Δεκατρείς νέες σχολικές μονάδες συμπεριλαμβανομένων 2 γυμναστήριων θα αποκτήσει η Ρόδος μέσω ΣΔΙΤ! | Υπέγραψε την σύμβαση ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκη

ΦΟΡΕΙΣ

Έντεκα νέα σχολεία όλων των βαθμίδων (από τα οποία 3 ειδικά σχολεία) και δύο κλειστά γυμναστήρια πρόκειται να αποκτήσει η Ρόδος μέσω σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο Δήμαρχος, κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, υπέγραψε παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου-Αντιδημάρχου Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Μετανάστευσης κ. Στράτου Καρίκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Υποδομών & Ενεργειακών Επενδύσεων, κ. Τηλέμαχου Καμπούρη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τουρισμού, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, κ. Θανάση Βυρίνη, τη σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ», εκπροσωπούμενη από τον κ. Νικόλαο Στρατηγέα, ο οποίος θα αναλάβει την υποβοήθηση του Δήμου Ρόδου σε τεχνικής φύσεως ζητήματα στα επιμέρους στάδια του έργου.

Επιπλέον, την προσεχή εβδομάδα, πρόκειται να εγκριθούν στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ρόδου η διακήρυξη και οι όροι του σχετικού διαγωνισμού, μετά την έγκριση από την Ειδική Γραμματεία των ΣΔΙΤ και τη διάθεση του απαιτούμενου ποσού.

Επισημαίνεται, ότι ο Δημόσιος Φορέας Υλοποίησης του έργου με τίτλο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία 13 Σχολικών Μονάδων του Δήμου Ρόδου μέσω ΣΔΙΤ» με συνολικό προϋπολογισμό 49.799.917 Ευρώ (κατασκευή, εξοπλισμός και συντήρηση για 25 έτη), είναι ο Δήμος Ρόδου.

Το έργο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από κρατικούς πόρους χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Ρόδου και πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση ενίσχυσης της σχολικής στέγης που έχει πραγματοποιηθεί στην πορεία των χρόνων. Η κατασκευή των νέων σχολικών μονάδων θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης νέων, σύγχρονων σχολικών κτηρίων εντός και εκτός πόλεως Ρόδου.

Το σύνολο της επιφάνειας όλων των σχολικών μονάδων που θα κατασκευαστούν, ξεπερνά τα 22.000 τ.μ.! Επισημαίνεται δε, ότι μεταξύ των έντεκα (βιοκλιματικών) σχολείων, περιλαμβάνονται τρία ειδικά.

Συγκεκριμένα, τα 11 σχολεία και 2 γυμναστήρια είναι τα εξής:

 1. 2Θέσιο Νηπιαγωγείο περιοχής Ροδοπούλας
 2. 12Θέσιο Δημοτικό Σχολείο περιοχής Θεοτόκου
 3. Γυμνάσιο – Λύκειο Αφάντου
 4. Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου – Λυκείου Αφάντου
 5. 2Θέσιο Νηπιαγωγείο Ασγούρου
 6. 2Θέσιο Νηπιαγωγείο Ροδινιού
 7. 2Θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Παστίδας
 8. 6Θέσιο Δημοτικό Σχολείο Περιοχής “Μήδεια”
 9. Ειδικό Νηπιαγωγείο περιοχής Ροδοπούλας
 10. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο περιοχής Ροδοπούλας
 11. Ειδικό Γυμνάσιο Ροδινιού
 12. Γυμνάσιο – Λύκειο Αρχαγγέλου (Λειβάδα)
 13. Κλειστό Γυμναστήριο, Γυμνασίου – Λυκείου Αρχαγγέλου (Λειβάδα)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Θα προηγηθεί η φάση της προεπιλογής και ακολουθεί η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου που θα ολοκληρωθεί με τις δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων αναδόχων (πλαισιωμένες από κατασκευαστές, μελετητές και διαχειριστές-συντηρητές).

Ο ανάδοχος Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα αναλάβει τα ακόλουθα:

 1. Εκπόνηση συνόλου τεχνικών μελετών που απαιτούνται
 2. Εκτέλεση εργασιών Κατασκευής καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση αναγκαίου εξοπλισμού, εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου
 3. Χρηματοδότηση του έργου με ίδια ή/και δανειακά κεφάλαια
 4. Τεχνική διαχείριση καθ’ όλη τη διάρκεια της τεχνικής σύμβασης, η οποία συνίσταται στην επιθεώρηση, στη συνήθη προληπτική και διορθωτική συντήρηση, στη βαριά συντήρηση, στην καθημερινή τεχνική λειτουργία και επιστασία για την ετοιμότητα και ικανότητα λειτουργίας των εγκαταστάσεων και συστημάτων, των κτηριακών υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου
 5. Ασφάλιση των κτηριακών και λοιπών εγκαταστάσεων και συστημάτων υποδομών τόσο κατά τη φάση μελέτης και κατασκευής όσο και κατά τη φάση λειτουργίας
 6. Τη φύλαξη, την καθαριότητα, τη διαχείριση απορριμμάτων και την εξασφάλιση της υγιεινής κτηριακών και λοιπών εγκαταστάσεων (και θα επιστρέψει στα 25 χρόνια το έργο στο Δήμο Ρόδου).

1 σχόλιο στο “Δεκατρείς νέες σχολικές μονάδες συμπεριλαμβανομένων 2 γυμναστήριων θα αποκτήσει η Ρόδος μέσω ΣΔΙΤ! | Υπέγραψε την σύμβαση ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *