money tourism copyright
money tourism copyright photo

DW: Οι τοπ προορισμοί για Γερμανούς τουρίστες

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το top 10 των τουριστικών προορισμών για τους Γερμανούς τουρίστες, παρουσιάζει σε ρεπορτάζ της η DW, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 6η θέση και την Ισπανία να βρίσκεται στην πρώτη.

Η λίστα

Η λίστα έχει ως εξής:

Ισπανία

Η Ισπανία θα ανοίξει τα σύνορά της για τους τουρίστες την 1η Ιουλίου, οι Γερμανοί όμως μπορούν να ταξιδέψουν προς την Ισπανία ήδη από την 21η Ιουνίου. Η φωτογραφία είναι τραβημένη στην Μαγιόρκα, έναν από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών.

barcelona
Photo by Enes on Unsplash
Ιταλία

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία. Από τη λίμνη Γκάρντα (φωτογραφία) στη Βόρεια Ιταλία μέχρι τη Ρώμη, τη Νάπολη και τη Σικελία – οι Γερμανοί αγαπούν την Ιταλία για τη φιλοξενία τους, τον πολιτισμό και φυσικά το καλό φαγητό. Από τις 3 Ιουνίου η χώρα ανακοίνωσε ότι τα σύνορα θα ανοίξουν για πολίτες της ΕΕ.

Photo by Ananthan Loggi on Unsplash
Photo by Ananthan Loggi on Unsplash
Τουρκία

Προς το παρόν η άρση των προειδοποιήσεων ισχύει μόνο για χώρες της ΕΕ – το κατά πόσον αυτό θα αλλάξει είναι ακόμη άγνωστο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου, η Τουρκία ήταν για το 2019 ένας αγαπημένος προορισμός των Γεμανών: από τις παραλίες της Αττάλειας (φωτό) μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

turkey
Photo by Artem Bryzgalov on Unsplash
Αυστρία

Διακοπές ανάμεσα σε βουνά και λίμνες – και μάλιστα με εξαιρετικές υποδομές… Η Αυστρία είναι ένας ιδανικός προορισμός για οικογένειες και λάτρεις της ορεινής φύσης. Η χώρα φαίνεται ήδη πανέτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες: η γαστρονομία και τα ξενοδοχεία έχουν ήδη ανοίξει, ενώ τα σύνορα ανοίγουν στις 15 Ιουνίου.

Photo by daniel plan on Unsplash
Photo by daniel plan on Unsplash
Γαλλία

Ο δυτικός γείτονας της Γερμανίας βρίσκεται στην πέμπτη θέση των στοιχείων του Ταξιδιωτικού Συνδέσμου. Οι προορισμοί στη Γαλλία εκτείνονται από την ακτή του Ατλαντικού μέχρι τη Μεσόγειο κι από την Νορμανδία μέχρι την Κυανή Ακτή. Και εδώ τα σύνορα ανοίγουν στις 15 Ιουνίου.

Photo by Chris Karidis on Unsplash
Photo by Chris Karidis on Unsplash
Ελλάδα

Για τους Γερμανούς – και όχι μονο- ο συνδυασμός άσπρου και μπλε παραπέμπει στο ελληνικό καλοκαίρι. Φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη δεκάδα των τοπ προορισμών: Από το Αιγαίο μέχρι το Ιόνιο, την Πελοπόννησο μέχρι την Θράκη, οι Γερμανοί τουρίστες είναι γνωστό ότι πάνε παντού – και από την 1η Ιουλίου θα αρχίσουν να ταξιδεύουν και φέτος προς την Ελλάδα.

rodos
Ρόδος | money tourism copyright photo
Κροατία

Τις ακτές της Αδριατικής και τις καλά κρυμμένες παραλίες οι Γερμανοί μπορούν να τις επισκεφτούν αρκετά εύκολα και οδικώς – αυτό είναι ένας ακόμη λόγος που πολλοί Γερμανοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κροατία: Από τις παραλίες μέχρι τις γραφικές πόλεις και τα βουνά. Φέτος ήδη από τις 26 Μαΐου η χώρα υποδέχεται ξένους τουρίστες.

croatia
photo TUI
Πολωνία

Ο γείτονας της Γερμανίας εξ Ανατολών χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης λόγω της παρθένας φύσης και της Βαλτικής Θάλασσας, με ακτογραμμή 788 χλμ.! Φυσικά δεν απουσιάζουν σπα και πολυτελή ξενοδοχεία: μία οικονομική επιλογή συγκριτικά με άλλες χώρες, που στηρίζουν ιδιαίτερα οι Γερμανοί. Κι εδώ ο κλάδος του τουρισμού προετοιμάζεται για το άνοιγμα των συνόρων στις 15 Ιουνίου.

Photo by Lucas Albuquerque on Unsplash
Photo by Lucas Albuquerque on Unsplash
Ολλανδία

Με τη φήμη “φιλικός προορισμός για οικογένειες” έχει εδραιωθεί και η Ολλανδία στους 10 τοπ προορισμούς των Γερμανών. Αφενός λόγω γειτνίασης, αλλά και εξαιτίας των αθλητικών και θεματικών πάρκων και κάμπινγκ, η χώρα υποδέχεται κάθε χρόνο παραδοσικά Γερμανούς τουρίστες. Περιορισμοί ανάμεσα στις δύο χώρες δεν υπήρξαν λόγω της πανδημίας, πάρκα και κάμπινγκ θα ανοίξουν παρόλα αυτά από την 1η Ιουλίου.

bogdan-todoran
Photo by Bogdan Todoran on Unsplash
Αίγυπτος

Όπως και στην περίπτωση της Τουρκίας, η κατάσταση στον τομέα του τουρισμού προς την Αίγυπτο παραμένη ακόμη άγνωστη. Προς το παρόν τα σύνορα είναι κλειστά. Το εκ Γερμανίας ορμώμενο τουριστικό κοινό της χώρας απαρτίζεται κυρίως από οργανωμένα γκρουπ – μία οικονομική λύση εκτός Ευρώπης και εγγυημένος ήλιος…

Photo by Spencer Davis on Unsplash
Photo by Spencer Davis on Unsplash

ΠΗΓΗ: www.dw.com

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *