Daniel Hertzberg – DOMETIC: Top σε καινοτοµία, design, τεχνολογία και εξοικονόμηση ενέργειας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η πρωτοπόρος εταιρία DOMETIC αποδεικνύει περίτρανα τον ηγετικό της ρόλο στον ξενοδοχειακό εξοπλισµό σε miniBars και miniSafes, µε τις νέες της σειρές, οι οποίες χαρίζουν στον ξενοδόχο οικονοµία ενέργειας έως και 40% και στον φιλοξενούµενο την απόλυτη εµπειρία της άνεσης σε ένα δωµάτιο µε πανέµορφες smart συσκευές, µε ξεκάθαρη οικολογική ταυτότητα.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων ειδών ξενοδοχειακού εξοπλισμού της DOMETIC, κ. Daniel Hertzberg, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» έδωσε σαφείς αποδείξεις των προτεραιοτήτων της εταιρείας, ανέλυσε την αναγκαιότητα στροφής των επιχειρήσεων και των ξενοδοχείων στις αειφόρες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις και πρότεινε χρήσιμα tips τοποθέτησης και λειτουργίας των συσκευών DOMETIC.

Η συνέντευξη

Κύριε Hertzberg, πώς θα συστήνατε σε έναν νέο ξενοδόχο, που δεν είναι ακόμα πελάτης σας, την εταιρεία Dometic;

Η Dometic κατατάσσεται ως ο κορυφαίος προμηθευτής miniBars και miniSafes παγκοσμίως, με περισσότερες από πέντε δεκαετίες εμπειρίας και περισσότερα από 6 εκατομμύρια miniΒars εγκατεστημένα σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών αστέρων. Ως προτιμώμενος  προμηθευτής διεθνών ξενοδοχειακών ομίλων, η Dometic επιτυγχάνει μακροπρόθεσμες, αμοιβαία ανταποδοτικές επιχειρηματικές σχέσεις και άψογη εξυπηρέτηση μετά την πώληση, η οποία παρέχεται μέσα από ένα δίκτυο υποστήριξης πελατών που εκτείνεται σε 100 χώρες. Ένας άλλος παράγοντας επιτυχίας της είναι η καινοτόμος νοοτροπία που επικρατεί στους κόλπους της, καθώς και το πάθος και η εργατικότητα των ανθρώπων της. Αυτό επιτρέπει σε όλους εμάς που εργαζόμαστε στη DOMETIC να πετυχαίνουμε σε ό,τι κάνουμε: έρευνα και ανάπτυξη, κατασκευή, μάρκετινγκ και εξυπηρέτηση πελατών.

Πρόσφατα δημιουργήσατε μια νέα γενιά HiPro miniBars. Ποιες είναι οι σημαντικότερες καινοτομίες αυτής της σειράς που παρουσιάστηκε το 2021;

Ένα ξεκάθαρο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς HiPro miniBars είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία μειώνει το κόστος ενέργειας για τα ξενοδοχεία έως και 40%. Μια άλλη καινοτομία είναι το γενικότερο υπέροχο design τους και ειδικότερα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός τους, ο οποίος αποτελεί μεγάλο αβαντάζ στην προώθηση των πωλήσεων. Λόγω της νέας σχεδιαστικής ιδέας, τα ράφια του κάθε miniBar μπορούν να αφαιρεθούν, πανεύκολα, χωρίς να απαιτείται το άνοιγμα της πόρτας περισσότερο από 90°. Τέλος, τα νέα Dometic miniBars  τεχνολογίας απορρόφησης (αμμωνίας) είναι απολύτως απαλλαγμένα από χρωμικά άλατα (chromate-free) και  εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι δεν επιτρέπεται πλέον να πωλούνται miniBars απορρόφησης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η αλήθεια είναι ότι η νομοθεσία έχει θέσει εκτός νόμου τη χρήση  χρωμικών αλάτων, ενός συστατικού που χρησιμοποιείται στο κύκλωμα ψύξης των miniBars απορρόφησης.
Η Dometic προέβλεψε τη νέα νομοθεσία από νωρίς, επένδυσε στην έρευνα και δημιούργησε τη νέα σειρά miniBars απορρόφησης που δεν χρησιμοποιούν χρωμικά άλατα. Ως αποτέλεσμα, η Dometic είναι σε θέση να διαθέτει νόμιμα και συμβατά με τη νομοθεσία miniBars τεχνολογίας απορρόφησης, τελείως αθόρυβα και μεγάλης διάρκειας ζωής.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις και οι τεχνολογικές καινοτομίες στον ξενοδοχειακό τομέα και τι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον;

Πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, υπήρξε μια μικρή διστακτικότητα ως προς την αναγκαιότητα των miniBars στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Με τη νέα ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα υγιεινής, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου έχουν αρχίσει να εκτιμούν ιδιαιτέρως τα miniBars στα δωμάτια και τη δυνατότητά τους  να διατηρούν τα τρόφιμα και τα ποτά δροσερά και φρέσκα. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική ζήτηση για τα miniBars αυξάνεται ξανά. Επιπλέον, αναμένουμε μια αυξανόμενη ζήτηση για έξυπνες IoT (Internet of Things) λύσεις. Αυτό ισχύει για τα miniBars και miniSafes, καθώς και για άλλες κατηγορίες προϊόντων. Περιττό να πούμε ότι οι θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων μας θα αποτελέσουν καίριο ζήτημα σε όλα τα τρέχοντα και μελλοντικά projects, παγκοσμίως.

Ας περάσουμε στην άλλη μεγάλη κατηγορία προϊόντων της DOMETIC. Τα miniSafes. Πόσο ασφαλή είναι τα χρηματοκιβώτια δωματίου Dometic και γιατί;

Η Dometic ανταποκρίνεται στα πρότυπα ασφαλείας των ξενοδοχείων, συμβάλλοντας παράλληλα στην ηρεμία των επισκεπτών. Με τη σειρά proSafe παρέχουμε μια state of the art λύση ασφάλειας.

Οι έξυπνες αναβαθμίσεις, όπως το σύστημα κατά της παραβίασης, o έλεγχος των τελευταίων 1.000 λειτουργιών που έγιναν στο χρηματοκιβώτιο και το σύστημα απομακρυσμένου ανοίγματος έκτακτης ανάγκης REOS, δίνουν στα ξενοδοχεία τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών.

Τι πρέπει να προσέχουν οι ξενοδόχοι όταν πρόκειται για την τοποθέτηση miniBars, προκειμένου να έχουν την καλύτερη οικονομική απόδοση;

Κατά την εγκατάσταση των miniBars το πιο σημαντικό πράγμα είναι να παρέχεται σωστός αερισμός. Όσον αφορά τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, οι ξενοδόχοι θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τα εγχειρίδια λειτουργίας των προϊόντων μας για να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση όλων των χαρακτηριστικών και λειτουργιών. Ξεκινάμε με την επιλογή της βέλτιστης ρύθμισης θερμοκρασίας – π.χ. πιο κρύα δυνατή εσωτερική θερμοκρασία για κρύα ποτά, μεσαία θερμοκρασία ως καλός συμβιβασμός για τη θερμοκρασία του ποτού και την κατανάλωση ενέργειας ή υψηλότερη θερμοκρασία για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Και πώς μπορούν να επιτύχουν την καλύτερη αισθητική και άνεση των επισκεπτών;

Η νέα σειρά Hipro miniBars Dometic προσφέρει μια ποικιλία ελκυστικών επιλογών – από όμορφα μοντέλα με γυάλινη πόρτα έως πλήρως εντοιχιζόμενα μοντέλα. Ένα άλλο παράδειγμα αφορά  τα νέα μας Hipro Alpha και Evolution compressor miniBars. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν μια επιλογή χειροκίνητης αθόρυβης λειτουργίας που μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί από τον επισκέπτη, ώστε να απολαύσει απόλυτη γαλήνη κατά τη διάρκεια του ύπνου και ακόμη πιο άνετη διαμονή. Ιδιαίτερα, θα ήθελα να τονίσω, ότι τα πρωτοποριακά συρταρωτά miniBars της Dometic γίνονται όλο και πιο δημοφιλή λόγω της εξαιρετικής εργονομίας τους. Τόσο το προσωπικό του ξενοδοχείου όσο και οι επισκέπτες του εκτιμούν την πανεύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό τους με ένα απλό τράβηγμα συρταριού.

Ποια είναι τα επιχειρηματικά σχέδια της Dometic για τα επόμενα χρόνια;

Αφού πρωτοπορήσαμε ξανά στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με τη νέα γενιά των HiPro miniBars,θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην αγορά, ως προτιμώμενος συνεργάτης για τους πελάτες μας, σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Έχουμε πλάνα που αφορούν τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο όσο και στην καθιέρωσή μας στον εξοπλισμό υπαίθριων χώρων. Διατηρώντας τη φήμη μας ως καινοτόμος εταιρία, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε μοναδικές λύσεις όπως το Dometic MoBar ή το Dometic DeliBox για ποιοτικές παραδόσεις κατ΄ οίκον. Πέρα από τον ξενοδοχειακό κλάδο, η Dometic πρόκειται να επεκτείνει τις B2C δραστηριότητές της και να γίνει ένα κορυφαίο brand σε όλο τον κόσμο στον τομέα του υπαίθριου εξοπλισμού.

Η εταιρεία ΠΟΛΥΕΥΘΥΜΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΑΦΟΙ ΣΑΜΑΡΑ ΙΚΕ συνεργάζεται με την κορυφαία πολυεθνική DOMETIC και αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά εξοπλισμού ξενοδοχείων για πάνω από 40 έτη. Διαθέτει miniBars, miniSafes και κάβες κρασιών υψηλής ποιότητας και αισθητικής, σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Γνωστή στον ξενοδοχειακό κόσμο εδώ και μισό αιώνα περίπου, η εταιρεία ΣΑΜΑΡΑ έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με όλες τις ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες και χιλιάδες ξενοδοχεία διαφόρων κατηγοριών σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *