Ο Γιώργος Μαυρομμάτης από τον ΕΟΤ Ρωσίας

Δράσεις προβολής σε Ρωσία και Τουρκία από ΕΟΤ

ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Νότια Ρωσία έκθεση αφιερωμένη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του  Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, όπως αποφασίστηκε στις συναντήσεις  της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου στη Μόσχα με την υφυπουργό Πολιτισμού κα Alla Yurievna Manilova  και τον επικεφαλής του Rostourism  κ. Oleg Safonov τον περασμένο Μάρτιο.

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, ξεκίνησε στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας, η Έκθεση «Εβδομάδα της  Ελλάδας στο Κουμπάν», που διοργανώνει η ομώνυμη Περιφέρεια της  Νότιας Ρωσίας με συμμετοχή  του  ΕΟΤ Ρωσίας, από 12 έως 17 Απριλίου.

Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται  στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους με την ευκαιρία της 1000ης επετείου της παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος, με στόχο την ανάπτυξη των τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης στον Εκθεσιακό χώρο του Sun Expo έκανε ο Μητροπολίτης του Κρασνοντάρ παρουσία αξιωματούχων της Ρωσικής περιφέρειας,  εκπροσώπων Ελληνικών Συλλόγων, Ελλήνων επιχειρηματιών, τουριστικών γραφείων της περιοχής και δημοσιογράφων, ενώ η προσέλευση του κοινού κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας ήταν μεγάλη.

Στην έκθεση  ο ΕΟΤ συμμετέχει με  δικό του περίπτερο, καθώς επίσης η Κύπρος ,ο Τ.Ο. mouzenidis travel, το Greek.ru, φορείς τουριστικών  και θρησκευτικών  προορισμών της περιοχής του Κρασνοντάρ κ.α.

Με πρωτοβουλία του ΕOT Ρωσίας, το βράδυ της ίδιας ημέρας,  διοργανώθηκε κοκτέιλ -μπουφέ προς τιμήν  τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που  προβάλλουν την χώρα μας, παρουσία του Γενικού  Προξένου της Ελλάδας στο Νοβοροσσίσκ κ.Φραγκίσκου Κωστελλένου .

Τουρκία

Στο πλαίσιο της Κοινής Διακήρυξης Ελλάδας- Τουρκίας για τη συνεργασία στον Τουρισμό που υπέγραψε η  Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Τούρκος Ομόλογός της κ. Mahir Ünal της στη Σμύρνη τον περασμένο Μάρτιο, κατά το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, υπό τον πρωθυπουργό  κ. Αλέξη Τσίπρα, έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές προωθητικές τουριστικές δράσεις.

Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, σε συνεργασία  με την Ένωση  Ξενοδόχων  Θεσσαλονίκης και τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού  διοργανώνουν ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής,  από τις 12 και έως τις 15 Απριλίου 2016.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού, στο οποίο συμμετέχουν επτά από τους σημαντικότερους Tour Operators της Τουρκίας, είναι η προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών και Τούρκων πολιτιστικών ταξιδευτών προς τις συγκεκριμένες περιοχές  και κατ’ επέκταση η ανάπτυξη και η εξέλιξη της τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας.

Επίσης, στις 12 Απριλίου, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Τουρκίας, σε συνεργασία  με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, πραγματοποίησε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης εκδήλωση προβολής της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, μέσω παρουσίασης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην τούρκικη τουριστική αγορά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *