Δυναμική ανάπτυξη για τους Γερμανούς «σπεσιαλίστες»

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δυναμική ανάπτυξη και ιδιοκτησιακές αλλαγές χαρακτηρίζουν τους σπεσιαλίστες tour operators και τα εξειδικευμένα portals, ενώ η TUI παραχωρεί δύο μικρές ξενοδοχειακές επωνυμίες.
Ειδικότερα, ο εξειδικευμένος στις πολυτελείς διακοπές Windrose Finest Travel αύξησε τα έσοδά του κατά 15% σε € 30.000.000 το προηγούμενου έτος, ενώ ο αριθμός των πελατών του αυξήθηκε σε 7.200 από 5.400 το 2014. Μιλώντας για την εξέλιξη αυτή, η διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού, Ute Dallmeier, είπε ότι η αύξηση προήλθε από το ανανεωμένο brand της εταιρίας, από τη διεύρυνση της πελατειακής της γκάμας και τη στενή συνεργασία με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες.
«Ειδικότερα, στη Windrose Finest Travel, αναπτύχθηκε αρκετά ο τομέας των ταξιδιών σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, στα οποία, πολλές φορές, συμμετέχουν καλλιτέχνες, επιστήμονες και άλλες προσωπικότητες», είπε. Σύμφωνα με την ίδια, το 2016, αναμένεται ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας πολυτελείας.

Η ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών πολυτελών γερμανικών ξενοδοχείων Escapio, εξαγοράστηκε από τον εκδοτικό όμιλο Mairdumont που θα επενδύσει στην πλατφόρμα. Η Escapio είναι μια διαδικτυακή πύλη σύγκρισης 5.000 από τα καλύτερα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία προωθούν μεγάλες ιστοσελίδες, όπως η Booking.com, η Expedia, η Trivago και άλλες.
Μιλώντας για την εξαγορά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της Escapio, Uwe Frers, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, δήλωσε σχετικά: «Με το Marco Polo, το Falk και το Dumont Reise, ο όμιλος Mairdumont διαθέτει πλήθος ταξιδιωτικών πυλών, ενώ με εννέα εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες, αποτελεί τον μεγαλύτερο γερμανικό «έμπορο» ταξιδιών. Η Escapio θα ενσωματώσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στις εκδοτικές δραστηριότητες, δημιουργώντας σημαντική επιπλέον ανάπτυξη».
Παράλληλα, «χέρια» άλλαξε ο Νεοζηλανδέζικος t.o. Kiwi Tours, καθώς οι ιδρυτές του, Günter Wrede και Siegfried Müller, προχώρησαν στην πώληση των μετοχών τους στον Christoph Breuer, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του Kiwi Tours στις αρχές του τρέχοντος έτους. Προηγουμένως, ο Christoph Breuer είχε διατελέσει ανώτερο στέλεχος στη Vietentours και τη VIP Sportstravel, που ειδικεύονται σε ταξίδια για αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητας.
Ο Kiwi, ο οποίος προσφέρει διακοπές στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική, το 2015 παρουσίασε ένα πελατολόγιο 3.200 πελατών και κύκλο εργασιών € 10.700.000. Ο tour operator προσφέρει τα προγράμματά του για την Αυστραλία στον Thomas Cook.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που χαρακτηρίζει τους «σπεσιαλίστες» η TUI παραχωρεί δύο μικρά εξειδικευμένα ξενοδοχειακά brands, τα Viverde και Puravida, στο τέλος του καλοκαιριού του 2016, με τα περισσότερα από τα Puravida να υπάγονται στη νέα TUI Blue.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *