Δάνειο 400 εκατ € στην Condor για να επβιώσει από την γερμανική...

Δάνειο 400 εκατ € στην Condor για να επβιώσει από την γερμανική κυβέρνηση

condor

Στον αγώνα για τη διάσωση της απειλούμενης από πτώχευση αεροπορικής εταιρίας Condor, σύμφωνα με ρεπορτάζ των πρακτορείων ειδήσεων Reuters και dpa, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και η κυβέρνηση της Έσσης, θα προσφέρουν ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της εταιρίας, δάνειο ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η ανακοίνωση, αναμένεται να γίνει μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες.

Η Condor συνεχίζει να λειτουργεί και αγωνίζεται να αποφύγει την πτώχευση. Η Condor δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί το money-tourism.gr, έγραψε ότι η εταιρία λειτουργεί κανονικά και υπάρχει θετικό momentum για την δανειοδότηση της εταιρίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Έσσης Thomas Schäfer (CDU) είχε ήδη εκφραστεί θετικά για την δανειοδότηση, καθώς η Condor είναι κερδοφόρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει οφείλονται στην πτώχευση της μητρικής εταιρίας.

Περίπου 4900 άτομα εργάζονται για την Condor και ο στόλος των 58 αεροσκαφών είναι ο μεγαλύτερος από τους πέντε αερομεταφορείς που διαχειρίζεται ο Thomas Cook . Η πρώην εταιρεία της Lufthansa όχι μόνο φέρνει τους παραθεριστές σε ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη, αλλά εξυπηρετεί και προορισμούς μακρινών προορισμών, όπως η Καραϊβική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ