερις φιναλίστ αναμένεται να παρουσιάσουν νέες συνταγές υψηλού ποιοτικού και γευστικού επιπέδου.
Η ΕΜΚΟ Κουτελάς Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 και εισάγει αξιόπιστες λύσεις εξοπλισμού εστίασης από όλον τον κόσμο. Συνεργάζεται αποκλειστικά με κορυφαίους Γαλλικούς οίκους όπως η Robot Coupe, ο οποίος διακρίνεται παγκοσμίως για την αξιοπιστία και την αντοχή των μηχανημάτων του στους χώρους ζαχαροπλαστικής και της επαγγελματικής κουζίνας γενικότερα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *