money tourism photo
money tourism copyright photo

Δυο λόγια για την απώλεια του αξιαγάπητου Βασίλη Πλεύρη

ΓΝΩΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Είχα την τιμή να γνωρίσω τον εξαίρετο συνάδελφο ξενοδόχο Βασίλη Πλεύρη 30 χρόνια πριν περίπου. Τον έβλεπα συνήθως να αγορεύει στις Γ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), αρχικά σαν Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, στη συνέχεια ως Πρόεδρος της (ΠΟΞ) και σε διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις για τον Τουρισμό.

Ήταν απόλαυση να τον ακούς, χαρισματικός ομιλητής που χρησιμοποιούσε με πολύ παραστατικό τρόπο, παραβολές και μαντινάδες.

Κάποια στιγμή το 1999 σε ένα πηγαδάκι συναδέλφων ξενοδόχων στο διάλειμμα μιας εκδήλωσης, στο άκουσμα της ερώτησης ενός συναδέλφου «Πότε θα πάς στη Κρήτη;», με πλησιάζει ο Πρόεδρος και με ρωτά «Που θα μείνεις ρε σύντεκνε στη Κρήτη;». «Στο Ξενοδοχείο Μιραμπέλο στον Αγιο Νικόλαο. Είχα ξαναπάει και πέρσι», του απαντώ. «Ξέχασέ το. Φέτος θα έρθεις να μείνεις στο ξενοδοχείο μου στο Ηράκλειο».

Σταμάτησε να επιμένει και ικανοποιήθηκε μόνον όταν του υποσχέθηκα ότι μετά το τέλος του ετήσιου τουρνουά βετεράνων τένις, που θα συμμετείχε η σύντροφός μου και γινόταν κάθε Σεπτέμβρη στο Μιραμπέλο, πριν επιστρέψω στην Αθήνα θα περνούσα να μείνουμε.

Πράγματι πέρασα με σκοπό να μείνουμε ένα βράδυ, αλλά πιεστικά επέμενε να μας φιλοξενήσει και δεύτερο βράδυ.

Εκεί χάρηκε ιδιαίτερα όταν έμαθε ότι οι ρίζες μου ήταν από τα Σφακιά της Κρήτης και πολύ σύντομα, ερευνώντας, με ενημέρωσε για τα ιστορικά δρώμενα στη περιοχή, το 1821, όταν ο προ-προπάππος μου κατόρθωσε να διαφύγει γλυτώνοντας την αιχμαλωσία και απ΄τα παράλια της ΝΔ Τουρκίας, κυνηγημένος και επικηρυγμένος, δια μέσου της Κωνσταντινούπολης, έφθασε και στέριωσε στο Πόρτο Χέλι, Ερμιονίδας.

Ως συνάδελφος επιστήμων, Θεολόγος, στο ίδιο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Πρόεδρος είχε εκτιμήσει ότι θυσίασα την καριέρα μου ως Φυσικός, για να εξυγιάνω την ξενοδοχειακή οικογενειακή επιχείριση, που είχε αγοράσει ο πατέρας μου, ενώ ήταν υπερχρεωμένη, με τα γνωστά ληστρικά Πανωτόκια της Τράπεζας.

Στις συχνές, αλλά ατυχώς ανεπιτυχείς προσπάθειές μου, για επίλυση/ρύθμιση των οφειλών μας, πριν την οριστική επίλυση με το Νόμο της πολιτείας, στάθηκε με συνέπεια, ακούραστος αρωγός, μεσολαβώντας και ορίζοντας τις επαφές μου με την Τράπεζα. Αρκετοί συνάδελφοί μας όμως, από όλη την Επικράτεια, ακόμη και από την δική μας Ένωση, κατάφεραν με την συμπαράσταση και κυρίως με την καταλυτική παρουσία του Προέδρου, να επιτύχουν επίλυση των οφειλών τους, με θεαματικές ρυθμίσεις / κουρέματα, οι οποίοι και τον ευγνωμονούν.

Ο Βασίλης Πλεύρης, υπηρέτησε τον Τουρισμό με δημιουργικό πνεύμα, όραμα και με επιτυχημένη πορεία ως ιδιοκτήτης τριών ξενοδοχείων και τον συνδικαλισμό με συνέπεια, ευγένεια, μετριοπάθεια και ήθος. Αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη, μια διαδρομή συνέπειας και υποδειγματικής προσφοράς στον τομέα της ξενοδοχείας της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και εκτίμηση.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας, στους οικείους του, που σίγουρα θα συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία την αξιόλογη διαδρομή του.

Μιχαήλ Τριγκάκης
H/L Alkyon – Porto Heli
Aντιπρόεδρος της  Ένωσης ξενοδόχων Ερμιονίδας – Πόρτο Χελίου

ksd Πλεύρη
adv Πλεύρη Πλεύρη Πλεύρη
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *