Ε.Ε: Δηλώνει τη συμπαράστασή της προς την Κίνα και καλεί για ορθά μέτρα

ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη συμπαράστασή της προς την Κίνα δηλώνει η Ε.Ε μέσω του Ευρωπαϊκού Μανιφέστου για τον Τουρισμό σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση του μανιφέστου αναφέρει:

“Προσφέρουμε τη συμπαράσταση και την υποστήριξή μας στην Κίνα και τους πολίτες της σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τους συνεταίρους μας στην Ευρώπη και την Ασία για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σε όλο το σύνολο των τομέων, όπως το εμπόριο, τη φιλοξενία και τις μεταφορές, ο οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος του Κορωνοϊού στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού αντικατοπτρίζει τη σημασία των σχέσεων της Ευρώπης με την Κίνα”.

“Τα κοινά ενδιαφέροντα στην οικονομική και πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης έχουν ήδη επισημανθεί κατά το ευρωπαϊκός έτος ΕΕ-Κίνας το 2018. Στηριζόμενοι στην κληρονομιά του, πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι οι Κινέζοι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι σε όλη την Ευρώπη. Αυτό θα γίνει δυνατό με μέτρα, όπως η επιτάχυνση της έκδοσης Visa, οι ελκυστικές προσφορές, και η συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την ανάκαμψη”.

Αναγνωρίζει, επίσης, την ανησυχία των κυβερνήσεων και υιοθετεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Θεωρεί, ωστόσο, ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ξεφεύγουν από το “γράμμα” του νόμου των οδηγιών μπορεί να προκαλέσουν αχρείαστους συναγερμούς, αναταραχές και αρνητικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς.

Σε ανταπόκριση στην κρίση του Κορωνοϊού, το Ευρωπαϊκό Μανιφέστο:

  • Παρέχει μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης στην Κίνα και τους πολίτες της
  • Επιβεβαιώνει τη σημασία του σεβασμού και του καλωσορίσματος εντός της ευρωπαϊκής κοινότητας ταξιδιών και τουρισμού
  • αναγνωρίζει την κλίμακα του αντίκτυπου της κρίσης σε όλους τους τομείς
  • επιδιώκει μια προσέγγιση προς τους περιορισμούς που να βασίζεται στα γεγονότα, η οποία θα λαμβάνει υπ’οψιν τα απαραίτητα και τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας
  • Ενθαρρύνει μια στρατηγική για την ανάκαμψη που θα συμπεριλαμβάνει το πλήθος των κλάδων.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *