διαΝΕΟσις, ένας νέος ερευνητικός οργανισμός από τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την ίδρυση ενός νέου ερευνητικού οργανισμού υπό την επωνυμία διαΝΕΟσις ανακοίνωσε ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο κεντρικό αμφιθέατρο του μουσείου Μπενάκη.

Ο οργανισμός προχώρησε ήδη στην πρώτη του μεγάλη πανελλήνια δημοσκόπηση, με τίτλο «Τι πιστεύουν οι Έλληνες», η οποία απαντά, μεταξύ άλλων, στο με ποια εφόδια αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τις κρίσιμες προκλήσεις της εποχής τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 2.500 ατόμων τον Απρίλιο 2015 (και σε ακόμα 1000, σε επαναληπτική φάση τον Νοέμβριο 2015), θα δημοσιευτούν στις 10 Φεβρουαρίου, στην ιστοσελίδα του οργανισμού.
Μιλώντας για τη διαΝΕΟσις, ο ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, είπε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι η αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου με αξιόπιστα στοιχεία και η διαμόρφωση προτάσεων χωρίς δογματισμούς και προκαταλήψεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής για την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, με περισσότερες ευκαιρίες, ιδιαίτερα για τους νέους. Και συμπλήρωσε: «Η διαΝΕΟσις θα έχει ελληνική ψυχή, αλλά ευρωπαϊκό μυαλό και παγκόσμια μάτια, καθώς οι μεγάλες ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις και ανακατατάξεις βαραίνουν καθοριστικά στη χάραξη των εθνικών επιλογών».
Την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου οργανισμού για την αναβάθμιση του δημόσιου διαλόγου υποστήριξε σε χαιρετισμό που απηύθυνε και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ακαδημαϊκός, Ευρωπαίος διαμεσολαβητής (2003-2013) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις.
Τη στήριξή του δε, στο νέο αυτό εγχείρημα εξέφρασε και ο Marc de Vos, διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου Itinera, στις Βρυξέλλες.
Η διαΝΕΟσις έχει ως στόχο την πυροδότηση του κοινωνικού διαλόγου και τη διατύπωση προτάσεων πάνω στα κρίσιμα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Ο οργανισμός θα δημοσιεύει δημόσια και δωρεάν το σύνολο των αποτελεσμάτων και των προτάσεων που προκύπτουν από επιστημονικές μελέτες και δημοσιογραφικές έρευνες στο www.dianeosis.org.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *