Χρ. Μπάρδος: Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζουμε την εξωστρέφεια, την ποιότητα και τις δράσεις που αναδεικνύουν την ομορφιά των νησιών μας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ανοίγει σήμερα, 10 Οκτωβρίου, η αυλαία για το 4ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας, την πολιτιστική γέφυρα Παρίσι-Ρόδος που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια με την στήριξη και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το 4ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας είναι αφιερωμένο στην κλασική μουσική, την φωτογραφία και το σινεμά και διαρκεί από σήμερα 10 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου του 2022.

Κατά τη φετινή διοργάνωση, η Ρόδος και το Φεστιβάλ φιλοξενούν το ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Estonian Philharmonic Chamber Choir, κατόχων δυο Grammy Awards με τον αρχιμουσικό και ιδρυτή της χορωδίας Tõnu Kaljuste (22 & 23 Οκτωβρίου) καθώς και τη γαλλική χορωδία ΜIKROKOSMOS, που θα πραγματοποιήσει έναν διαδραστικό μουσικό περίπατο μέσα στην παλιά πόλη (15 Οκτωβρίου).

Κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ είναι και η προγραμματισμένη μουσική παρέλαση με τις ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ της Compagnie Transe express να ερμηνεύουν όπερα μαζί με την ομάδα κρουστών της και περισσότερους από 1000 μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ρόδου που θα παρακολουθήσουν τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ.

Ειδικότερα ως προς το εκπαιδευτικό σκέλος, κύριο μέλημα του Φεστιβάλ αποτελεί η ανάπτυξη και η προώθηση της μουσικής στους νέους. Για τον σκοπό αυτό το Φεστιβάλ «μπαίνει» μέσα στα προαύλια σχολείων για ένα βιωματικό μάθημα Τέχνης, μια δράση με την συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει δράσεις με εξωστρέφεια, ποιότητα, δράσεις που εδραιώνουν τα νησιά μας ως σημαντικούς προορισμούς πολιτιστικού τουρισμού διεθνώς, δήλωσε για το Φεστιβάλ ο Χρήστος Μπάρδος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.

Για δεκαπέντε συνεχόμενες ημέρες, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου μετατρέπεται σε ένα εργαστήρι μουσικής και τέχνης. Στο φεστιβάλ, δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να λάβει μέρος σε πολυάριθμα διαδραστικά μουσικά εργαστήρια και συναυλίες υψηλής αισθητικής στις οποίες συμμετέχουν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. Είναι ένας καινούργιος τρόπος γνωριμίας του κοινού με την κλασική μουσική μέσα από την τέχνη, όπως εξηγούν οι καλλιτεχνικοί συν-διευθυντές Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία-Ρόδος, Χρύσανθος Αντωνίου και Σάββας Καραντζιάς.

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T) και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Είναι μια συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ), της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου και του Οργανισμού Arts Spontanés. Με την σημαντική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των Δημοτικών επιχειρήσεων Ρόδου μονομετοχική ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.ΑΕ), του Οργανισμού προώθησης Ροδιακού τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Οργανισμού Ars Artis, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, και από ιδιωτικούς φορείς που στηρίζουν ανιδιοτελώς τον Πολιτισμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις. Η κράτηση είναι υποχρεωτική για τις συναυλίες και τα εργαστήρια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *