© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

DRV: Ελλάδα και Τουρκία τα best seller για το Καλοκαίρι | Οι έγκαιρες κρατήσεις χαρακτηρίζουν τη γερμανική, ταξιδιωτική αγορά εφέτος

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε αντίθεση με την τάση των τελευταίων ετών, οι Γερμανοί ταξιδιώτες κλείνουν και πάλι τις διακοπές τους νωρίτερα εφέτος, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Γερμανίας (DRV), κ. Norbert Fiebig, με την Ελλάδα και την Τουρκία να συγκεντρώνουν υψηλή ζήτηση.

“Οι έγκαιρες κρατήσεις είναι η τάση για το 2024”, λέει ο κ. Fiebig, αποδίδοντας αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά των κρατήσεων κυρίως στις εκπτώσεις των early bookings, που προσφέρουν οι τουριστικοί πράκτορες.

Οι πωλήσεις πρώιμων κρατήσεων για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα υψηλές. Επί του παρόντος, στα  ταξιδιωτικά γραφεία και στις διαδικτυακές πύλες έχουν γίνει κρατήσεις για οργανωμένα ταξίδια και επί μέρους στοιχεία των διακοπών συνολικού ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου 2024, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Travel Data + Analytics, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της DRV.

Οι πωλήσεις είναι σημαντικά αυξημένες κατά 50% από πέρυσι, ενώ, σε σύγκριση με το προ-πανδημικό 2019 είναι αυξημένες κατά 9% (τότε 3,3 δισ. ευρώ το 2019).

Υψηλή ζήτηση για Ελλάδα

Σύμφωνα με την DRV, οι διακοπές στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας και της Ελλάδας, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Ισπανία, με την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, βρίσκεται επίσης στην κορυφή της ζήτησης. Ενώ, η Αίγυπτος και η Τυνησία θα συνεχίσουν να ανακτούν μερίδιο αγοράς.

Η ταξιδιωτική ένωση αναμένει επίσης ότι τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς θα επιστρέψουν το φετινό καλοκαίρι στις προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών, όπως και οι κρουαζιέρες, οι οποίες δείχνουν να ανακάμπτουν με ταχείς ρυθμούς.

Ο κ. Norbert Fiebig συνιστά στις οικογένειες να κάνουν κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων. “Ειδικά για τις οικογένειες με παιδιά τώρα είναι η ιδανική στιγμή να απευθυνθούν σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και να εξοικονομήσουν χρήματα”, επισημαίνει ο επικεφαλής της DRV. Διευκρινίζει δε, ότι οι εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης ισχύουν συνήθως μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *