Δεν ακυρώνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο…

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Πρόεδρος  της Βραζιλίας, Jaques Wagner, δήλωσε  ότι δεν υπάρχει περίπτωση, οι Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο να ακυρωθούν λόγω της επιδημίας του ιού Ζήκα.
Ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη τη χώρα της Νότιας Αμερικής.
«Πρέπει να εξηγήσουμε σε αυτούς που έρχονται στη Βραζιλία, τους αθλητές, ότι ο κίνδυνος είναι μηδενικός, αν δεν είστε έγκυος γυναίκα», o Wagner δήλωσε την περασμένη Δευτέρα.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για τις επιπτώσεις του ιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά είπε ότι θα υπάρξουν ενημερωτικές εκστρατείες σχετικά με τον ιό, από τον  Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία (ΠΟΥ).
Ο ιός, μεταδίδεται από τα κουνούπια, και έχει εξαπλωθεί ταχύτατα σε ολόκληρη την Αμερική. Οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο γιατί έχει συνδεθεί με περιπτώσεις μικροκεφαλίας, μια κατάσταση κατά την οποία το μωρό γεννιέται με εγκέφαλο μικρότερο από το συνηθισμένο.
Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, Marcelo Castro, παραδέχθηκε ότι το ξέσπασμα του Ζήκα είναι χειρότερη από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, ενώ επιβεβαιώνει τη σχέση μεταξύ του ιού και τη μικροκεφαλία στα έμβρυα.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, εξήγησε ότι ο λόγος που η κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει το μέγεθος του προβλήματος είναι ότι στο 80% των περιπτώσεων, οι ασθενείς δεν εμφανίζουν συμπτώματα, και άρα  δεν έχουν αναφερθεί ως κρούσματα Ζήκα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως από  την επόμενη εβδομάδα στη Βραζιλία θα αρχίσουν να απαιτούν την υποχρεωτική κοινοποίηση των κρουσμάτων Ζήκα από τις τοπικές και περιφερειακές κυβερνήσεις, προκειμένου να έχουν μια ακριβή καταγραφή των πληγέντων.
Έχει επίσης δήλωσε  ότι οι ερευνητές της Βραζιλίας είναι πεπεισμένοι ότι ο Ζήκα είναι η αιτία της μικροκεφαλίας σε 3.700 μωρά που γεννήθηκαν από μολυσμένες μητέρες, αν και ο ΠΟΥ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει.
Οι  Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο γεγονός του τρέχοντος έτους για τη Βραζιλία, και υπάρχει η ελπίδα  να ενισχύσουν την προβληματική οικονομία της.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *