Στο 4άστερο Athenian Riviera Hotel στεγάζεται το τμήμα Διαχείρισης Φιλοξενίας & Τουρισμού του City Unity College

City Unity College – Alpine Center: 34 Χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tο 34ο έτος παρουσίας του στην Ελλάδα, ως ο κορυφαίος πάροχος εκπαίδευσης στη διαχείριση της Φιλοξενίας και του Τουρισμού «a la Suisse», συμπληρώνει τον Οκτώβριο του 2020 το Alpine Center, το οποίο ιδρύθηκε στη χώρα μας το 1987 και λειτούργησε ως αυτόνομο ίδρυμα έως το 2011, όταν και υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του City Unity College και του Alpine Center για τη δημιουργία του τμήματος διαχείρισης Φιλοξενίας και Τουρισμού.

Οι φοιτητές που εγγράφονται στο City Unity College έχουν το προνόμιο να αποφοιτήσουν με διπλά πτυχία:τα Swiss Alpine Center in Hospitality Management μετά από δύο χρόνια σπουδών και Βachelor in International Hospitality & Tourism Management μετά το τρίτο έτος που απονέμεται από το Cardiff Metropolitan University, UK. Επίσης, οι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Swiss Alpine Center Diploma in Culinary Arts έχουν το προνόμιο να αποφοιτήσουν με το Cardiff Metropolitan Bachelor in International Food & Beverage Management στο τέλος του τρίτου έτους.

Στο τμήμα προσφέρονται επίσης βραχύτερα μαθήματα στη Διαχείριση Τροφίμων & Ποτών, Διαχείριση Δωματίων, Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Διαχείριση Εσόδων καθώς και στην Διαχείριση Φιλοξενίας.
Όσον αφορά το μεταπτυχιακό πτυχίο, το City Unity College προσφέρει το Cardiff Metropolitan University MSc International Hospitality & Tourism Management.

Αυτό που ξεχωρίζει το Alpine Center από άλλα σχολεία σε αυτόν τον τομέα είναι το ισχυρό επαγγελματικό ήθος και οι δεσμοί της Alpine, κυρίως λόγω της υιοθέτησης της ελβετικής φιλοσοφίας πρακτικής εφαρμογής.

Το Τμήμα Διαχείρισης Φιλοξενίας & Τουρισμού του City Unity College βρίσκεται στο ιδιόκτητο 4 αστέρων ξενοδοχείο Athenian Riviera Hotel στη Βουλιαγμένη, όπου οι μαθητές έχουν το προνόμιο να συνδυάζουν πρακτικά μαθήματα με θεωρία στην τάξη. Τι καλύτερος τρόπος για να μελετήσει κάποιος τη διαχείριση της φιλοξενίας από ότι στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου. Πρόσφατα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Athenian Riviera Hotel μια Εικονική Ανοιχτή Ημέρα, την οποία μπορεί να παρακολουθήσεις κανείς μέσω αυτού του συνδέσμου: http://www.swissalpinecenter.com/en/Virtual-Open-Day-2020-599.htm

“Από την αρχή της επιδημίας του COVID-19, η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού μας ήταν η κορυφαία προτεραιότητα στο City Unity College και συνεχίζει να αποτελεί το κύριο επίκεντρο, καθώς ετοιμάζουμε να ανοίξουμε ξανά τον Οκτώβριο του 2020 σύμφωνα με τα μέτρα που εξέδωσε το Υπουργείο της εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας και του προσωπικού. Όλοι γνωρίζουμε ότι το COVID-19 έχει δημιουργήσει προκλήσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα παγκοσμίως. Λόγω αυτής της πανδημίας, η εκπαίδευση μετακινείται από το παραδοσιακό περιβάλλον στην τάξη σε μη παραδοσιακό περιβάλλον, όπως υβριδικές και διαδικτυακές αίθουσες διδασκαλίας ή μικτή μάθηση!

Στο City Unity College και στο Alpine Center, πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός διαδικτυακών και φυσικών συστατικών γίνεται κρίσιμος στην προετοιμασία των μαθητών μας για επιτυχημένη σταδιοδρομία στη βιομηχανία φιλοξενίας. Η παιδαγωγική προσέγγιση στο τμήμα διαχείρισης φιλοξενίας και τουρισμού βοήθησε πάντοτε να καλλιεργήσει τους μαθητές σε καλά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, επαγγελματικά επιδέξιους, κριτική σκέψη, ευέλικτους και μελλοντικούς απόφοιτους που εγγυώνται την επιτυχία τους σε όλα τα τμήματα της διεθνούς βιομηχανίας διαχείρισης φιλοξενίας”, υπογραμμίζουν οι επικεφαλής της σχολής και προτρέπουν τους μαθητές να παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα.

“Οι μαθητές θα πρέπει ακόμη να έρθουν σε μαθήματα όχι μόνο εκείνων που θα επικεντρωθούν σε πρακτικές δεξιότητες όπως φαγητό και ποτό, καθαριότητα, ρεσεψιόν και κρατήσεις, σε μικρές ομάδες, φυσικά, για να παρατηρήσουν κοινωνικές αποστάσεις, αλλά και σε άλλες τάξεις που θα χτίσουν μέλλον σε  δεξιότητες και ικανότητες που εστιάζουν στην οικοδόμηση πνευματικών και συναισθηματικών δυνατοτήτων και ανθεκτικότητας”. “Επίσης, υψίστης σημασίας ως αποτέλεσμα των μεταβαλλόμενων αναγκών των πελατών στη βιομηχανία, η σημασία της ενστάλαξης στους μαθητές μας μαλακών δεξιοτήτων όπως η ενσυναίσθηση και η επικοινωνία θα τονιστεί παράλληλα με την πραγματιστική κρίση και τη διαχείριση της ομάδας. Αυτό εφαρμόζεται καλύτερα σε πραγματικές καταστάσεις και στην πανεπιστημιούπολη. Ο οικοδομικός χαρακτήρας, η οικοδόμηση της σταδιοδρομίας είναι το πλεονέκτημά μας!”.

“Η φιλοξενία και ο τουρισμός θα είναι πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής οικονομίας και ενώ η τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί πολύ από την παγκόσμια πανδημία τους τελευταίους έξι μήνες, η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας θα είναι πάντα ένας σημαντικός συντελεστής στην οικονομία της και ο μεγαλύτερος δημιουργός στις θέσεις εργασίας, όπου ευελπιστούμε ότι σε 2 με 3 χρόνια θα επιστρέψει στην κορυφή. Επομένως, τώρα είναι η ώρα να προετοιμάσουμε τη μελλοντική γενιά φιλοξενίας και τουριστικών ηγετών, εξοπλίζοντάς τους με όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να λειτουργήσουν στο «νέο φυσιολογικό» περιβάλλον”, τονίζουν οι επικεφαλής της σχολής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://cityu.gr/

https://www.swissalpinecenter.com/en/Greece-379.htm

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *