Ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ. Αντώνης Καμπουράκης / ksd photo

Δήλωση Καμπουράκη για το τέλος διανυκτέρευσης

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πληροφορίες περί επιβολής τέλους επί των διανυκτερεύσεων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

rodos« Οποιαδήποτε περίπτωση επιβολής τέλους επί των διανυκτερεύσεων θα σημάνει την ευθεία υπονόμευση, όχι μόνο της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς αλλά και της εν γένει ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας.
Ειδικά στο νησί μας, στη Ρόδο, πού ήδη δοκιμάζεται από την επιβληθείσα πρόσθετη επιβάρυνση της τάξης του δέκα τις εκατό (10%) στο ΦΠΑ, οποιαδήποτε νέα φορολογική επιβάρυνση θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο ή στον αφελληνισμό των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, θα εκτόξευε την ανεργία και θα καταδίκαζε σε μαρασμό την τοπική κοινωνία που «αναπνέει» από τον τουρισμό.
Επιτέλους πρέπει να σταματήσουν να προωθούνται τέτοιουΌλα τα άρθρα είδους στείρες φοροεισπρακτικές λογικές και μάλιστα ερήμην των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου που μοχθούν καθημερινά να κρατήσουν όρθιο τον τουρισμό, όρθια τη Ρόδο μας».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *