©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

DRV: Αυτοί είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των Γερμανών ταξιδιωτών τη φετινή, χειμερινή περίοδο | Αυξημένες οι κρατήσεις

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πολλά υποσχόμενη εξελίσσεται η ζήτηση για οργανωμένα πακέτα διακοπών την προσεχή, χειμερινή περίοδο στη γερμανική αγορά, με τα Κανάρια νησιά να αναδεικνύονται στον “μεγάλο κερδισμένο” για μία ακόμη σεζόν, κατά την οποία οι Γερμανοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να δείχνουν την προτίμησή τους σε ηλιόλουστους προορισμούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Travel Data + Analytics (TDA), που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων (DRV), o όγκος των κρατήσεων στα τέλη Αυγούστου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου 2023 έως το τέλος Απριλίου 2024 είναι αυξημένος κατά 6%, σε σύγκριση με τη χειμερινή περίοδο 2018/19. Ενώ, η θετική αυτή τάση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Οι προορισμοί με εγγυημένη ηλιοφάνεια είναι αυτοί που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση, με τα τα Κανάρια Νησιά είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς, ακολουθούμενος από την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την TDA, την τρίτη και την τέταρτη θέση στην κατάταξη καταλαμβάνουν οι Μαλδίβες με αύξηση πωλήσεων κατά 26% και η Ταϊλάνδη με 15%, γεγονός που αποδεικνύει την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η ζήτηση για ταξίδια στις ΗΠΑ- έναν από τους κορυφαίους προορισμούς μακρινών αποστάσεων πριν από την πανδημία- ανακάμπτει, αλλά η χώρα δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 όσον αφορά τις πωλήσεις για τους επόμενους μήνες (-19%ό) και είναι σήμερα ο 11ος πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός για τους Γερμανούς την προσεχή, χειμερινή περίοδο.

Μεγάλη αύξηση πωλήσεων για το Κατάρ

Εκτός από τους κλασικούς, ταξιδιωτικούς προορισμούς,, οι Γερμανοί θα προσελκύσουν τους επόμενους μήνες πολυάριθμες μακρινές χώρες που δεν συγκαταλέγονται στους πιο περιζήτητους προορισμούς στον τουριστικό “χάρτη”. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση των πωλήσεων παρατηρείται στις κρατήσεις στα ταξιδιωτικά γραφεία και στις διαδικτυακές ταξιδιωτικές πύλες για το εμιράτο του Κατάρ -ακόμη και αν το μερίδιο αγοράς του εμιράτου στη γερμανική, ταξιδιωτική αγορά παραμένει μικρό.

Στον κατάλογο της δημοτικότητας ακολουθούν οι προορισμοί μακρινών αποστάσεων Τανζανία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κόστα Ρίκα και Κένυα, με “άλματα” σε υψηλό διψήφιο ποσοστό, σε σύγκριση με τον χειμώνα 2018/19.

Επιστρέφουν οι κρουαζιέρες 

Εκτός από τις αεροπορικές οργανωμένες διακοπές, οι κρουαζιέρες στον ωκεανό επανέρχονται επίσης σε τροχιά τον προσεχή χειμώνα, με τις κρατήσεις να παρουσιάζονται, ήδη, αυξημένες κατά 7%, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της DRV, κ. Norbert Fiebig. Οι δημοφιλείς διαδρομές των πλοίων είναι στην Ασία, στην Καραϊβική και γύρω από τα Κανάρια Νησιά.

Στο επίκεντρο οι διακοπές του Πάσχα 2024

Οι Γερμανοί βλέπουν και πάλι μακροπρόθεσμα τον προγραμματισμό των διακοπών τους, όπως αποδεικνύουν οι κρατήσεις για το σύνολο της χειμερινής περιόδου -μεταξύ Νοεμβρίου 2023 και Απριλίου 2024-, οι οποίες παρουσιάζουν ποσοστιαία αύξηση σε μονοψήφιο ποσοστό, έναντι της περιόδου 2018/2019. Μέχρι στιγμής, η ισχυρότερη ζήτηση και συνεπώς η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων παρατηρείται τον Μάρτιο του επόμενου έτους -πρόκειται για τον μήνα των διακοπών του Πάσχα στα περισσότερα γερμανικά κρατίδια.

“Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων σε αυτή τη χώρα που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά ή δεν θέλουν πλέον να πραγματοποιήσουν ένα οργανωμένο ταξίδι με ταξιδιωτικό πράκτορα αυτή τη στιγμή”, σύμφωνα με τον επικεφαλής της DRV. Διότι, μολονότι ο όγκος των πωλήσεων διακοπών είναι σημαντικά υψηλότερος από τον περασμένο χειμώνα και πάνω από το αποτέλεσμα ρεκόρ του χειμώνα 2018/19, περίπου 20% λιγότεροι Γερμανοί έχουν κλείσει μέχρι στιγμής ένα οργανωμένο ταξίδι, σε σχέση με τον χειμώνα πριν από την πανδημία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του TDA, οι δαπάνες για διακοπές και οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 27% τον προσεχή χειμώνα σε σύγκριση με τον χειμώνα 18/19.

Οι 10 πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών των Γερμανών τον προσεχή χειμώνα

Κανάρια Νησιά
Αίγυπτος
Μαλδίβες
Ταϊλάνδη
Τουρκία
Δομινικανή Δημοκρατία
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)
Μεξικό
Μαυρίκιος
Μαδέρα

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *