Δυναμικές οι κρατήσεις των Γερμανών για το χειμώνα και για νωρίς το καλοκαίρι 2019

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι πωλήσεις των πακέτων διακοπών αυξήθηκαν κατά 9% τον περασμένο μήνα καθώς οι καταναλωτές έκλεισαν  τις χειμερινές διακοπές τους και εκμεταλλεύτηκαν τις εκπτώσεις για έγκαιρες κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι.

Οι πωλήσεις για τους δύο τελευταίους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν του 2018, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αυξήθηκαν κατά 3%, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία ανάλυση από τους ερευνητές της αγοράς GfK. Η ανάπτυξη αυτή εξελίχθηκε στα online κανάλια πωλήσεων, ωστόσο, τα έσοδα από τα ταξιδιωτικά πρακτορεία μειώθηκαν κατά το ελάχιστο 1%.

fvwΣυνολικά οι πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2018 είναι 12% μπροστά από πέρυσι σε σωρευμένη βάση, με έναν ακόμη μήνα πωλήσεων μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι τόσο τα διαδικτυακά όσο και τα offline κανάλια πωλήσεων θα τερματίσουν το έτος με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η κορυφή των πωλήσεων σε ταξιδιωτικά γραφεία και σε online πλατφόρμες ήταν οι χειμερινές διακοπές , οι οποίες αντιπροσώπευαν πάνω από το 40% των εσόδων. Η ανάλυση των πωλήσεων προήλθε από 2.000 αντιπροσωπευτικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες, OTAs και ιστοσελίδες τουριστικών επιχειρήσεων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 11% το Σεπτέμβριο, αφήνοντας τις σωρευμένες πωλήσεις κατά 9% μπροστά από τον ίδιο χρόνο πέρυσι.

Σύμφωνα με την GfK, οι πρώιμες κρατήσεις για το επόμενο καλοκαίρι ήταν επίσης ένας σημαντικός παράγοντας, που αντιπροσωπεύει πάνω από το 23% των συνολικών εσόδων. Τα έσοδα του καλοκαιριού του 2019 δείχνουν διψήφια αύξηση, αν και η βάση είναι πολύ χαμηλή για σταθερές προβλέψεις.

ΠΗΓΗ

Tagged

1 σχόλιο στο “Δυναμικές οι κρατήσεις των Γερμανών για το χειμώνα και για νωρίς το καλοκαίρι 2019

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *