Η Condor “φρεσκάρει” τον στόλο των αεροσκαφών της

VIDEO ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην ανανέωση του στόλου των αεροσκαφών μικρών και μεσαίων αποστάσεων προχωράει η Condor από την άνοιξη του 2024 κι έπειτα.

Από τη χρονική αυτή στιγμή κι έπειτα, η αεροπορική εταιρία αναψυχής σχεδιάζει να αντικαταστήσει σταδιακά τον υφιστάμενο στόλο μικρών και μεσαίων αποστάσεων, ο οποίος αποτελείται από αεροσκάφη Airbus A320 και A321 και αεροσκάφη Boeing 757, με τα νέα τζετ. Οι νέες προσθήκες θα πρέπει να παράγουν έως και 20% λιγότερη κατανάλωση κηροζίνης και εκπομπές CO2 και έως και 50% λιγότερο θόρυβο από τους προκατόχους τους.

Τα σημερινά αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων Boeing 767 πρόκειται να αντικατασταθούν από τα νέο Airbus A330neos από το φθινόπωρο του 2022. “Με τα νέα μας αεροσκάφη A320neo και A321neo, εξελίσσουμε σταθερά τον στόλο μας, αλλά και την εταιρία αυτή καθ’ αυτή. Παράλληλα, φροντίζουμε τη δική μας αξίωση να επιτρέψουμε υπεύθυνα και  ταυτόχρονα άνετα ταξίδια, με σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2, σημαντικά λιγότερη κατανάλωση κηροζίνης και λιγότερο θόρυβο”, δεσμεύεται ο Ralf Teckentrup, διευθύνων σύμβουλος της Condor.

Ορισμένα από τα νέα αεροσκάφη θα μισθωθούν κι άλλα θα αγοραστούν, χωρίς η αεροπορική εταιρία να δίνει σχετικές πληροφορίες για τα ποσοστά αγοράς και μίσθωσης των αεροσκαφών. Σύμφωνα με την Condor, όλες οι λεπτομέρειες των συμβάσεων έχουν συμφωνηθεί να παραμείνουν εμπιστευτικές.

Χρησιμοποιώντας τα νέα αεροσκάφη μικρών και μεσαίων αποστάσεων και το Airbus A330neo σε δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, η Condor όχι μόνο μειώνει τις τιμές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και το λειτουργικό της κόστος και βελτιώνει επιπλέον τη δομή του κόστους της.

Η παραγγελία

Η γερμανική αεροπορική εταιρία διακοπών Condor έχει εξασφαλίσει μια μεγάλη παραγγελία για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αεροσκαφών στον κόσμο, την Airbus. Η παραγγελία περιλαμβάνει 13 αεροσκάφη A320neo μεσαίων αποστάσεων και 28 αεροσκάφη A321neo μεγάλων αποστάσεων, ανακοίνωσε η Condor μετά από απόφαση του εποπτικού συμβουλίου της σήμερα. Επιπλέον, θα υπάρχουν επιλογές αγοράς για περαιτέρω αεροσκάφη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *