Διαμαρτυρία του HAPCO…

ΦΟΡΕΙΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη χρήση των όρων «Μακεδονία», «Βόρεια Κύπρος» και «Μέγας Αλέξανδρος» από την εταιρία Workshop Travelshop, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο HAPCO, υπογραμμίζοντας πως η χρήση των συμβόλων του Ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και των όρων Μακεδονία ή Βόρεια Κύπρος σε βάρος της χώρας και του Τουρισμού μας, μόνο τήρηση των συμφωνηθέντων δεν είναι.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO θα θέλαμε να λάβουμε επίσημα θέση για την χρήση των όρων “Μακεδονία”, “Βόρεια Κύπρος” και “Μέγας Αλέξανδρος” από εταιρεία του εξωτερικού, με το όνομα Workshop Travelshop.

Στο email που εστάλη σε πολλά Μέλη μας, διαβάζουμε τις λεπτομέρειες της προωθούμενης διοργάνωσης, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων […] “During the event we will have a B2B Event and Fam Trips in Balkan countries. Our Fam Trips cover most beautiful Balkan countries including Macedonia, Kosova and Montenegro. that will be participated from many countries around the world such as Balkans and European countries.” […] “These destinations are historically very important and hosted many civilizations in centuries and where Alexander the Great came from.” […] Εξάλλου, στην ίδια σελίδα, υπάρχει διαφημιστικό banner το οποίο αναφέρεται σε διοργάνωση ‘6 DAYS LUXURY NORTHERN CYPRUS & ISTANBUL FAM TOUR’ (print screen).
Κύριοι, η χρήση των συμβόλων του Ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και των όρων Μακεδονία ή Βόρεια Κύπρος σε βάρος της χώρας και του Τουρισμού μας, μόνο τήρηση των συμφωνηθέντων δεν είναι, ενώ επισήμως παραβιάζεται η νομοθεσία.

Για τον λόγο αυτό, η ενεργοποίηση όλων μας στην κατεύθυνση ανάδειξης του προβλήματος, σε όλα τα επίπεδα, και οι παρεμβάσεις μας, σε όλους του ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς είναι απαραίτητη.

Ζητάμε την παρέμβαση της Πολιτείας και των αρμόδιων Υπουργείων όπως επίσης των Μελών HAPCO και Φορέων τουρισμού και άλλων, για τις δικές τους υπεύθυνες ενέργειες».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *