Δράσεις προβολής του Κορινθιακού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με κοινό σημείο αναφοράς την ορθολογική ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου, οι 13 Δήμοι που έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, αποφάσισαν μέσω του Συνδέσμου τους, να αναλάβουν την ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «Ο Αρίων», οι εκπρόσωποι των Δήμων συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλίας για οργανωτική και συντονιστική δράση, με στόχο τη θεματική ενοποίηση των ειδικών μορφών Τουρισμού και την εκπόνηση στρατηγικής προσέγγισης των αγορών και των ομάδων-στόχων που έχουν ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή, που συνδυάζει το παράκτιο μέτωπο με τον ορεινό όγκο, καθώς και αρκετά ενδιαφέροντα αρχαιολογικά και θρησκευτικά αξιοθέατα .

Στο Σύνδεσμο μετέχουν οι Δήμοι Αιγιαλείας, Πατρέων, Ναυπακτίας, Κορινθίων, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Δωρίδος, Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Βέλου-Βόχας και Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Σύμβουλος και αρωγός για το εγχείρημα αυτό, επιλέχτηκε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, η Εταιρεία Συμβούλων MTC GROUP, εκτιμώντας την εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρίας Συμβούλων στη διαχείριση τουριστικών προορισμών.

Σύντομα θα υπάρξουν επαφές τόσο προς την πλευρά των Δήμων Μελών του ΣΠΟΑΚ, όσο και με εκπροσώπους Ελληνικών και Διεθνών τουριστικών παραγόντων, ώστε να εξειδικευθούν οι στόχοι και να συγκεκριμενοποιηθούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *