tetradi zante

Χριστίνα Τετράδη: “Ζήσαμε δύσκολες στιγμές αλλά η Ζάκυνθος τα κατάφερε!”

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η αποκατάσταση της κανονικότητας στη ζωή του νησιού και ο καθησυχασμός των τουριστών βρέθηκαν στο επίκεντρο σειράς επαφών που είχε,  από την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης του σεισμού,  με το σύνολο των ξενοδόχων της Ζακύνθου, τους tour operator και τις τοπικές αρχές, η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κα. Χριστίνα Τετράδη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρξε ούτε μια αποχώρηση τουριστών ενώ από την καταγραφή των ζημιών που έγινε σε όλες τις μονάδες προέκυψε πως δεν υπήρξαν σοβαρές βλάβες στις κτιριακές υποδομές. Ωστόσο, αρκετές ζημιές υπέστη ο ηλεκτρομηχανολογικός και φορητός εξοπλισμός της πλειοψηφίας των ξενοδοχείων.

Κατά την εκτενή ενημέρωση όλων των Tour Operator επιβεβαιώθηκε η κοινή πεποίθηση, ότι δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την ασφάλεια των επισκεπτών, που είναι και το ζητούμενο για τον τουρισμό.

Παράλληλα,  ο συντονισμός  με τις τοπικές αρχές (Δήμο και Περιφέρεια) διασφάλισε την ετοιμότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, που πιθανόν προέκυπταν και για τους επισκέπτες και για τον πληθυσμό του νησιού.

Μετά από ενέργειες και παρεμβάσεις  του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των επαγγελματιών του κλάδου του Τουρισμού, τα αρμόδια υπουργεία  ανταποκρίθηκαν θετικά σε επείγοντα αιτήματα κι αποφάσισαν:

  • Την παράταση μέχρι και την 28.01.2019 της προθεσμίας καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
  • Την αναστολή πληρωμής των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών και της καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες. Η εξόφλησή τους θα γίνει σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  • Την κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενο της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των προσθέτων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων) και την αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα, κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων). Οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίον έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Σε σχετική δήλωσή της η κ. Τετράδη επισημαίνει: “Ζήσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά η Ζάκυνθος τα κατάφερε! Αποδείχθηκε μία ακόμη φορά πως οι ξενοδοχειακές της μονάδες αντεπεξήλθαν άριστα σε έναν πολύ δυνατό σεισμό, λόγω των εξαιρετικών κτιριακών υποδομών και την εκπαίδευση του προσωπικού. Παράλληλα με τις διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών των επαγγελματιών του κλάδου που πετύχαμε, η τοπική οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό παίρνει μια μικρή ανάσα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξαναδώσουμε τον γνώριμο τόνο της καθημερινότητας στο νησί μας”.

Στα links που ακολουθούν, οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΟΦΕΙΛΕΣ

ΦΠΑ

Tagged

1 σχόλιο στο “Χριστίνα Τετράδη: “Ζήσαμε δύσκολες στιγμές αλλά η Ζάκυνθος τα κατάφερε!”

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *