©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διπλάσιο το ποσοστό των Βρετανών που προγραμματίζουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το ποσοστό των Βρετανών που σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής, ασφαλιστικής εταιρίας AllClear Travel Insurance.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.016 ενηλίκων στο Η. Βασίλειο σχετικά με τα επερχόμενα σχέδια διακοπών τους στο εξωτερικό, διαπίστωσε ότι το 64% σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, έναντι 34% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι.

Παρά τις αυξήσεις του κόστους ζωής, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι λιγότερο πιθανό να επηρεαστούν από τα σχέδια περικοπής των δαπανών.

Αν και το 87% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα έκαναν περικοπές τις επόμενες εβδομάδες, μόνο το 25% είπε ότι αυτό θα αντικατοπτρίζεται στις δαπάνες των διακοπών του, σε σύγκριση με το 43%, που μειώνει τις δαπάνες για εστιατόρια και φαγητό έξω και το 42%, που μειώνει τις δαπάνες για ρούχα και πολυτελή είδη και υπηρεσίες.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Chris Rolland, διευθύνων σύμβουλος της AllClear, δήλωσε: “Οι ταξιδιωτικές δυσλειτουργίες κατά τη διάρκεια του Πάσχα στα αεροδρόμια ήταν πονοκέφαλος για πολλούς, αλλά έδειξαν ένα επίπεδο ανερχόμενης ζήτησης για ταξίδια στο εξωτερικό, μετά από δύο χρόνια αποκλεισμού και ταξιδιωτικών περιορισμών. Η ταξιδιωτική βιομηχανία χρειάζεται πραγματικά μια ισχυρή ανάκαμψη και, ήδη, προετοιμαζόμαστε για μια ιδιαίτερα πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων μας για να καλύψουμε αυτή τη ζήτηση”.

“Οι αυξήσεις του κόστους ζωής είναι μια ακόμη πρόκληση, αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι, για τρία στα τέσσερα άτομα, τα σχέδια διακοπών δεν φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με περικοπές. Για πολλούς η αναμονή για αξιοπρεπείς διακοπές ήταν πολύ μεγάλη και τώρα θέλουν απλώς να υλοποιήσουν αυτό το τόσο απαραίτητο διάλειμμα”, πρόσθεσε ο κ. Rolland.

Η ανάκαμψη της ζήτησης ήταν ισχυρότερη σε ορισμένες περιοχές, με το ποσοστό των ενηλίκων στην Ουαλία που σχεδιάζουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό να “εκτινάσσεται” στο 62%, σε σύγκριση με 29% πριν από 12 μήνες.

Παρόμοιες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Σκωτία, έως και 67% από 37% πέρυσι, βορειοδυτικά, έως 64% από 34% και στο Γιορκσάιρ, που το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 64% από 34% πέρυσι.

Η “αναζωπύρωση” της ζήτησης των ταξιδιών την καλοκαιρινή περίοδο παρατηρήθηκε και μεταξύ των  ηλικιωμένων ταξιδιωτών, με το 46% των άνω των 65 ετών να σχεδιάζει καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, από 33% πέρυσι.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *