Photo by Alexandr Podvalny on Pexels

Deloitte: Ετοιμάζει… βαλίτσες το 50% των Αμερικανών

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με φόντο τη συνεχιζόμενη πανδημία και την άνοδο του κόστους ζωής, σχεδόν το 50% των Αμερικανών προγραμματίζουν να ταξιδέψουν το φετινό καλοκαίρι για διακοπές, όπως αποκαλύπτει σε έρευνά της για τα καλοκαιρινά ταξίδια αναψυχής των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών η Deloitte. Στην πλειοψηφία τους φαίνεται να προτιμούν ταξίδια “εντός συνόρων” και διευρυμένου προϋπολογισμού, την ίδια στιγμή που μια νέα κατηγορία ταξιδιωτών αναδύεται.

Ανεμπόδιστη από τις συνεχείς ειδήσεις σχετικά με τις παραλλαγές ή από την αύξηση των αεροπορικών ναύλων και των τιμών των ξενοδοχείων, η πρόθεση των Αμερικανών για ταξίδια έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο, καθώς σε ποσοστό 46% σχεδιάζουν ένα ταξίδι που περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχεία ή άλλους τύπους πληρωμένων καταλυμάτων.

Οι νέοι Αμερικανοί ταξιδεύουν περισσότερο, αλλά και οι άνω των 55 ετών εγκαταλείπουν μέρος της διστακτικότητάς τους κι επιστρέφουν στους δρόμους και στους ουρανούς σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Οι ανησυχίες για την υγεία έχουν μειωθεί ως παράγοντας για να αποφασίσουν αν θα ταξιδέψουν. Πολλοί εξακολουθούν να υιοθετούν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού -από τη μάσκα στα αεροπλάνα μέχρι την επιλογή προορισμών και αξιοθέατων που επιτρέπουν την κοινωνική απόσταση. Αλλά οι επιπτώσεις της πανδημίας στα ταξιδιωτικά σχέδια φαίνεται να εξασθενούν.

Οι οικονομικές ανησυχίες κάνουν ορισμένους να παραμένουν στο σπίτι, αλλά όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν είναι προετοιμασμένοι να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τους. Σχεδόν τρεις στους 10 ταξιδιώτες σχεδιάζουν να δαπανήσουν περισσότερα από ό,τι το 2019, και οι υψηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και των δωματίων είναι ο υπ’ αριθμόν 1 λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό.

Τα καταλύματα, οι αερομεταφορείς και οι προορισμοί που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα προσελκύσουν τη “μερίδα του λέοντος” των ταξιδιωτικών δαπανών, καθώς μόλις το 15% των Αμερικανών (27% των ταξιδιωτών) σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κάποια διεθνή πτήση. Τα υψηλά διεθνή αεροπορικά ναύλα θα μπορούσαν να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα, σε συνδυασμό με τους απρόβλεπτους κανονισμούς εισόδου και εξόδου και την πιθανότητα να βρεθεί κανείς εγκλωβισμένος στο εξωτερικό, μετά από θετικό αποτέλεσμα εξέτασης για Covid-19. Η βιομηχανία της φιλοξενίας των ΗΠΑ, όπως όλα δείχνουν, έχει μπροστά της ένα πολυάσχολο καλοκαίρι, με το 67% των ταξιδιωτών να σχεδιάζει διαμονή σε ξενοδοχείο και το 16% να σχεδιάζει διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια εντός της χώρας

Καθώς οι Αμερικανοί επιστρέφουν στα ταξίδια σε μεγαλύτερο βαθμό, μια νέα ομάδα καθιερώνεται ως μια αναδυόμενη δύναμη: ο εργαζόμενος που δεν είναι προσκολλημένος σε κάποιον υπολογιστή, ο οποίος σκοπεύει να συνδυάσει και λίγη δουλειά με τις διακοπές του. Οι ταξιδιώτες αυτής της κατηγορίας τείνουν να είναι νεότεροι και να ανήκουν σε ομάδες υψηλότερου οικονομικού status. Σχεδιάζουν να κάνουν περισσότερα και μεγαλύτερα ταξίδια, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή των εμφανών διαφορών που αρχίζει να παρουσιάζει αυτή η συγκεκριμένη ταξιδιωτική κατηγορία.

Μεθοδολογία

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.233 Αμερικανών, μεταξύ 23 και 30 Μαρτίου 2022, από τους οποίους οι 2.546 χαρακτηρίστηκαν ως ταξιδιώτες. Ένα μικρότερο υποσύνολο 1.960 ατόμων που διέμεναν σε πληρωμένο κατάλυμα και όχι μόνο σε φίλους και συγγενείς, συμπλήρωσε την έρευνα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *