Δημοφιλής η Κρουαζιέρα στην Ευρώπη

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Περίπου 22 εκατ. κρουαζιέρες πραγματοποιήθηκαν σε όλο το κόσμο το 2015, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 3% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της IPK International, που έγινε για λογαριασμό της έκθεσης ITB Berlin.

Η Ευρώπη είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στην αγορά κρουαζιέρας με μερίδιο 32%, πίσω από τη Βόρεια Αμερική που το 2015 κατέγραψε ποσοστό 59%. Οι κρουαζιέρες προς ευρωπαϊκούς προορισμούς κατέχουν το 78% της αγοράς κρουαζιέρας των Ευρωπαίων, με την Ισπανία να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός (18%).

Η Καραϊβική καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (16%) και είναι ο μοναδικός προορισμός εκτός Ευρώπης μέσα στο top 5 των Ευρωπαίων τουριστών κρουαζιέρας, ενω τρίτη στις προτιμήσεις τους έρχεται η Ιταλία.

Οι τουρίστες κρουαζιέρας ξοδεύουν περισσότερα

Αν και οι κρουαζιέρες δεν είναι πια τόσο ακριβές όσο ήταν στο παρελθόν, οι τουρίστες ξοδεύουν περισσότερα, είτε εντός του κορυαζιερόπλοιου στο spa, είτε στα ψώνια και στις εκδορομές. Eνώ οι Ευρωπαίοι ξόδεψαν κατά μέσο όρο 107 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε όλα τα ταξίδια διακοπών το 2015, οι τουρίστες κρουαζιέρας σχεδόν διπλασίασαν αυτό το ποσό με ένα μέσο όρο που έφθασε τα 218 ευρώ.

Κρατήσεις μέσω διαδικτύου

Το 60% των πελατών κρουαζιέρας κάνουν κράτηση μέσω διαδικτύου και το 25% επιλέγουν ταξιδιωτικό γραφείο. Ειδικά οι Ευρωπαίοι ωστόσο, σε ποσοστό 42% κάνουν κράτηση κρουαζιέρας μέσω ταξιδιωτικού γραφείου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *