lufthansa

«Δεύτερη ζωή» για ένα παλιό αεροσκάφος

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ένα coffee table κατασκευασμένο από το πτερύγιο, ένα μπρελόκ από την επικάλυψη του αεροσκάφους ή ένας χαρτοφύλακας κατασκευασμένος από τις κουβέρτες της business θέσης: Το κατάστημα Lufthansa WorldShop προσφέρει πλέον την αποκλειστική, limited edition σειρά προϊόντων, Lufthansa Upcycling Collection.

Η συλλογή που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στη Φρανκφούρτη, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις εταιρείες Lufthansa, Miles & More και Lufthansa Technik. Τα μοναδικά αυτά προϊόντα κατασκευάζονται από δημοφιλείς σχεδιαστές χρησιμοποιώντας τμήματα του αεροσκάφους Airbus A340-600 D-AIHO της Lufthansa, το οποίο δεν αποτελεί πλέον μέρος του στόλου, καθώς και από απορριφθέντα υλικά εσωτερικού χώρου. Πάντα εστιάζοντας στη φιλική προς τους πόρους παραγωγή στην Ευρώπη και στη χρήση βιώσιμων υλικών.

Αποκλειστικά, ανακυκλωμένα προϊόντα “Made in Europe” 

Η συλλογή Lufthansa Upcycling Collection περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη σειρά αποκλειστικών αξεσουάρ ταξιδιού και limited edition επίπλων. Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια στον στόλο της Lufthansa, το παροπλισμένο Airbus αποσυναρμολογήθηκε στο Teruel της Ισπανίας μέσα σε δέκα εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι σχεδιαστές και η ομάδα αγορών της Miles & More ήταν εκεί για να επιθεωρήσουν το αεροσκάφος και να επιλέξουν τα κατάλληλα εξαρτήματα και υλικά για τη συλλογή.

Τα ανακυκλωμένα προϊόντα αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης πρωτοβουλίας για την ανακατάταξη και επέκταση του τμήματος Sales & Retail, που αποτελεί σήμερα σημαντικό πυλώνα στο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της Miles & More GmbH. Στο επίκεντρο βρίσκεται φυσικά η βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και η περαιτέρω ανάπτυξη της υποδομής και των διαδικασιών πληροφορικής. Πάντα με στόχο το τμήμα Sales & Retail να αποτελέσει το Retail Competence Center του μέλλοντος εντός του Ομίλου Lufthansa. Η Miles & More GmbH χειρίζεται τα ηλεκτρονικά καταστήματα www.wordshop.eu και www.swiss-shop.com, που περιλαμβάνουν πάνω από 3.000 επιλεγμένα προϊόντα από περισσότερες από 200 premium μάρκες, το Lufthansa WorldShop και τα καταστήματα SWISS Shop που βρίσκονται σε επιλεγμένα αεροδρόμια, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη για όλες τις πωλήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Lufthansa και της SWISS. Μετατρέποντας το παλιό σε νέο – ένα κομμάτι της αεροπορικής ιστορίας στην καθημερινή ζωή

Οι συλλέκτες μπορούν να προσβλέπουν στον έντονο retro χαρακτήρα των προϊόντων της συλλογής: Ορισμένα αντικείμενα έχουν ακόμα το λογότυπο με τον κίτρινο γερανό που χρησιμοποιούσε η εταιρία για δεκαετίες. Επιπλέον, κάθε στοιχείο της συλλογής είναι μοναδικό και διηγείται τη δική του ιστορία.

«Ο κόσμος των αεροπορικών ταξιδίων έχει μία πολύ ιδιαίτερη γοητεία για πολλούς ανθρώπους: οι ξένες χώρες, η έντονη κίνηση και η φασαρία στα αεροδρόμια, τα μεγάλα αεροπλάνα – όλα αυτά ταξιδεύουν τους ανθρώπους σε έναν ιδιαίτερο κόσμο, πολλοί οπαδοί του οποίου, θα ήθελαν να έχουν ένα κομμάτι του στην καθημερινότητα τους», αναφέρει ο Sebastian Riedle, spokesperson και managing director της Miles & More GmbH. «Το ιδιαίτερο της συλλογής Lufthansa Upcycling Collection είναι ότι καταφέρνει να διατηρεί κάτι από το πνεύμα του αεροσκάφους.Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες να δοθεί «δεύτερη ζωή» στα απορριφθέντα υλικά με έναν διαφορετικό τρόπο. Μαζί με τους συναδέλφους μας από την Lufthansa και την Lufthansa Technik είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την ιδέα από την αρχή. Η νέα συλλογή Lufthansa Upcycling Collection αποτελεί ένα πραγματικό ορόσημο».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα συλλογή Lufthansa Upcycling Collection και φωτογραφίες των προϊόντων μπορείτε να βρείτε, ΕΔΩ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *