Δύο μεγάλες εξαγορές πρακτόρων στην Αγγλία !!!

Δύο μεγάλες εξαγορές πρακτόρων στην Αγγλία !!!

0
british

Δύο σημαντικές εξαγορές ταξιδιωτικών πρακτόρων, με εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες και μεγάλους τζίρους, πραγματοποιήθηκαν στη βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία, καταδεικνύοντας μεταξλυ άλλων και την κινητικότητα που υφίσταται στον συγκεκριμένο τομέα.

Πιο αναλυτικά, στα χέρια των Reed & Mackay πέρασε το γνωστό πρακτορείο Hillgate Travel, ενώ το online ταξιδιωτικό πρακτορείο Love Holidays, πουλήθηκε στην Livingbridge.

Συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική εταιρεία Reed & Mackay εξαγόρασε την αντίπαλη Hillgate Travel, συμφωνία με την οποία η επιχείρηση, μπαίνει στο top10 των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου (TMC).

Η απόκτηση της Hillgate ανακοινώθηκε την Τρίτη, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το ποσό του deal.

travel Μετά την εξαγορά, η εταιρεία θα διαχειρίζεται πάνω από ένα εκατομμύριο εταιρικές συναλλαγές το χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με προσωπικό περίπου 600 ατόμων και κύκλο εργασιών περί τα 500 εκατομμύρια λίρες.

Η Hillgate Travel είναι μέλος του προγράμματος Advantage Travel Partnership και διευθύνεται από τον Anthony Rissbrook από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Η Reed & Mackay, με έδρα το Αμπερντίν, έχει επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο ύστερα από την εξαγορά της από την εταιρία Inflexion, που αποτίμησε την επιχείρηση στα 170 εκατομμύρια λίρες τον Αύγουστο του 2016.

Τον Ιανουάριο του 2017 η εταιρεία, με επικεφαλής τον Fred Stratford, εξαγόρασε το Gray’s Travel Management για ποσό που δεν αποκαλύφθηκε.

Τον Απρίλιο του 2017 πήρε μερίδιο της γερμανικής TMC Moll Travel, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε το γερμανικό ταξιδιωτικό γραφείο Frequent Flyer Travel Paris.

Μεταξύ αυτών των εξαγορών, η εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συνεργασίας με την TMC σε ολόκληρη την Ευρώπη, στην Ινδία και την Αμερική.

Πρόσφατα η εταιρεία Reed & Mackay άνοιξε γραφεία στη Σιγκαπούρη, ενώ διατηρεί ήδη στις Η.Π.Α. και στο Ντουμπάι.

Ο Stratford δήλωσε: «Το πάθος για εξυπηρέτηση βρίσκεται στην καρδιά και των δύο επιχειρήσεων. Μαζί θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί».

Ο Rissbrook δήλωσε: «Τόσο η Hillgate όσο και η Reed & Mackay έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία.Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία που μας δίνεται να συνδυάσουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά από τις δύο πλατφόρμες, βελτιώνοντας την τεχνολογία για την εξυπηρέτηση των πελατών μας».

Ο Jeremy Bull, πρόεδρος της Hillgate, πρόσθεσε: «Η επένδυση που έκανε η Reed & Mackay στην παρουσία της σε όλο τον κόσμο και στις διεθνείς τους συνεργασίες θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην πελατειακή μας βάση».

Η Reed & Mackay στηρίζεται σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια από το 2005, όταν η Livingbridge πήρε μερίδιο της εταιρείας. Η εταιρεία Inflexion παλαιότερα είχε μερίδιο της online ταξιδιωτικής εταιρείας On the Beach, ενώ πλέον έχει κάνει επενδύσεις στην εταιρία ταξιδιωτικής τεχνολογίας  ATCORE και στον ταξιδιωτικό πράκτορα πολυτελείας Scott Dunn.

Σύμβουλος της Hillgate Travel σχετικά με τη συμφωνία ήταν η GCA Altium.

Η Love…

travelΤο online ταξιδιωτικό πρακτορείο Love Holidays πουλήθηκε στην Livingbridge, σε μια  αναμενόμενη συμφωνία, η οποία έρχεται έξι χρόνια μετά την αλλαγή της εταιρείας από το να είναι μεταπωλητής πακέτων διακοπών, διαφόρων φορέων.

Την εποχή εκείνη η Love Holidays ήταν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ταξιδιωτικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου και τώρα κατατάσσεται 6η μεταξύ των κορυφαίων κατόχων Atol στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας έχει άδεια να μεταφέρει λίγο περισσότερους από 800.000 πελάτες το χρόνο, ακριβώς πίσω από την On The Beach (1,3 εκατομμύρια πελάτες) και μπροστά από την Travel Republic.

Η συμφωνία φαίνεται να έχει αποφέρει στους συνιδρυτές της Love Holidays, Alex Love Francis και Jonny Marsh, μεγάλη περιουσία.

Η Livingbridge είναι ιδιοκτήτρια της Sykes Cottages και πρώην επενδυτής στον αντίπαλο online ταξιδιωτικό πράκτορα, On The Beach.

Η εντυπωσιακή απόδοση της εταιρίας πιστεύεται ότι ενίσχυσε την αποτίμηση της Love Holidays κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης.

Μιλώντας στο Travolution το 2012, ξεκινώντας την Love Holidays, ο διευθύνων σύμβουλος, Francis, είχε δηλώσει ότι φιλοδοξία του ήταν η εταιρεία να βρεθεί ανάμεσα στις μεγαλύτερες μέσα σε τρία χρόνια. «Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ώστε σε περίπου δύο με τρία χρόνια να είμαστε στην ίδια κατηγορία με την Travel Republic, On The Beach και Lowcost», είπε. «Θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε μέχρι στιγμής, να το βελτιώσουμε, να το επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς. Για εμάς οι πελάτες που επανέρχονται είναι θεμελιώδους σημασίας και πιστεύουμε ότι το brand βοηθά στο θέμα αγοράς πακέτων διακοπών».

Την εποχή εκείνη η επιχείρηση είχε ήδη συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια λίρες σε τρεις γύρους χρηματοδότησης από μεμονωμένους εμπορικούς επενδυτές, όπως ο John Moulton της Alchemy Partners και ο επικεφαλής της WTTC, David Skowsill.

Η Love Holidays ήταν μέλος της Ομάδας Hays Independence Group και λειτουργούσε υπό την ομάδα του Atol από τις πρώτες μέρες της, ωστόσο αποχώρησε το 2015 και έλαβε τη δική της άδεια Atol από την CAA.

Ο πρόεδρος, Roger Flynn, δήλωσε σε δείπνο του Ινστιτούτου Ταξιδιών και Τουρισμού τον Φεβρουάριο ότι η ρυθμιστική αρχή εξεπλάγην, όταν ανακάλυψε ότι η επιχείρηση υπέβαλε αίτηση για την πρώτη άδεια με κύκλο εργασιών 70 εκατομμυρίων λιρών.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 250 άτομα, μεταφέρει 630.000 πελάτες ετησίως και αναφέρει συνολική αξία συναλλαγών άνω των 300 εκατομμυρίων λιρών.

Η Love Holidays βρέθηκε μεταξύ των 100 κορυφαίων ιδιωτικών εταιρειών στην κατάταξη του Sunday Times Fast Track για δύο χρόνια. Πέρυσι κέρδισε το βραβείο Travolution Brand of the Year.
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ