Διά χειρός Landscape – Roidis το 5άστερο Yuga Hotel στην Αλβανία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έχει συνδέσει το όνομά της με τον καινοτόμο σχεδιασμό και τους εξειδικευμένους αρχιτεκτονικούς χειρισμούς. Ο λόγος για τη Landscape Roidis, η οποία αναλαμβάνει τη μελέτη και τη διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, οι οποίοι είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με το τοπίο. Από τα πιο πρόσφατα εγχειρήματά της είναι το 5άστερο Yuga Hotel, στην Αυλώνα της Αλβανίας.

Η γνωστή τεχνική εταιρία LandscapeRoidis ανέλαβε την πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη του Yuga Hotel, και τη μελέτη αρχιτεκτονικής τοπίου του περιβάλλοντα χώρου του, συνολικής έκτασης 3.800 m2.

Το Yuga Hotel, εκτός από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαμονής, θα προσφέρει και πολλές δυνατότητες για παράλληλες δραστηριότητες όπως spa, συνεδριακό κέντρο, πισίνες και αθλοπαιδιές. Με τον σχεδιασμό επιβλητικών κοινόχρηστων χώρων, ευρύχωρων δωματίων, πολυτελών σουιτών και ποικίλων εγκαταστάσεων (υπόγειο πάρκινγκ, εσωτερική πισίνα, πολλαπλά bars και εστιατόρια),  δημιουργείται ένας χώρος που μπορεί να πρωταγωνιστήσει ακόμη και στο πιο απαιτητικό και ανταγωνιστικό τουριστικό περιβάλλον της Αλβανίας.

To ξενοδοχείο είναι μπροστά στη θάλασσα, νότια της πόλης της Αυλώνας, σε μια περιοχή που φιλοδοξεί, μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, να προσελκύσει υψηλού επιπέδου τουρισμό. Στόχος του  ιδιοκτήτη του είναι η λειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, σε ετήσια βάση.

5th_viewΤο έντονα επικλινές και στενού πλάτους οικόπεδο βρίσκεται μεταξύ του εθνικού οδικού δικτύου και της θάλασσας. Τα χαρακτηριστικά αυτά απαίτησαν εξειδικευμένους αρχιτεκτονικούς χειρισμούς για την επιτυχημένη ένταξη της τουριστικής μονάδας στο τοπίο. Η χωροθέτηση του κτιρίου ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα για την μελετητική ομάδα της Landscape – Roidis και έγινε με στόχο την απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.

Τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου τοποθετούνται σε ένα 7όροφο κτίριο 8.000m2. Από την πλευρά του δρόμου είναι ορατοί οι δύο όροφοι, ενώ από την πλευρά της θάλασσας οι έξι. Η είσοδος είναι μεγαλόπρεπη ύψους 8,5 μέτρων. Η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, μετά την είσοδο στο κτίριο, εξασφαλίζεται με την τοποθέτηση ενός υαλοστασίου μήκους 14 m και ύψους 5 m, ακριβώς απέναντι από την κύρια είσοδο. Η τελική μορφή του ξενοδοχείου αναγνωρίζει το δυναμικό και ενιαίο αυτό στοιχείο ως το κύριο συστατικό της αρχιτεκτονικής πρότασης, περιμετρικά του οποίου δομούνται όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του ξενοδοχείου: lobby, restaurant, rooms. Στο επίπεδο της εισόδου δημιουργείται το εστιατόριο του ξενοδοχείου, στοχεύοντας στην πλήρη εκμετάλλευση της μοναδικής θέσης του κτιρίου.

Τα 43 δωμάτια και σουίτες βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του κτιρίου και έχουν όλα θέα στη θάλασσα.  Κάθε δωμάτιο έχει επιφάνεια 43m2 και οι σουίτες 108m2 περίπου, ενώ το ύψος τους προσεγγίζει τα τρία μέτρα. Στο βόρειο τμήμα του κτιρίου έχουν οργανωθεί οι υπόλοιπες χρηστικές ενότητες (αίθουσα συνεδρίων, spa, βοηθητικοί χώροι), διάσπαρτες σε όλους τους ορόφους. Στο χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται υπόγειο πάρκινγκ 29 θέσεων, που είναι προσβάσιμο από τον δρόμο μέσω ενός ανελκυστήρα οχημάτων.

Στον εξωτερικό χώρο, νοτιοανατολικά και σε επαφή με το δρόμο σχεδιάστηκε bistrot. H παράγωνη μορφή του κτίσματος, προτάσσει μια ανοιχτή «αγκαλιά» υποδοχής, ενώ τα περιμετρικά υαλοπετάσματα καθιστούν το κτίριο «αέρινο», με πανοραμική θέα.

Οι σχεδιαστικοί χειρισμοί για την αρχιτεκτονική μελέτη του τοπίου, οδήγησαν στη δημιουργία σειράς αναλληματικών τοίχων ανάμεσα στους οποίους φυτεύονται πληθώρα φυτών και δημιουργείται ένας μεγάλος καταρράκτης στη θέση προϋπάρχοντος ρέματος στο σημείο αυτό.

Ο σχεδιασμός μιας μακρόστενης infinity πισίνας 260m2, ενοποιεί άριστα τους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου με τη θάλασσα, αν και βρίσκεται περίπου 9 μέτρα ψηλότερά της. Υπάρχει pool bar, άφθονοι χώροι πρασίνου, ηλιοθεραπείας, εστίασης και παιχνιδιών, ενώ η πρόσβαση στη θάλασσα εξασφαλίζεται με μια σειρά από κλιμακοστάσια και ξύλινες εξέδρες, ενταγμένα πλήρως στο τοπίο. Τέλος, η δημιουργία τεχνητής αμμουδιάς κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου ότι η ακτή είναι βραχώδης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *