money tourism photo
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Χαριτίδης: Το να πουλάς «Ελλάδα με το TEZ TOUR» είναι κερδοφόρο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η περασμένη σεζόν στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολη: η πτώση στο ρούβλι και η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου αναγκάσαν πολλά τουριστικά γραφεία να κόψουν τις πτήσεις προς την Ελλάδα. Βέβαια, εκείνοι οι λίγοι tour operators, που κράτησαν το πρόγραμμα τους, ενίσχυσαν τις θέσεις τους στην τουριστική αγορά.

Ο κ. Δημήτρης Χαριτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του TEZ TOUR Ελλάδας, γνωστοποίησε μέσω συνέντευξής του στο Profi Travel λόγω ποιών παραγόντων το  TEZ TOUR ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή περίοδο 2018 με κέρδος.

Επιπλέον εξήγησε γιατί φέτος σχεδιάζει αύξηση της τουριστικής ροής προς την Ελλάδα και τόνισε τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι τουριστικοί πράκτορες από τη συνεργασία τους με το TEZ TOUR.

Τα αποτελέσματα του 2018: η συγκρατημένη αισιοδοξία έφερε καλά αποτελέσματα.

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη του κ. Χαριτίδη στο ρωσικό profi travel, έχει ως εξής:

– Δημήτρη, η τελευταία σεζόν στην Ελλάδα ήταν δύσκολη, πολλοί δεν κατάφεραν να πάρουν το αναμενόμενο κέρδος. Πώς ολοκληρώθηκε η σαιζόν 2018 για το TEZ TOUR;

– Ξεκινώντας από τα δύσκολα έτη για την Ελλάδα (2014-2015), δεν κάνουμε απότομες και βεβιασμένες κινήσεις στην αγορά. Με την ίδια λογική δουλέψαμε και πέρυσι. Από την αρχή, το TEZ TOUR κοιτούσε με συγκρατημένη αισιοδοξία τη σαιζόν 2018, στην Ελλάδα. Δεν εκπονήσαμε μη εφαρμόσιμα προγράμματα. Ως εκ τούτου, τα σχέδιά μας, στη μέση της σεζόν, αναπροσαρμόστηκαν ελάχιστα  χωρίς να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα προγράμματά μας σε σχέση με τους ανταγωνιστές.

tez Ένα παράδειγμα: ενώ οι πωλήσεις στη Ρόδο για την ρωσική αγορά γενικά έχουν μειωθεί τα τελευταία 2 χρόνια, το TEZ TOUR παρουσίασε αύξηση, όχι σπουδαία, αλλά σημειώνεται σαν αύξηση. Το ίδιο και στην Κρήτη: πέρυσι σημειώθηκε αύξηση, αν και γενικά ο αριθμός των τουριστών από τη Ρωσία στο Ηράκλειο μειώθηκε κατά 6%.

Σε γενικές γραμμές, η σεζόν 2018 στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε καλά: αυξήθηκαν οι πωλήσεις των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων και, πραγματοποιώντας τους  όγκους πωλήσεων, διατηρήσαμε την αποκλειστικότητα των προιόντων μας.

Όλα αυτά παρουσιάζουν μια θετική εικόνα του Γραφείου μας. ΄Εχουμε διατηρήσει την καλή φήμη μας, απέναντι στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, κυρίως γιατί δεν  προβήκαμε σε μειώσεις συμβολαίων στη μέση της σαιζόν.

Σχέδια για την σαιζόν 2019: βολικό πρόγραμμα πτήσεων και αποκλειστικά ξενοδοχεία

Ποια είναι τα σχέδια του TEZ TOUR στην Ελλάδα για την σεζόν του 2019; 

– Σχεδιάζουμε αύξηση μάξιμουμ 10% στην τουριστική κίνηση για την σεζόν 2019 σε όλη την Ελλάδα. Για κάθε περιοχή βεβαίως τα ποσοστά της αύξησης θα είναι διαφορετικά.

Το TEZ TOUR πετάει  στην Ελλάδα από τις τρεις πόλεις της Ρωσίας: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Εκατερίνεμπουργκ. Σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας η παρουσία μας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, εν τούτοις αντισταθμίζουμε τις απώλειες αυτές με το  πρόγραμμα που έχουμε από τις υπόλοιπες 10 χώρες.

Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς, επειδή η μια αγορά μπορεί να συμπληρώσει  την άλλη. Για παράδειγμα, για τη Ρωσία το πρόγραμμα αρχίζει λίγο αργότερα και τελειώνει νωρίτερα από  άλλες χώρες. Για τις χώρες της Βαλτικής συμβαίνει το αντίθετο: το καλοκαίρι, όταν τα τουριστικά πακέτα είναι πιο ακριβά, ο αριθμός των τουριστών μειώνεται και αυξάνεται κατά την διάρκεια της χαμηλής περιόδου. Για το λόγο αυτό αυξάνουμε τις πτήσεις  Απρίλιο-Μάιο και στο τέλος Οκτωβρίου.

Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι,  η ροή των ρώσων τουριστών να αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ από τις  χώρες της Βαλτικής έχουμε μεγαλύτερη ροή τουριστών τα τέλη της άνοιξης και τις αρχές του φθινοπώρου.

– Ποιο πρόγραμμα πτήσεων για την Ελλάδα δηλώνετε αυτή τη σεζόν; Ποιούς προορισμούς θα αυξήσετε;

– Η Κέρκυρα έχει σημαντική αύξηση, η Ρόδος και η Κρήτη θα αυξηθούν λιγότερο ενώ η Πελοπόννησος θα παραμένει στο περισυνό επίπεδο. Ελαφρώς μειωμένη θα είναι η Θεσσαλονίκη.

Από τη Μόσχα πετάμε προς την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη με πτήσεις της Aegean Airlines, καθώς και με πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιριών όπως: Με Nord Star στην Πελοπόννησο και στο Ηράκλειο και με S7 στη Ρόδο. Παρεπιπτόντως, θα ήθελα να αναφέρω ότι , στα τουριστικά μας πακέτα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής θέσης business class για την Κέρκυρα και την Πελοπόννησο!

Από την Αγία Πετρούπολη πετάμε στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη και στη Ρόδο με την Aegean Airlines. Από το Εκατερίνμπουργκ  πετάμε στην Κρήτη με την αεροπορική εταιρία “Ural Airlines”. Επιπλέον προσφέρουμε πακέτα – GDS με  τακτικές πτήσεις.

– Με ποια ελληνικά ξενοδοχεία έχετε αποκλειστικά συμβόλαια αυτή τη σεζόν; 

– Για το 2019 έχουμε επιλέξει πολλά καλά ξενοδοχεία με αποκλειστικά συμβόλαια.

Για παράδειγμα, στην αλυσίδα ξενοδοχείων Aldemar Hotels & Resorts οι αποκλειστικές τιμές που έχουμε και οι συνθήκες συνεργασίας που έχουμε εξασφαλίσει είναι οι καλύτερες στην τουριστική αγορά.

Έπίσης έχουμε εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες συνεργασίας στο Grecotel Hotels & Resorts.

Η TEZ TOUR είναι από τους κορυφαίους Tour Operators στην πώληση των ξενοδοχείων της αλυσίδας Grecotel Hotels & Resorts για τα τελευταία συνεχόμενα χρόνια. Έχουμε  αποκλειστικότητα με την αλυσίδα ξενοδοχείων Aquila Hotels & Resorts – δίκτυο ξενοδοχείων πέντε αστέρων στην Κρήτη, εξαιρετικής ποιότητας και ιδιαίτερα αγαπητό στους τουρίστες.

Στη Ρόδο, το Amilia Mare Beach Resort 5 * και το Paradise Village Beach Resort 5 * ξενοδοχεία τα οποία, λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν 2019, μεταφέρθηκαν από την αλυσίδα Aldemar Hotels & Resorts στην αλυσίδα Atlantica Hotels & Resorts. Διατηρήσαμε τα συμβόλαιά  μας με αυτά τα ξενοδοχεία. Η ανωτέρω συνεργασία υπόσχεται να είναι ενδιαφέρουσα, αφού αυτή η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων στοχεύει στην ανάπτυξη των ροδιακών ξενοδοχείων Amilia Mare και Paradise Village και θα επενδύσει πολλά σε αυτό.

tezΜαζί με τα Atlantica Hotels & Resorts, η TEZ TOUR ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα “bonus” για τους τουριστικούς πράκτορες. Aνάλογα με τα αποτελέσματα της σεζόν 2019, οι πρώτοι 15 καλύτεροι πωλητές των ξενοδοχείων Amilia Mare Beach Resort 5 * και Paradise Village Beach Resort 5 * θα κερδίζουν διακοπές με 7 διανυκτερεύσεις σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της αλυσίδας Atlantica Hotels & Resorts στην Ελλάδα η στην Κύπρο. Οι νικητές μπορούν να προγραμματίσουν την διαμονή τους για οποιαδήποτε περίοδο της καλοκαιρινής περιόδου του 2020, εκτός από τον μήνα Αύγουστο. Επιπλέον, οι τρεις καλύτεροι πωλητές για τα ξενοδοχεία Amilia Mare Beach Resort 5 * και Paradise Village Beach Resort 5 * θα λάβουν ως δώρο αεροπορικά εισιτήρια και δωρεάν μεταφορά για το ξενοδοχείο επιλογής τους.

Έχουμε ακόμα πολλά αποκλειστικά προϊόντα.

Εφιστώ την προσοχή σας στα πιο ενδιαφέροντα από αυτά.

Αυτά είναι τα ξενοδοχεία Ammos Beach Hotel 5 *, Elounda Orama 4 *, Anastasia Star Beach Hotel & Spa 4 *, Themis Beach 4 * και Serenity Blue Hotel 4 * στο νησί της Κρήτης.

Έχουμε την καλύτερη απόδοση στο ξενοδοχείο Sentido Ixian Grand 5 * και στα Atrium Hotels στη Ρόδο.

Στην Πελοπόννησο, το ξενοδοχεία Costa Navarino.

tezΣτην Κέρκυρα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας Grecotel και Labranda Sandy Beach Resort 5 *.

Στη Χαλκιδική τα ξενοδοχεία Pomegranate Wellness Spa Hotel 5 *, το Xenios Anastasia Resort & Spa 5 * και το Potidea Palace Hotel 4 *, στα οποία οι πωλήσεις μας είναι πολύ καλές.

– Τι πιστεύετε για το πόσο σοβαρός ανταγωνιστής θα είναι η Τουρκία τη σεζόν 2019 για τους ελληνικούς προορισμούς;

– Η Τουρκία είναι ανταγωνιστής για ολόκληρη την ευρωπαϊκή Μεσόγειο. Είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές προϊόν στην τουριστική αγορά για όλα τα γούστα και για κάθε οικονομική δυνατότητα. Η Τουρκία προσφέρει τιμές χαμηλότερες από αυτές που υπάρχουν στην Ευρώπη, επειδή το κόστος στα τουριστικά πακέτα είναι διαφορετικό και η φορολογία επίσης.

tez Αλλά αυτή τη σεζόν, η Τουρκία έχει μετατρέψει τα συμβόλαιά της  σε ευρωπαϊκό νόμισμα και επιπλέον οι τιμές έχουν αυξηθεί σε όλη τη χώρα. Επίσης, η Τουρκία δεν θα υποστηρίζει πλέον οικονομικά τις πτήσεις των Tour Operators.  Όλα αυτά πρέπει να οδηγήσουν σε μερικό αναπροσανατολισμό τη ροή των τουριστών σε άλλες μεσογειακές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ωστόσο, αυτή τη σεζόν στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει μεγάλη αύξηση  ροής τουριστών από τη Ρωσία, καθώς πολλοί Tour Operators είτε έχουν μειώσει τις θέσεις τους στις πτήσεις είτε τις έχουν αφήσει στο ίδιο επίπεδο με το περσινό. Ίσως το 2019, ενώ η ροή των τουριστών θα είναι περίπου η ίδια, το οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο, το οποίο είναι το πιο σημαντικό.

Προσφορές για ταξιδιωτικά γραφεία, 24ωρη υποστήριξη, info tours.

– Το 2018 και το 2019, η TEZ TOUR έλαβε το περίφημο Greek Hospitality Awards στην κατηγορία “Best Tour Operator“. Συγχαρητήρια σε σας! Είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για σας;

– Το να λάβεις Greek Hospitality Award είναι η υψηλότερη αναγνώριση στην Ελλάδα! Οι νικητές καθορίζονται αφενός μεν με ψηφοφορία μέσω του Διαδικτύου και αφετέρου από ειδική επιτροπή. Αυτό το έτος, περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην έρευνα. Και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η TEZ TOUR αναγνωρίστηκε ως ο καλύτερος Tour Operator στην Ελλάδα!

tezΠαρατηρώ αναγνώριση και μεταξύ των τουριστικών πρακτορείων: κατέχουμε ηγετικές θέσεις σε διάφορες ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις και κοινωνικά δίκτυα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία μας με τα διάφορα πρακτορεία. Τα τελευταία χρόνια, η TEZ TOUR συνδέεται όλο και περισσότερο με τον προορισμό «Ελλάδα». Από τη μεριά μας, προσπαθούμε και είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη αυτής της κατεύθυνσης!

Ποιες είναι οι κοινές προσπάθειες  και οι δράσεις που σχεδιάζουν οι πράκτορες με τα ελληνικά ξενοδοχεία για να τονώσουν τις πωλήσεις;

– Μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου 2019 η TEZ TOUR έχει ήδη προγράμματα μεγαλύτερης προμήθειας για τους πράκτορες.

Πρόκειται για ποσοστό + 2% επί της βασικής προμήθειας και 12% “ fixed commission”στα πακέτα σε ξενοδοχεία στα νησιά Ρόδο, Κέρκυρα και στην Πελοπόννησο.

Πουλώντας τα ξενοδοχεία Aldemar Hotels & Resorts, Grecotel Hotels & Resorts, Aquila Hotels & Resorts και Atlantica Hotels & Resorts, οι επαγγελματίες  έχουν τη δυνατότητα να  κερδίσουν έως και 14% προμήθεια!

Με λίγα λόγια δεν είναι μόνο μια καλή συνεργασία αλλά παραλληλα και  κερδοφόρα.

– Για ποιούς άλλους λόγους πρέπει  για να συνεργαστεί ο ΤΑ με το TEZ TOUR;

– Προσφέρουμε ένα ποιοτικό προϊόν, γιατί έχουμε ένα οργανωμένο γραφείο υποδοχής στην Ελλάδα και παράλληλα προσπαθούμε να διατηρούμε τη φήμη μας.

Σε πολλά προϊόντα το TEZ TOUR προσφέρει μεγαλύτερη προμήθεια ενώ ταυτόχρονα διατηρεί λογικές τιμές στα εκδρομικά πακέτα.

Προσφέρουμε μια άνετη αεροπορική μεταφορά: το μερίδιο του λέοντος καταλαμβάνει η Aegean Airlines, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναγνωριστεί ως η καλύτερη περιφερειακή και μία από τις πλέον συνεπείς αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη.

tezΤο TEZ TOUR είναι το μοναδικό τουριστικό γραφείο στην Ελλάδα που διαθέτει 24ωρη υπηρεσία υποστήριξης πελατών, όπου μπορεί ο πελάτης να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε θέμα. Αυτό είναι ένα  τηλεφωνικό κέντρο με επαρκείς υπηρεσίες, όπου οι χειριστές εργάζονται σε βάρδιες  24 ώρες σε εβδομαδιαία βάση.

Προσφέρουμε δικό μας και πολλές φορές “exclusive”πρόγραμμα εκδρομών. Για παράδειγμα, αυτό το καλοκαίρι, τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών στην Κρήτη θα μπορούν να πάνε χωρίς τους γονείς τους σε μια συναρπαστική εκδρομή “Scout camp”, όπου θα εκπαιδευτούν στην επιβίωση στην ύπαιθρο από πραγματικούς Έλληνες προσκόπους. Θα είναι «super»!

Έχουμε εκδρομές για κάθε οικονομική δυνατότητα: συμμετοχή σε μαγάλα γκρουπ η σε μικρότερες ομάδες. Υπάρχουν επίσης επιλογές για ατομικές/prive εκδρομές σε προσιτή τιμή. Για παράδειγμα, μια αποκλειστική υπηρεσία είναι η “ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό”. Στο κόστος σχεδόν όλων των εκδρομών μας περιλαμβάνεται γεύμα και γνωριμία με την ελληνική κουζίνα.

Τον Μάιο έχουμε συνήθως εκδρομές για « info groups” σε όλες τις περιοχές μας. Για τη συμμετοχή σας, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες στο site, σας προσκαλούμε να παρετε μέρος!

Εν κατακλείδι, θέλω να απευθυνθώ στα καινούργια τουριστικά πρακτορεία: είμαστε ανοιχτοί για κάθε συνεργασία! Το TEZ TOUR προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για οικονομικό κίνητρο για όλα τα τουριστικά πρακτορεία!

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *