Δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία το αεροδρόμιο του Λούτον | “Έλιωσε” από την ζέστη ο διάδρομος!

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Επανήλθε στις… επάλξεις το αεροδρόμιο του Λούτον μετά την επισκευή του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης, που υπέστη βλάβη εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη Βρετανία.

Το λονδρέζικο  αεροδρόμιο δόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία για τις εξερχόμενες πτήσεις, μετά τη βλάβη στον αεροδιάδρομο, που ανάγκασαν την προσωρινή διακοπή των πτήσεων.

Όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις ανεστάλησαν λίγο μετά τις 3 μ.μ., ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής στον διάδρομο προσγείωσης.

Οι αναχωρήσεις ξεκίνησαν εκ νέου στις 17.40, ενώ οι αφίξεις συνεχίστηκαν λίγο μετά τις 18.00.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου είχε πει ότι οι πτήσεις είχαν προσωρινά ανασταλεί “για να επιτραπεί η ουσιαστική επισκευή του διαδρόμου αφού οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν την ανύψωση ενός μικρού τμήματος”.

Η easyjet προχώρησε στην εκτροπή τριών εισερχόμενων πτήσεων προς Λούτον σε κοντινά αεροδρόμια και στην ακύρωση των πτήσεων από και προς το Μπέλφαστ, το Μιλάνο και την Πάλμα.

Από την πλευρά της η Ryanair δεν ακύρωσε καμία πτήση από το αεροδρόμιο, αλλά προέβη στην εκτροπή ενός μικρού αριθμού εισερχόμενων πτήσεων προς το Στάνστεντ.

Ωστόσο, οι επιβάτες που μετακινούνται από και προς τον τέταρτο, μεγαλύτερο αερολιμένα του Ην. Βασιλείου σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες λόγω του καύσωνα.

Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου ανέφερε ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές Thameslink ή East Midlands Railway δεν θα εκτελούν δρομολόγια στην κύρια διαδρομή των Midlands μεταξύ Bedford και St Pancras International/London Blackfriars, σήμερα (Τρίτη, 19 Ιουλίου).

Στα νότια του Τάμεση, τα δρομολόγια της Thameslink προς Brighton και Sevenoaks θα τερματίζουν πλέον στο Blackfriars του Λονδίνου. Ενώ, τα δρομολόγια της Thameslink προς Rainham έχουν ανασταλεί.

Σχολιάζοντας το προσωρινό κλείσιμο του αερολιμένα του Λούτον, ο Guy Hobbs, συντάκτης του Which? Travel, είπε: “Εάν η πτήση σας ακυρωθεί λόγω του καύσωνα, θα δικαιούστε επιστροφή χρημάτων ή δυνατότητα νέας κράτησης, συμπεριλαμβανομένης της κράτησης με άλλους αερομεταφορείς, εάν είναι απαραίτητο. Ωστόσο, είναι απίθανο να σας καταβληθεί πρόσθετη αποζημίωση, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα θεωρούνται έκτακτη περίσταση, που δεν υπόκειται στον έλεγχο της αεροπορικής εταιρίας”.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία το αεροδρόμιο του Λούτον | “Έλιωσε” από την ζέστη ο διάδρομος!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *