Εκτιμήσεις για 5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία το 2018

Εκτιμήσεις για 5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία το 2018

"Επιδρομή" Ρώσων στην Αττάλεια

0

Άνοδο των τουριστικών ροών από τη Ρωσία, από τέσσερα σε πέντε εκατομμύρια, αναμένει η Τουρκία για το 2018, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων της χώρας (ATOR), ο οποίος στηρίζεται σε αναφορές του συμβούλου πολιτισμού και τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στη Ρωσία, Alper Ozkan.

Οι προβλέψεις αυτές θεωρούνται εφικτές, κυρίως λόγω της τουριστικής επιτυχίας που γνώρισε η τουρκική επαρχία της Αττάλειας το 2017, οπότε σημειώθηκε αριθμός – ρεκόρ στις αφίξεις από τη Ρωσία.

Ειδικότερα, το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2017 την περιοχή επισκέφθηκαν 3,376 εκατ. Ρώσοι τουρίστες, γεγονός που αποτελεί δείκτη αναφοράς για όλη την ιστορία της Αττάλειας. Μέχρι τότε, το 2014 θεωρούνταν η πιο επιτυχημένη χρονιά για την περιοχή από πλευράς ρωσικών τουριστικών ροών, όταν την Αττάλεια επισκέφθηκαν 3.307 εκατ. Ρώσοι τουρίστες, αριθμός ο οποίος υπερκαλύφθηκε το 2017, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017 επισκέφθηκαν την Αττάλεια 7,450 εκατ. ξένοι τουρίστες, με τον Erkan Yaggi, πρόεδρο της Μεσογειακής Ένωσης Ξενοδόχων και Ξενοδοχειακών Διευθυντών (ACTORS), να προβλέπει ότι για το σύνολο του 2017 ο συνολικός αριθμός των τουριστών στην περιοχή θα διαμορφωθεί σε 10 εκατ. ταξιδιώτες, ενώ δώδεκα εκατομμύρια αλλοδαπούς επισκέπτες θα «υποδεχθεί» η Αττάλεια το 2018, με την πλειονότητα αυτών να είναι Ρώσοι.

Όπως υπογράμμισε ο Α. Ozkan, η Τουρκία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη ρωσική αγορά τα επόμενα χρόνια. Έτσι, το 2019 θα είναι καθοριστική χρονιά για τον τουρισμό και τον πολιτισμό μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, την επίδραση της οποίας η Τουρκία αναμένει μετά το 2020.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επέκταση των προγραμμάτων των tour operators στην Τουρκία μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, αλλά και για τη χειμερινή περίοδο, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Σύμφωνα με τον Ozkan ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε αύξηση της δημοτικότητας της Τουρκίας είναι η απαγόρευση πτήσεων προς την Αίγυπτο, που αποτελούσε τον πιο δημοφιλή παραλιακό προορισμό για την χειμερινή περίοδο, για τους Ρώσους, μέχρι και το 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ