edu

Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος από τους μαθητές της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

ΦΟΡΕΙΣ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας οι Μαθητικές Κοινότητες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, πραγματοποίησαν τη δωρεά του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης, στον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019.

Μαθητές και μαθήτριες με την υποστήριξη των δασκάλων και των εκπαιδευτικών τους, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Αποφοίτων, πέτυχαν απόλυτα τον στόχο τους και μέσω του Φιλανθρωπικού Χριστουγεννιάτικου Bazaar που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, διέθεσαν το σύνολο των εσόδων που συγκεντρώθηκαν για την υποστήριξη του Σ.Ε.Α.Δ. και την αγορά του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Μετά την πραγματοποίηση του καθιερωμένου αγιασμού του Πυροσβεστικού Οχήματος ο .ς Δημήτρης Αντωνόπουλος συνεχάρη τους μαθητές, τις μαθήτριες και του γονείς, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για την ευαισθητοποίηση, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση του σημαντικού στόχου που είχε τεθεί, και τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου που καταβάλλουν καθημερινά οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες για την προστασία των δασών μας.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Μιχάλης Κάτσικας, ο οποίος εξήρε τη μεγάλη επιτυχία των μαθητών και ευχήθηκε το Πυροσβεστικό Όχημα Ταχείας Επέμβασης να είναι απόλυτα χρήσιμο χωρίς ωστόσο να υπάρχει η ανάγκη να χρησιμοποιηθεί.

Εκ μέρους του Σ.Ε.Α.Δ. απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος, κ. Γιάννης Μονιάκης που ευχαρίστησε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας τονίζοντας τη χρησιμότητα που θα έχει το συγκεκριμένο όχημα στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται όλες τις εποχές του χρόνου από τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, και υπενθύμισε ότι οι Μαθητικές Κοινότητες του Σχολείου είχαν δωρίσει το πρώτο Πυροσβεστικό Όχημα το 2008 και αυτό αποδεικνύει την έντονη περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους.

Ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού κ. Γεώργιος Πούλος από την πλευρά του τόνισε την αξία της προσφοράς και της ευαισθητοποίησης, και σημείωσε ότι μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς σύσσωμοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου συμβάλουν ως αρωγοί και ως θεματοφύλακες στην προστασία του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Πάρνηθας.

Το δικό του παρών έδωσε ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού κύριος Νικόλαος Μπάλσης που επεσήμανε ότι η προσφορά των μαθητών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης επισφραγίζει την αγάπη τους για το περιβάλλον, πιστοποιεί στην πράξη ότι αποτελούν σκεπτόμενους ενεργούς πολίτες και τους ευχήθηκε πάντα να προσφέρουν στην κοινωνία.

AnagennisiΝα σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Τελετής Παράδοσης συμμετείχαν Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ωρωπού, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και πλήθος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών.

Στο τέλος της εκδήλωσης σε κλίμα ενθουσιασμού οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η Διοίκηση του Σχολείου παρέδωσαν τα κλειδιά του Πυροσβεστικού Οχήματος Ταχείας Επέμβασης στονΠρόεδρο του Σ.Ε.Α.Δ. κ. Νικόλαο Κατσιμπέρη, με  την ελπίδα ότι θα συμβάλει ενεργά στην προστασία της φύσης και του πρασίνου και θα διευκολύνει το αξιέπαινο έργο των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2008, το σχολείο πρόσφερε ως δωρεά το πρώτο Πυροσβεστικό Όχημα στην Κοινότητα Αφιδνών για την προστασία της Πάρνηθας.
Ακόμη, στην διαδρομή των ετών, μέσω της ετήσιας αυτής πρωτοβουλίας, των παιδιών, των καθηγητών και της διοίκησης του σχολείου, έχουν δωρηθεί σημαντικά αντικείμενα σε κοινωνικούς φορείς, όπως ένα ασθενοφόρο τύπου Mercedes Vito CD113, στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Νοσοκομείου, Σύστημα Αρχειοθέτησης και Επεξεργασίας Ιατρικών Εικόνων Visiontools Workspace Pacs, στο Τμήμα Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ένα αμαξίδιο στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, κ.ά..
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *