Destination Wedding Planners: Η Ρόδος ο επόμενος “top” προορισμός για την παγκόσμια βιομηχανία πολυτελών γάμων |

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

-Αντώνης Καμπουράκης: «Η Ρόδος είναι ο τόπος που αξίζει κανείς να ζήσει μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του, όπως είναι ο γάμος» 

Με απόλυτη επιτυχία με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Ρόδου ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο Destination Wedding Planners (DWP). Συνολικά 350 σύνεδροι, η «αφρόκρεμα» των επαγγελματιών της βιομηχανίας πολυτελών γάμων και influencers από περισσότερες από 40 χώρες, από τις ΗΠΑ, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι τη Γαλλία την Ιταλία, το Ισραήλ συναντήθηκαν στη Ρόδο και στο Mitsis Alila Resort & Spa, το διάστημα από 9 έως 11 Νοεμβρίου, με στόχο να αναδείξουν τα πλέον εξεζητημένα γαμήλια trends, τους κορυφαίους προορισμούς, τους δημιουργικούς συνεργάτες, τις αναγκαίες υπηρεσίες, να έρθουν σε επαφή και κυρίως, να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Το συνέδριο “DWP” της μεγαλύτερης παγκοσμίως επαγγελματικής πλατφόρμας για τους γαμήλιους προορισμούς, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020, με τους διοργανωτές να επιλέγουν τη Ρόδο ανάμεσα σε άλλους προορισμούς διεθνούς φήμης.

Λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, μετατέθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής και από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Ρόδου στήριζε τη διοργάνωση με εντολή του Δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, μέσω των Διευθύνσεων Τουρισμού, του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, του ΠΡΟΤΟΥΡ και της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.

Ο κ. Αντώνης Καμπουράκης | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης συνεργασίας του Δήμου Ρόδου με τους διοργανωτές, στελέχη του Τμήματος Επικοινωνίας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων και της Διεύθυνσης Τουρισμού, επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους συνέδρους κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Διαγόρας». Τους προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκά του γάμου, όπως αμυγδαλωτά, μοσχοπούγκι και το κλασικό μελεκούνι, ενώ η ομάδα των Aegean Dancers του κ. Ιάκωβου Φτάκλα ξεσήκωσε τους φιλοξενουμένους με τους παραδοσιακούς της χορούς.

Τις εντυπώσεις έκλεψε όμως η μεταλλική τρισδιάστατη επιγραφή “Rhodes”, μπροστά στην οποία φωτογραφίζονταν οι σύνεδροι, με τις φωτογραφίες τους να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η συγκεκριμένη επιγραφή, πρόκειται να τοποθετηθεί σε κομβικό σημείο της πόλης, ώστε να αποτελεί μία ακόμη ατραξιόν για τους επισκέπτες και ένα ακόμη photo spot.

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με μία φαντασμαγορική εκδήλωση στις Πηγές Καλλιθέας. Το μνημείο ενθουσίασε τους συνέδρους ενώ κατά την παραμονή τους στη Ρόδο, συμμετείχαν σε εκδρομές στη Μεσαιωνική Πόλη και σε άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το νησί και τον Πολιτισμό του, να θαυμάσουν τα αξιοθέατα.

Κατά τη διάρκεια το τριήμερου συνεδρίου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Θανάσης Βυρίνης και τα στελέχη του Δήμου Ρόδου είχαν επαφές και B2B συναντήσεις με επαγγελματίες, προωθώντας τη Ρόδο ως ιδανικό προορισμό για την τέλεση γάμων. Πρόκειται άλλωστε για στρατηγικό στόχο της Δημοτικής Αρχής, η ανάπτυξη της ειδικής μορφής του γαμήλιου τουρισμού. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στόχευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου έχει εγκρίνει περισσότερες από 50 εναλλακτικές τοποθεσίες εντός και εκτός των ορίων της πόλης, για την τέλεση πολιτικών γάμων, προσφέροντας στους υποψήφιους μελλόνυμφους μία ευρεία γκάμα επιλογών.

Επιπροσθέτως, μέσω του νέου σάιτ του Δήμου (rhodescivilweddings.gr) θα μπορούν τα ζευγάρια να επιλέγουν την τοποθεσία που της αρεσκείας τους και να διευθετούν ηλεκτρονικά τα διαδικαστικά ζητήματα με τις αρμόδιες υπηρεσίες (έκδοση αδειών κλπ), γεγονός που αξιολογήθηκε ιδιαίτερα θετικά από τους εκπροσώπους της βιομηχανίας γάμων που συμμετείχαν στο συνέδριο (ανάμεσά τους και διοργανωτές των γάμων διασημοτήτων του Hollywood). Σημειώνεται ότι τα στελέχη του Δήμου Ρόδου, προσκάλεσαν συγκεκριμένους συνέδρους να επισκεφθούν μελλοντικά τη Ρόδο, προκειμένου να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν εκτενέστερα στις δυνατότητες που προσφέρει το νησί.

Το 7ο Συνέδριο Destination Wedding Planners (DWP) έφερε στο προσκήνιο το ποτένσιαλ της Ρόδου ως κορυφαίου προορισμού για την τέλεση (πολιτικών) γάμων πολυτελείας. Τα μοναδικά φυσικά τοπία, οι φανταστικές καιρικές συνθήκες, η άριστη φιλοξενία, τα ξενοδοχεία πολυτελείας, η καλή οργάνωση και η συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, τους τοπικούς φορείς και προμηθευτές ανέδειξαν τη Ρόδο ως το νέο κορυφαίο “Wedding Destination”.

Όλα αυτά τα ατού της Ρόδου παρουσιάζονται σε αναλυτικό άρθρο στο blog της πλατφόρμας του DWP, “dwpinsider.com” με τίτλο: Choosing Rhodes As Your Wedding Destination: Why This Is The Perfect Spot To Tie The Knot (Επιλέγοντας τη Ρόδο ως το γαμήλιο σας προορισμό-Γιατί είναι η ιδανική τοποθεσία για να ενωθείτε με τα δεσμά του γάμου).

Στο gala dinner της τελευταίας μέρας του συνεδρίου, ο Δήμαρχος, Αντώνης Β. Καμπουράκης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές του DWP που επέλεξαν τη Ρόδο για τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου τους. Τόνισε, ότι ο Δήμος Ρόδου είναι πάντα αρωγός όλων των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς οι ευτυχισμένοι τους πελάτες, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του νησιού σε όλο τον κόσμο. «Με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, με πολυτελείς ξενοδοχειακές υποδομές, με μοναδικά μνημεία ιστορίας και πολιτισμού, όπως η Καστροπολιτεία, η μεγαλύτερη ζωντανή Μεσαιωνική Πόλη στην Ευρώπη, με υψηλού επιπέδου γαστρονομία και ένα ατέλειωτο φάσμα επιλογών ψυχαγωγίας και διασκέδασης, η Ρόδος είναι ο τόπος που αξίζει κανείς να ζήσει μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του, όπως είναι ο γάμος.

Η Ρόδος είναι κάτι πολύ περισσότερο από μερικά όμορφα stories στα κοινωνικά δίκτυα. Είναι μια μοναδική εμπειρία αυθεντικής ροδίτικης φιλοξενίας για τους ανθρώπους που ερωτεύονται κι αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους. Με δυνατότητες εξυπηρέτησης και των πιο εξεζητημένων απαιτήσεων, ώστε κάθε λεπτομέρεια να είναι ακριβώς όπως την ονειρεύτηκαν οι άνθρωποι που αποφασίζουν να ενωθούν κάτω από το φως του θεού της Ρόδου, του Απόλλωνα, θεού του φωτός και της αρμονίας.

Είναι λοιπόν ο ιδανικός προορισμός που κάνει κάθε όνειρο κι ευχή, πραγματικότητα. Δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για μια αφετηρία νέας ζωής, με πολλή θετική ενέργεια, ποιότητα, αυθεντικότητα και αγάπη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την τιμητική επιλογή της Ρόδου ως τόπου αυτής της συνάντησης και σας διαβεβαιώνω πως ο Δήμος Ρόδου είναι πάντα αρωγός όλων των επαγγελματιών του κλάδου καθώς οι δικοί σας ευτυχισμένοι πελάτες είναι οι καλύτεροι δικοί μας πρεσβευτές σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Καμπουράκης.

Η παγκόσμια βιομηχανία πολυτελών γάμων, ο τζίρος της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακάλυψε στη Ρόδο τον επόμενο ιδανικό γαμήλιο προορισμό. Έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο ετήσιο συνέδριο Destination Wedding Planners (DWP), το νησί διεκδικεί με αξιώσεις μερίδιο από ένα κλάδο με πολλές και σημαντικές προοπτικές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *