karalis

Διαμαρτυρία των ξενοδόχων Μεσσηνίας για διακοπή πτήσεων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η εντελώς ξαφνική και πλήρως αναιτιολόγητη ακύρωση των διεθνών πτήσεων της Aegean προς Καλαμάτα αποτελεί πισώπλατο χτύπημα στον ήδη τραυματισμένο τουρισμό της Μεσσηνίας, αναφέρει σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ.  Δημήτριος Καραλής.

Αναφέρει ο κ. Καραλής στην δήλωσή του: “Η εποχή επιβάλλει την ενσυναίσθηση ευθύνης για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας προκειμένου όλες οι επιχειρήσεις του τουρισμού να διατηρηθούν στα όρια της βιωσιμότητας τους ώστε, όχι μόνο να μην επιβαρύνουν, αλλά να στηρίξουν την εθνική οικονομία. Και αυτό σε μια εποχή που η κατά το δυνατόν συγκράτηση των τουριστικών εσόδων αποτελεί τη μόνη και τελευταία λύση πριν οδηγηθεί η χώρα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Επιτέλους, θα πρέπει κάποιοι ευνοούμενοι διαχρονικά οικονομικοί παράγοντες να συναισθανθούν το βάρος των ευθυνών τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να συνεισφέρουν αυτό που τους αναλογεί.

ksd
adv

Μεμονωμένες λοιπόν πρακτικές που καθοδηγούνται από το ατομικό και μόνο επιχειρηματικό συμφέρον, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συλλογικό όφελος στον τουρισμό, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι όχι μόνο εμείς οι ξενοδόχοι κληθήκαμε μόνοι μας να τραβήξουμε το κάρο της οικονομίας, αλλά κάποιοι πήραν και το …. καμουτσίκι!

Καλούμε την Περιφέρεια αλλά και τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν άμεσα  θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιβαίνει στη λογική της συστράτευσης την οποία, όπως φαίνεται, κάποιοι την ερμηνεύουν κατά το δοκούν”.

Δήλωση Νικολάκου

Σε δήλωσή της η κα. Ντίνα Νικολάκου,Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, δήλωσε σχετικά: “Η μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη για την προσέλκυση μεγάλων εταιρειών και η συνεργασία και οι συνέργειες της με την Aegean και την ΤΕΜΕΣ, είχαν ως αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση των επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου ευρύτερα.

SDF
Η κα. Ντίνα Νικολάκου | money tourism copyright photo

Η αιφνίδια απόφαση της Aegean να ακυρώσει όλες τις πτήσεις του εξωτερικού για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέχρι τέλος Αυγούστου, προκάλεσε σοκ στους επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού τομέα και μπορεί να προκαλέσει «αιφνίδιο θάνατο» στον τουρισμό της Πελοποννήσου, αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Επειδή ως προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, είμαστε πάντοτε αρωγοί και χρηματοδοτούσαμε οποιαδήποτε προσπάθεια για την ενίσχυση των πτήσεων προκειμένου να συνδράμουμε στην ελάττωση του ρίσκου της Aegean και των άλλων αεροπορικών εταιρειών σε νέα δρομολόγια (μέσα από προγράμματα συνδιαφήμισης), καλούμε την Aegean Airlines να επανεξετάσει την απόφαση της για τον αποκλεισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» απ’ όλες τις πτήσεις του εξωτερικού και να παραμείνει η Καλαμάτα ως βάση για τα αεροσκάφη.

Στην πιο δύσκολη και καθοριστική χρονική στιγμή για τον τουρισμό της Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα παρότι την είχαμε προειδοποιήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και είχαμε επιτακτικά ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες επειδή ο κίνδυνος ήταν ορατός, αδράνησε και κώφευσε.

Ο κ.Νίκας αντί να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωση τους και ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού, επιλέγει τις επισκέψεις στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς και περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών χωρίς να έχει καταθέσει μέχρι σήμερα καμία απολύτως ρεαλιστική πρόταση.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 6.7.2020, να θέσει προς συζήτηση ως πρώτο θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης, την απόφαση «βόμβα» της Aegean για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από τις πτήσεις εξωτερικού.

ΥΓ. Η Aegean έχει κάνει χρήση της νομοθετικής δυνατότητας μέχρι 30.9.2020 αξιοποιώντας χρήματα που κατέβαλαν οι επιβάτες ακόμα και για τις πτήσεις που ακυρώνονται”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *