Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο!!!

ΓΝΩΜΗ

Είναι γνωστή η “απόσταση” που κρατάω από το κόμματα επαγγελματικά.
Προσωπικά, προφανώς έχω άποψη, την οποία και εκφράζω, αλλά όχι στα κείμενά μου.
Άλλωστε υπάρχουν μόνο λύσεις στα προβλήματα και όχι αριστρές, δεξιές ή κεντρώες λύσεις.
Διάβασα λοιπόν ένα εξαιρετικό άρθρο του Παύλου Μπακίρη, στο οποίο -χωρίς την άδειά του- έσβησα τις αναφορές στα κόμματα.
Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι με τέτοιες σκέψεις και ενέργειες, υπάρχει ελπίδα!!!
Διαβάστε το.

Η χχχχχχχχχχχ , με το 10ο Συνέδριό της το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα, κάνει μια βαθιά τομή ανανέωσης σε επίπεδο δομών, προσώπων και φυσικά πολιτικών προτάσεων.

Το κόμμα που ίδρυσε ο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, επέλεξε πριν από τρεις μήνες να αλλάξει ρότα για να αποφύγει τα αδιέξοδα και τις παθογένειες που ταλανίζουν οριζόντια το πολιτικό σύστημα.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου μας, μέσα από μια μαζική εκλογική διαδικασία, η ΧΧ αποφάσισε να φύγει μπροστά με τον ΧΧΧΧΧΧΧΧ και σήμερα το Συνέδριό μας σφραγίζει αυτή την αναγεννητική διαδικασία, με κεντρικό σύνθημα: «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας»
Η εκλογή του ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ έγινε η αρχή για να τα πάρουμε «όλα από την αρχή…».

Μέσα σε 100 ημέρες ο νέος Πρόεδρος ανακοίνωσε ένα αναλυτικό πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος, βάζοντας τέρμα σε παράλογες σπατάλες, που κανένας μέχρι τότε δεν ήθελε να ακουμπήσει.
Ανανέωσε τις γραμματείες με νέα πρόσωπα, με πολλά εξ αυτών να συνδέονται με την αγορά και να μην εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από το κόμμα.

Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε την κατάρτιση του προγράμματος διακυβέρνησης, ούτως ώστε το κόμμα να είναι έτοιμο να προτείνει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, απέναντι σε μια Κυβέρνηση των ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πέσει, είτε για λόγους σκοπιμότητας, είτε για λόγους ανικανότητας…

Η ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ προσήλκυσε πάνω από 700 εμπειρογνώμονες για την κατάρτιση του νέου προγράμματός της, ανθρώπους που και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν την προστιθέμενη αξία τους στη παράταξη και κατ’ επέκταση στην ίδια την κοινωνία.

Οξυγόνο ανανέωσης μπήκε και σε όλες τις κομματικές δομές, με τις εσωκομματικές εκλογές να αποφέρουν ανανέωση προσώπων σε επίπεδο 65% και τους ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ να αγκαλιάζουν και πάλι τις τοπικές οργανώσεις, με την μαζική τους προσέλευση στις κάλπες.

Εκατοντάδες από τους 2.500  εκλεγμένους συνέδρους είναι νέοι άνθρωποι, που μέχρι σήμερα δεν είχαν εμπλακεί καθόλου με τις κομματικές διεργασίες. Κατέβηκαν υποψήφιοι, ψηφίστηκαν και κατοχύρωσαν την παρουσία τους σε αυτό το  κρίσιμο Συνέδριο.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν σαφέστατα πολιτικά μηνύματα υγείας, αισιοδοξίας,  αλλαγής προς το καλύτερο. Σε μια εποχή όπου η πολιτική συμμετοχή έχει λίγο-πολύ απαξιωθεί και το πολιτικό σύστημα έχει απολέσει σημαντικό τμήμα της λαϊκής του αποδοχής.

Το Συνέδριο λοιπόν, που ολοκληρώνεται σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Πέρα από τις σοβαρές και ευρείες οργανωτικές αλλαγές που θα επιφέρει, θα εγκρίνει διά της πλειοψηφίας και τη νέα φυσιογνωμία του κόμματος. Μια φυσιογνωμία, που βασίζεται στη ρήξη με τις αναχρονιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Στη μετωπική σύγκρουση με τον λαϊκισμό και την πελατειακή εξάρτηση.
Η ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ θα βγει μέσα από το Συνέδριό της ισχυρή, ενωμένη και ανανεωμένη, όσο ποτέ.

Η μεγάλη φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, που θα ενώσει υπό την σκέπη της όλες τις πατριωτικές, μεταρρυθμιστικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου. Προσελκύοντας  τους άξιους και τους ικανούς στους κόλπους της, οι οποίοι με την σειρά τους θα εμπνεύσουν ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, να εμπιστευθούν και πάλι τη ΧΧΧΧΧΧΧΧ.

Η κοινωνία παρακολουθεί και περιμένει τη ΧΧΧΧΧ να ανοίξει όλα τα χαρτιά της. Και είναι βέβαιο πως το 10ο τακτικό συνέδριό της θα αποδειχθεί «το 10 το καλό», για να κερδίσουμε στην αναμέτρηση με τον λαϊκισμό και την ανικανότητα του ΧΧΧΧΧΧΧ, που καταστρέφει τη χώρα και το μέλλον της.

Από αύριο το πρωί, το «φύγετε» δεν θα είναι μόνο ένα σύνθημα. Θα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης.
Με αξιόπιστες θέσεις, ικανά πρόσωπα και ρεαλιστικό όραμα, για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *