Διακοπές στην Ευρώπη: Θετικές οι προβλέψεις για αφίξεις απο μακρινούς προορισμούς

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Θετικές είναι οι προβλέψεις για τις διακοπές προς την Ευρώπη για το 2020, από μακρινούς προορισμούς, όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών σε συνεργασία μαζί με την Ευρωπαϊκή Κομισιόν, τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Τουρισμού (ETOA) τη Εurail B.V και τον μελετητικό οίκο TCI Research, εξέδωσαν τη μελέτη Destination Europe Long-Haul Barometer, η οποία καταγράφει τη ζήτηση για ταξίδια προς την Ευρώπη από μακρινούς προορισμούς, πριν βεβαίως ξεσπάσει η επιδημία του κορονοϊού.

europeΤα πιο σημαντικά ευρήματα της μελέτης είναι τα εξής:

  • Η επιθυμία των Βραζιλιάνων τουριστών για ταξίδια προς την Ευρώπη αυξάνεται λόγω της οικονομικής ανάκαμψης και της αύξησης των μισθών. Το 50% των ερωτηθέντων επιδιώκουν να κάνουν διακοπές σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.
  • Οι Κινέζοι, πριν την έξαρση του Κορωνοϊού, δήλωναν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ευρώπη. Όμως, ο θανατηφόρος ιός και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχει επιφέρει αναμένονται να επηρεάσουν αρνητικά την τάση αυτή.
  • Η επιθυμία για ταξίδια προς την Ευρώπη από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ιαπωνία κινείται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, μόνο το 29% από τους ερωτηθέντες στη Ρωσία και τις ΗΠΑ και το 18% από την Ιαπωνία σχεδιάζουν ταξίδια προς την Ευρώπη. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πεσιμιστική εκτίμηση για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά μόνο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Γιατί επιθυμούν οι τουρίστες από αυτές τις χώρες να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη.

Οι Αμερικάνοι τουρίστες  απολαμβάνουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία των ευρωπαϊκών προορισμών. Κορυφαίοι προορισμοί είναι η Γαλλία (36%), η Ιταλία (30%), η Γερμανία (19%), η Μ. Βρετανία και η Ισπανία (15%). Κατά μέσο όρο οι Αμερικανοί κάνουν κρατήσεις για 1 έως 2 εβδομάδες.

Οι Ιάπωνες τουρίστες προσελκύονται σχεδόν εξ’ίσου από τη γαστρονομία, την ιστορία και τον πολιτισμό, τη φύση και τη ζωή στην πόλη. Οι κορυφαίοι προορισμοί είναι η Γαλλία (43%), η Γερμανία (26%), η Ιταλία (24%), η Αυστρία (15%), και η Μ. Βρετανία (12%). Κατά μέσο όρο κάνουν κρατήσεις για 1 ή 2 εβδομάδες.

Οι τουρίστες από τη Βραζιλία μαγνητίζονται από την ευρωπαϊκή κουζίνα, την ιστορία, τη φύση, και τη ζωή στην πόλη. Οι κορυφαίοι προορισμοί είναι η Πορτογαλία (44%), η Γαλλία (38%), η Ιταλία (31%), η Γερμανία (19%) και η Ισπανία 15%). Συνήθως κάνουν κρατήσεις που καλύπτουν το χρονικό διάστημα έως και 2 εβδομάδων.

Οι Ινδοί τουρίστες πρόκειται να δραστηριοποιηθούν κατά το 4μηνο Ιανουάριος-Απρίλιος και επιθυμούν κυρίως προορισμούς που έχουν να κάνουν με τη φύση, τα χειμερινά αθλήματα, την ιστορία και τις δράσεις σε παραλίες. Προτιμούν να επισκεφθούν την Αυστρία (40%), τη Γερμανία (33%), τη Γαλλία (32%), την Ιταλία (20%) και την Ελβετία (16%) Οι κρατήσεις που πραγματοποιούν διαρκούν από 7 έως και 14 ημέρες.

Οι Ρώσοι τουρίστες δείχνουν ενδιαφέρον για “αργές” περιπέτειες, την ιστορία και τον πολιτισμό των ευρωπαϊκών προορισμών. Οι πιο δημοφιλείς χώρες είναι η Γερμανία (21%), η Ιταλία (16%), η Τσεχία (15%), η Γαλλία (15%) και η Φινλανδία (13%). Και αυτοί κάνουν κρατήσεις με διάρκεια από 7 έως 14 ημέρες.

Τέλος, οι Κινέζοι τουρίστες (με τα δεδομένα πριν την έξαρση του Κορωνοϊού), έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή κουζίνα, τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό. Πιο συχνά επισκέπτονται τη Γαλλία (51%), τη Γερμανία (34%), την Ιταλία (23%), τη Μ. Βρετανία (21%) και την Ελβετία (12%).

Διαβάστε την πλήρη μελέτη ΕΔΩ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *