DRV
Ο κ. Dirk Inger | Φωτό: DRV

DRV: Λιγότερα ταξίδια στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσουν οι Γερμανοί το φετινό καλοκαίρι

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο γερμανικός σύνδεσμος tour operator DRV προβλέπει ότι οι Γερμανοί θα πραγματοποιήσουν λιγότερα ταξίδια εξωτερικού κατά το φετινό καλοκαίρι, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του, Dirk Inger.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γερμανικού Συνδέσμου της Αεροπορικής Βιομηχανίας (BDL) θα πραγματοποιηθούν από τη Γερμανία τον Ιούνιο πτήσεις προς 30 ευρωπαϊκά κράτη και προς άλλες 15 χώρες εκτός Ευρώπης. Αυτό αποτελεί μόνο το 30% του συνηθισμένου δικτύου πτήσεων και ο αριθμός των πτήσεων θα κινείται στο 15%.

Πλήθος ευρωπαϊκών κρατών ανακοίνωσαν ότι επιδιώκουν να ανοίξουν ξανά τα σύνορά τους στους διεθνείς τουρίστες. Ωστόσο, ο  Dirk Inger, αναμένει λιγότερες αφίξεις και προβλέπει ότι θα υπάρξει μία “μακρά περίοδος ανάκαμψης”.

Εν τούτοις, η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι θετική για όσους προτιμήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, καθώς δε θα υπάρχει πολυκοσμία και θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στα ξενοδοχεία.

Ο Dirk Inger θεωρεί ότι τα ταξίδια μακρινών αποστάσεων μπορεί να συνεχιστούν εντός του καλοκαιριού κυρίως για προορισμούς με χαμηλό ρυθμό μετάδοσης και αριθμό κρουσμάτων του Κορωνοϊού.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει για μια ακόμη φορά τον αντίκτυπο της πανδημίας στον κλάδο, όπου πάνω από το 60% των επιχειρήσεων κινδυνεύει με χρεοκοπία ενώ 3 εκατ. θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τον τουρισμό και τα ταξίδια.

Ο Dirk Inger ζητά την παροχή κρατικών επιχορηγήσεων, οι οποίες δε θα πρέπει να αποπληρωθούν, προς τις μικρομεσαίες εταιρίες που πλήττονται με στόχο να επιβιώσουν από την πρωτοφανή αυτή κρίση. Από τη στιγμή που η λύση των voucher απομακρύνθηκε από την τράπεζα των διαπραγματεύσεων, ο Σύνδεσμος πιέζει για την παροχή δανείων από την κυβέρνηση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *