tetradi

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΕΤΡΑΔΗ: Πελώρια η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για τη «βουτιά» του Τουρισμού

ΓΝΩΜΗ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΑΣ

Για την καθίζηση που παρατηρείται, μέχρι στιγμής, στις ξενοδοχειακές κρατήσεις, για το τετράμηνο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2019, και τις συνέπειες της «κουτσουρεμένης», όπως την αποκαλεί, μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στα ξενοδοχεία, αναφέρεται στο άρθρο που ακολουθεί για το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Ζάκυνθο και γνωστή ξενοδόχος και συνδικαλίστρια του Τουρισμού, Χριστίνα Τετράδη.

Η ίδια αφήνει σαφείς αιχμές στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για την προβλεπόμενη, εφέτος, ζημιά στα ταμεία των ξενοδοχείων και τις συνακόλουθες επιπτώσεις στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα και στις τοπικές οικονομίες και καλεί όλους τους Έλληνες, να ψηφίσουν για την αλλαγή.

Το άρθρο

“Ότι δεν αλλάζει, εξαφανίζεται. Αυτός είναι ο φυσικός νόμος που ισχύει και στην οικονομία. Η εξέλιξη απαιτεί προσαρμογή, αλλιώς το «κύμα» της ιστορίας σε πετάει έξω. Κι αυτό σημαίνει να μπορεί να βλέπει κανείς μπροστά και να είναι διατεθειμένος να κάνει το σωστό.

Κάνω αυτές τις επισημάνσεις μετά από μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων της τουριστικής κίνησης αυτού του καλοκαιριού. Όλα αυτά που διατυπώναμε όλους τους προηγούμενους μήνες ως ανησυχίες, είναι πλέον πραγματικά αποτελέσματα. Όταν η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το τετράμηνο αιχμής Ιουνίου-Σεπτεμβρίου είναι στο 70%, κατά μέσο όρο, και όταν η «κουτσουρεμένη» μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση έχει ως μόνο αποτέλεσμα να δέχεται πίεση το ελληνικό ξενοδοχείο για περαιτέρω μείωση των τιμών του, τότε δεν είναι «στραβός ο γιαλός». Φταίει πως «αρμενίσαμε στραβά!». Κι αυτή είναι μια πελώρια ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το να προεξοφλήσει κανείς τη «βουτιά» στα ταμεία των ξενοδοχείων είναι ζήτημα κοινής λογικής. Όπως και το τι επιπτώσεις επιφέρει το γεγονός αυτό στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα, στις ασφαλιστικές εισφορές, στους τζίρους κάθε τοπικής οικονομίας που ζει από τον Τουρισμό. Δυστυχώς,  όμως, όταν εκφράζαμε τις ανησυχίες μας  σε όλους τους τόνους, η κυβέρνηση καθόταν και μετρούσε… αφίξεις, αντί να στηρίξει, ως όφειλε, την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ξενοδοχείου.

Η χρονιά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα βγει. Το σημαντικό είναι να μπει τέλος στην ανευθυνότητα που αφήνει εκτεθειμένο τον ελληνικό Τουρισμό στις διακυμάνσεις της συγκυρίας, όταν αποδείχθηκε στην πράξη πως είναι όντως η «βαριά βιομηχανία» της χώρας και συνεισφέρει άνω του 25% του ΑΕΠ, προσφέροντας δουλειά και εισόδημα σε 1.000.000 εργαζόμενους.

Η ΝΔ καλείται εκ των πραγμάτων να φέρει το πνεύμα της αλλαγής στην τουριστική πολιτική της χώρας. Κι αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Πιστεύει στον Τουρισμό, πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας και πως μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά στα χρόνια που έρχονται.

Είναι ώρα αλλαγής. Να δώσουμε νέα δύναμη στον Τουρισμό, στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, στην απασχόληση, στο μέλλον των γενιών που έρχονται μετά από εμάς. Να δώσουμε νέα δύναμη στους προορισμούς μας, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν μας και να αναδείξουμε την Ελλάδα  σε παγκόσμιο προορισμό υψηλής προστιθέμενης αξίας. Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που να συνδέει οργανικά την ασφάλεια, την ποιότητα στην καθημερινότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό, το φυσικό κάλλος και τα τοπικά προϊόντα με τον Τουρισμό.

Ο Τουρισμός μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα. Η πατρίδα μας αξίζει καλύτερα. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής, να στηριχτούμε στις αστείρευτες δυνάμεις της τουριστικής επιχειρηματικότητας και να βγούμε νικητές με το σπαθί μας. Όπως αξίζει πάντα στους Έλληνες!”.

Η κα. Τετράδη, είναι ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΞΕΕ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *