Χρεοκοπία αεροπορικής εταιρίας στη Βρετανία

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Χρεοκόπησε -ξανά- η αεροπορική εταιρεία εσωτερικού και μικρών αποστάσεων της Βρετανίας, Flybe σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε.

Η αεροπορική εταιρεία είχε έδρα στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ και εκτελούσε δρομολόγια από το Μπέλφαστ Σίτι, το Μπέρμιγχαμ και το Χίθροου προς αεροδρόμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και προς το Άμστερνταμ και τη Γενεύη. Το πρόγραμμά της περιελάμβανε 530 πτήσεις την εβδομάδα σε 23 προορισμούς.

Η χρεοκοπία αυτή ακολουθεί την … προηγούμενη του 2020, ενώ η εταιρία είχε επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο του 2022 μετά την εξαγορά της από την Thyme Opco, μια εταιρεία που σχετίζεται με το αμερικανικό hedge fund Cyrus Capital.

Σε ανακοίνωση στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας αναφέρονται τα εξής: «Στις 28 Ιανουαρίου 23 ο David Pike και ο Mike Pink διορίστηκαν από κοινού διαχειριστές της Flybe Limited. Η Flybe έχει πλέον σταματήσει τις συναλλαγές. Όλες οι πτήσεις της Flybe από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο ακυρώνονται και δεν θα επαναπρογραμματιστούν. Εάν είχατε προγραμματισμένη πτήση με την Flybe σήμερα ή στο μέλλον, μην μετακινηθείτε στο αεροδρόμιο εκτός εάν έχετε κανονίσει μια εναλλακτική πτήση με άλλη αεροπορική εταιρεία. Λάβετε υπόψη ότι η Flybe δυστυχώς δεν είναι σε θέση να προσφέρει εναλλακτικές πτήσεις για επιβάτες”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Εάν έχετε μια κράτηση με την Flybe που κλείστηκε από έναν μεσάζοντα (δηλαδή όχι απευθείας με τη Flybe) που περιλαμβάνει ταξίδια με πτήση της Flybe, επικοινωνήστε με την αντίστοιχη αεροπορική εταιρεία  / ταξιδιωτικό πράκτορα για να επιβεβαιώσετε εάν υπάρχει κάποιο αντίκτυπο στα ταξιδιωτικά σας σχέδια, καθώς μπορεί να είναι σε θέση να σας υποστηρίξει με εναλλακτικές πτήσεις και να παρέχει περαιτέρω συμβουλές σχετικά με οποιαδήποτε αξίωση μπορεί να χρειαστεί να υποβάλετε”.

Προσφορές για επιβάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Αρκετές εταιρίες με ανακοινώσεις τους προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές σε επιβάτες που ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους και πρέπει να μετακινηθούν.

Πιο αναλυτικά, η British Airways προσφέρει στους επιβάτες με υπάρχουσες κρατήσεις Flybe για ταξίδια μεταξύ Λονδίνου και Μπέλφαστ, Νιούκαστλ ή Άμστερνταμ ειδικές μειωμένες τιμές απλής μετάβασης 50 £ συν φόρους.

Η easyJet προσπαθεί επίσης να βοηθήσει τους πληγέντες επιβάτες προσφέροντας ένα ειδικό εισιτήριο διάσωσης για τους πελάτες μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Ο ναύλος των 49 λιρών για τα δρομολόγια εσωτερικού και των 79 λιρών για τα διεθνή δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένου μίας χειραποσκευής 15 κιλών, θα είναι διαθέσιμο με την παρουσίαση της αρχικής τους αναφοράς κράτησης της Flybe. Η easyJet προσκαλεί κάθε μέλος σε πλήρωμα καμπίνας και το προσωπικό της Flybe να υποβάλει αίτηση για θέσεις εργασίας στην easyJet στον ιστότοπο της εταιρίας.

Ακόμη, οι πελάτες που ακυρώθηκαν οι πτήσεις τους, μπορούν να ταξιδέψουν σιδηροδρομικά με οποιαδήποτε υπηρεσία της εταιρίας LNER στον προορισμό τους δωρεάν, προσκομίζοντας το ακυρωμένο αεροπορικό τους εισιτήριο.

Παράλληλα, υπάρχουν και αρκετές καταγγελίες ότι τις ώρες πριν από την κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας Flybe, αυτή δεχόταν πληρωμές για νέες κρατήσεις, θέσεις/αποσκευές κ.λπ. μέχρι την ανακοίνωση νωρίς σήμερα το πρωί για την χρεοκοπία, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από 3 χρόνια.

Tagged

1 σχόλιο στο “Χρεοκοπία αεροπορικής εταιρίας στη Βρετανία

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *