Υπεύθυνοι άνθρωποι που νομοθετούν για το μέλλον μας ορίζονται εισηγητές από τα κόμματα και μη έχοντας επιχειρήματα και με πλήρη άγνοια των δρώμενων στον Τουρισμό, λένε …μπούρδες, συγχωρήστε μας την έκφραση…
Διαβάστε μερικές:
1. “Μας ρωτάτε: Μα, δαιμονοποιείτε την επιχειρηματικότητα; Ναι, δαιμονοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Η πηγή των αδιεξόδων του λαού είναι η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Αυτή είναι η αιτία, η πηγή των αδιεξόδων για την πλειοψηφία του λαού μας, για την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, για τους μισθούς πείνας, για τη μαύρη εργασία, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον Τουρισμό, στην Κέρκυρα, στη Ρόδο, στην Κρήτη, στη Χαλκιδική. Αυτοί επιβάλλουν τη δουλειά ήλιο με ήλιο, αυτοί επιβάλλουν το δουλεμπόριο. Αυτή είναι η πηγή όλων των βασάνων που ζει σήμερα η εργατική τάξη, η πλειοψηφία του λαού μας”.
2. “Όμως, κυρία Υπουργέ, γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια, δηλαδή από το 2008 έως το 2012, δεν είχαμε αύξηση της απασχόλησης. Είχαμε μείωση της απασχόλησης στον τουρισμό κατά 15,5%, διότι οι μεγαλοξενοδόχοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες προτιμούν την εντατικοποίηση της εργασίας των ήδη εργαζομένων –και τις απολύσεις, βεβαίως- και όχι νέες προσλήψεις”.
3. “Ο Ρώσος μεγιστάνας του Σκορπιού έχει βάλει μπαλόνια γύρω-γύρω από το Σκορπιό και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των Ελλήνων πολιτών στο νησί. Με αυτό το νομοσχέδιο απαγορεύουμε την πρόσβαση όλων στις παραλίες. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Τουρισμός για μας είναι απαγορεύσεις και δικαιώματα. Τουρισμός για μας είναι σχεδιασμός. Και αυτό το νομοσχέδιο, δυστυχώς, δεν έχει τίποτα από τα δύο’.
4. “Διότι για να έχουμε δρόμους, για να έχουμε αεροδρόμια, για να υπάρχουν παροχές, για να υπάρχει Αστυνομία, για να υπάρχει σύστημα Υγείας, για να λειτουργεί το ΕΚΑΒ, πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι, δηλαδή το 55% των φόρων οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Η είσπραξη, όμως, των κερδών του πάει στους δέκα, είκοσι μεγαλομετόχους. Να, λοιπόν, πώς κοινωνικοποιούνται οι δαπάνες για τον Τουρισμό, αλλά ιδιωτικοποιούνται στις τσέπες ολίγων τα κέρδη από τον Τουρισμό”.
5. “Είναι πεδίο δόξης λαμπρόν για να δημιουργηθούν οργανωμένοι υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων, υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις, γήπεδα γκολφ που ξέρουμε πόσο υδροβόρα και αντιοικολογικά είναι, καζίνο, δραστηριότητες και υποδομές ακόμα πιο κοντά στον αιγιαλό”.
O tempora o mores…