Δύσκολες στιγμές για τον Thomas Cook… | Ανακάμπτει η μετοχή (UPD)

Δύσκολες στιγμές για τον Thomas Cook… | Ανακάμπτει η μετοχή (UPD)

Πιθανή χρεοκοπία στο 60% δίνουν τα CDS

2518
0
thomas cook logo
Λογότυπο_Thomas Cook
To κόστος ασφάλισης του χρέους, έναντι χρεοκοπίας του Thomas Cook, σκαρφάλωσε σε επίπεδο-ρεκόρ την Τρίτη.

Τα ομόλογά του κατρακύλησαν, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για τα χρέη της μετά και τη νέα προειδοποίηση κερδοφορίας, την περασμένη εβδομάδα.

Η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία στον κόσμο σε ανακοίνωση της την περασμένη εβδομάδα, επισήμανε ότι  έχει χάσει 73% της κεφαλαιοποίησής της το τελευταίο εξάμηνο, ενώ αποφάσισε να αναστείλει τη διανομή μερίσματος στους μετόχους για το 2018, λόγω των άσχημων οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για την χρήση που έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Το πενταετές CDS της εταιρείας, έφτασε στις 73 μονάδες βάσης από το κλείσιμο της Δευτέρας, κοντά στις 1.071 μονάδες βάσης.Ουσιαστικά, η τιμή αποτυπώνει πιθανότητα χρεοκοπίας 60%.

Την ίδια στιγμή, η τιμή του ομολόγου της εταιρείας που λήγει το 2022 βούτηξε πάνω από 13,5 σεντς, στο ιστορικό χαμηλό των 69,51 σεντς.

Οι μετοχές, χάνουν περισσότερο από 60% από την τελευταία εβδομάδα, και 86% από τον Μάϊο, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να υποχωρεί στις 363 εκατ. λίρες περίπου, χαμηλότερα από το χρέος της που είναι 389 εκ..

Την Πέμπτη, η S&P υποβάθμισε το outlook σε «αρνητικό» από «σταθερό».
Η «On the Beach» αξίζει περισσότερο αυτήν τη στιγμή από τη Thomas Cook παρότι, ξεκίνησε μόλις το 2004.

Τέλος, σημειώνεται πως η σχετικά νεοεισερχόμενη εταιρεία, η οποία έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο της AIM, αξίζει τώρα £ 180 εκατομμύρια περισσότερα από τη Thomas Cook, σύμφωνα με τον Οικονομικό Τύπο.

Νεότερη εξέλιξη…

Στο μεταξύ πριν από λίγο οι μετοχές του Thomas Cook έφτασαν να κερδίζουν 45%, αντιδρώντας στην μεγάλη πτώση, με στήριξη από τις ελπίδες ότι δεν θα χρειαστεί αύξηση μεταοχικού κεφαλαίου και έκδοση νέων μετοχών. Κάποιοι traders σημειώνουν ότι έχουν υποχωρήσει οι φόβοι για ανάγκη οικονομικής υποστήριξης, δίνοντας ώθηση στη μετοχή, ενώ κάποιοι δίνουν σύσταση «buy», για την μετοχή του μεγάλου ταξιδιωτικού ομίλου.

ΠΗΓΗ, ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ