O πρόεδρος του DRV Norbert Fiebig| DRV Official Photo

DRV: Έτσι θα επανεκκινήσει ο ταξιδιωτικός κλάδος στην Γερμανία | Και πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV) που εκπροσωπεί κυρίως τον κλάδο των ταξιδιωτικών πρακτορείων και γραφείων, παρουσίασε ένα έγγραφο 8 σημείων για την επανεκκίνηση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Το έγγραφο βασίζεται στην υπόθεση ότι, παρά τη διαθεσιμότητα εμβολίων, θα πρέπει να ζήσουμε με τον κορανοϊό για πολλά ακόμη χρόνια.

«Το επίκεντρο των προβληματισμών πρέπει να είναι οι στρατηγικές που θα καταστήσουν δυνατή την κατάργηση των περιορισμών στην ελευθερία και σταδιακά θα επιτρέψουν τη διεθνή κινητικότητα», λέει ο πρόεδρος του DRV Norbert Fiebig και συμπληρώνει: “Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό για τον ταξιδιωτικό κλάδο, είναι απαραίτητο για τη Γερμανία ως επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο”.

Σύμφωνα με την DRV, η πανδημία του κορονοϊού, θέτει τεράστιες προκλήσεις για την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους πολιτικούς. Η προηγούμενη πρακτική του κλεισίματος των συνόρων, ο περιορισμός της κινητικότητας σε μικρή ακτίνα, η δυσκολία του ταξιδιού ή η απαγόρευση, έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημία και πολλοί άνθρωποι είδαν τα βασικά τους δικαιώματα – και ιδίως στην προσωπική τους ελευθερία κυκλοφορίας – να περιορίζονται κατά πολύ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τουριστική υποδομή κατέρρευσε δραματικά, ειδικά στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες. Ως αποτέλεσμα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και συνήθως δεν καλύπτονται από κρατικά δίκτυα ασφαλείας και ενίσχυσης του εισοδήματος.

Τι προτείνει η DRV

Σύμφωνα με την DRV, οι στρατηγικές για την επανεκκίνηση του ταξιδιωτικού κλάδου λεπτομερώς, έχουν ως εξής:

ksd
adv

1 Συστηματικός έλεγχος

Ένα τεστ κορoνοϊού κατά την είσοδό του στη Γερμανία πρέπει να είναι απλό και άμεσο. Τα άτομα που φθάνουν από περιοχές κινδύνου πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κάνουν το τεστ στο αεροδρόμιο. Οι είσοδοι με αυτοκίνητο και τρένο πρέπει να ελέγχονται σε τυχαία βάση.

2 Διαφοροποίηση διαφορετικών επιπέδων κινδύνου

Η υφιστάμενη διαφοροποίηση μεταξύ περιοχών υψηλού κινδύνου, υψηλής συχνότητας και μεταλλάξεων του ιού έχει νόημα, αλλά θα πρέπει, εάν είναι δυνατόν, να παρακολουθούμε τις περιοχές και να λαμβάνουμε υπόψη την ιδιαιτερότητα των νησιών.

3 Δοκιμάστε αντί για καραντίνα 

Για ταξιδιώτες που φθάνουν από περιοχές κινδύνου, αλλά όχι από περιοχή υψηλής συχνότητας ή μετάλλαξης του ιού, ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα πρέπει να είναι αρκετό για την είσοδο στη Γερμανία. Η προηγούμενη υποχρέωση αυτο-καραντίνας είναι προφανώς μη ελεγχόμενη και επιβαρύνει δυσανάλογα τις υγειονομικές αρχές.  

4 Εναλλακτικές μέθοδοι ταχείας δοκιμής

Τα τεστ σάλιου που δεν απαιτούν ιατρική εκπαίδευση εκπαιδευμένου προσωπικού, θα πρέπει να διατίθενται άμεσα, έτσι ώστε τα σχολεία και τα γηροκομεία, για παράδειγμα, να μπορούν να ελέγχονται εύκολα και να ανακουφίσουν περαιτέρω τις εργαστηριακές υποδομές.

5 Υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας

Υπάρχουν εκτενείς έννοιες προστασίας από λοιμώξεις που εφαρμόζονται με συνέπεια για ολόκληρη την ταξιδιωτική αλυσίδα. Η υποχρέωση χρήσης μάσκας και η τήρηση ελάχιστων αποστάσεων είναι βασικές. Η αεροπορική βιομηχανία έχει επίσης δεσμευτεί να συμμορφώνεται με τα σχετικά πρωτόκολλα. Οι αρχές και οι εταιρείες πρέπει να τιμωρούν με συνέπεια τις παραβιάσεις από ταξιδιώτες.

6 Υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών

Η ταξιδιωτική βιομηχανία προσφέρει στους ταξιδιώτες ευέλικτες επιλογές κράτησης και ακύρωσης έτσι ώστε τα ταξιδιωτικά σχέδια να μπορούν να προσαρμοστούν δυναμικά και εύκολα. Το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών για οργανωμένες περιηγήσεις παραμένει υψηλό.

7 Ενίσχυση της εμπιστοσύνης

Οι πολιτικοί θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι είναι δυνατά τα ασφαλή ταξίδια, τηρώντας τα μέτρα  προστασίας από μολύνσεις. Το Ινστιτούτο Robert Koch τόνισε πρόσφατα την σημασία της έννοιας της υγιεινής στον Τουρισμό. Γενικά, η επανειλημμένη παροχή συμβουλών κατά των ταξιδιών δεν είναι χρήσιμη. Πρέπει να υπάρξει ένα νέο αφήγημα που να επικεντρώνεται στα υπεύθυνα ταξίδια.

8 Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι εμβολιασμοί οδηγούν στην επιστροφή στην κανονικότητα και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιταχυνθούν εάν είναι δυνατόν. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να είναι διαθέσιμο σε τυποποιημένη και ψηφιακή μορφή, προκειμένου να διευκολύνεται η διεθνής αναγνώριση και η ένταξή του στην ταξιδιωτική αλυσίδα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *