Φωτό: Δημήτρης Μπούχαλης

Δείτε την “υποδειγματική” τήρηση των μέτρων στο αεροδρόμιο της Αθήνας

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ

Αν και δεν χρειάζονται σχόλια και υπό διαφορετικές συνθήκες το θέμα και το θέαμα, θα προσφέρονταν για επιθεώρηση σε καλοκαιρινό θέατρο, δημοσιεύουμε φωτογραφία πριν από λίγο από τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, που αποδεικνύει πόσο “υποδειγματικά” τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον Covid.

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπούχαλης

Και βέβαια είναι άξιο απορίας γιατί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, διατυμπανίζουν συνεχώς και προς πάσα κατεύθυνση, ότι και τα μέτρα τηρούνται και έλεγχοι γίνονται στα αεροδρόμια.

Και αν η εικόνα αυτή είναι στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, φανταστείτε τι γίνεται στα υπόλοιπα, αν και δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον καθηγητή Δημήτρη Μπούχαλη πριν από λίγο και αφορά στο check in της πτήσης  W6 2886 για Βιέννη.

Σε δήλωσή του στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο καθηγητής Μπούχαλης εκφράζει την αγωνία του και ερωτά ρητορικά: “Τηρούμε τα μέτρα που υποσχόμαστε;  Είμαστε ικανοί να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών μας; Ποιος διασφαλίζει ότι όλα αυτά που εξαγγέλλουμε, τηρούνται, καθώς είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε όλα τα πρωτόκολλα που υποσχόμαστε”.

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ έχει πολλάκις αναδείξει το θέμα στους αρμόδιους φορείς και με επώνυμες καταγγελίες, οι οποίοι αρκούνται σε διαβεβαιώσεις αμφίβολης αξίας για τήρησή τους και διενέργεια ελέγχων.

Και συνεχίζει ο καθηγητής Μπούχαλης: “Όλες οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, όμως η εμπειρία σχεδόν δύο μηνών δείχνει ότι οι μονωμένοι τουρίστες όχι μόνο έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νησιά, αλλά πληρώνει και πολύ υψηλές τιμές. Οι τουρ οπερέιτορ είναι πολύ πιο διστακτικοί και οι πελάτες των γκρουπ διαπραγματεύονται τιμές με special offers and last minute, αλλά σιγά-σιγά αρχίζουν να έρχονται ειδικά μετά το άνοιγμα της Αγγλίας για εμβολιασμένους, που δεν χρειάζεται να κάνουν καραντίνα. Όμως τα μέτρα και τα πρωτόκολλα συχνά δεν τηρούνται ούτε από ντόπιους, ούτε από επιχειρηματίες, αλλά ούτε από πελάτες. Παίζουμε κρυφτούλι με τον υφυπουργό  Χαρδαλιά, κρυφό σχολειό με τσιλιαδόρους… Τόσο μυαλό έχουμε… Εάν δεν σοβαρευτούμε οριακά θα κάνουμε Δεκαπενταύγουστο με ανοιχτή τη χώρα. Ίσως χαριστικά. Οι επαγγελματίες του τουρισμού θα πρέπει να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης στον τόπο τους και να κρατούν τα πρωτόκολλα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Όσοι είναι ακόμα ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα και να ολοκληρώσουν τις δύο δόσεις. Θέλει αρετή, τόλμη, σύνεση και μεγάλη υπευθυνότητα αυτή η σεζόν αλλά στο χέρι μας είναι”.

Και καταλήγει: “Καλή δύναμη σε όλους που είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν τον αγώνα τους μέσα στη ζέστη να μας εξυπηρετούν. Και όταν πηγαίνετε διακοπές να μην πίνετε κόκα-κόλα και εισαγόμενα ποτά αλλά φροντίστε να τρώτε και να πίνετε ντόπια προϊόντα, ρακές, κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής, ψαράκι από τους ντόπιους ψαράδες  και να αφήνετε και το φιλοδώρημα στα παιδιά που δουλεύουν τόσο δύσκολα. Στο σέρβις, στις καμαριέρες και όλους τους ανθρώπους που περιμένουν από μας για να βγάλουν το Χειμώνα τους…”.

ksd
adv
Tagged

2 σχόλια στο “Δείτε την “υποδειγματική” τήρηση των μέτρων στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  1. Και που να δείτε την τήρηση των μέτρων στα πλοία. Ειδικά στις επιβιβάσεις από τα νησιά προς επιστροφή.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *