© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε… τροχιά εκτόξευσης οι διεθνείς πτήσεις στο Ην. Βασίλειο | Υπολείπονται σημαντικά των επιπέδων του 2020

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατακόρυφη άνοδο που αγγίζει το 600% καταγράφουν οι διεθνείς πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περιόδου του 2021. Εντούτοις παραμένουν 38% μειωμένες, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, πριν από την επιβολή αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης που μόλις είχε ξεσπάσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η εταιρία ταξιδιωτικών στοιχείων και αναλύσεων, Cirium, για τις σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο 8.304 διεθνείς πτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε περισσότερες από 1,6 εκατ. θέσεις. Ενώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2021 σημειώθηκαν μόλις 1.201 διεθνείς αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 2020 ο αριθμός αυτός ήταν σημαντικά υψηλότερος, στις 13.422 αναχωρήσεις.

Η Ισπανία αναμένεται να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους παραθεριστές από το Ην. Βασίλειο, με 1.354 πτήσεις την περίοδο 14-20 Φεβρουαρίου, ακολουθούμενη από την Ιρλανδία με 646 πτήσεις.

Από την άλλη, οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Κίνα είναι μειωμένες κατά 94%, έναντι του Φεβρουαρίου του 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση.

Οι πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Μαλδίβων σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση 133%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020.

Κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου, αναμένεται να προσγειωθούν 8.293 πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από διεθνείς προορισμούς, που ισοδυναμούν με 1.620.893 θέσεις.

Τα δεδομένα έρχονται καθώς η βρετανική κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει την υποχρέωση διενέργειας τεστ Covid τη δεύτερη ημέρα της άφιξης των ταξιδιωτών στη Βρετανία για πλήρως εμβολιασμένα άτομα, στην αναθεώρηση των ταξιδιωτικών κανόνων της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι, μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανόνων για τον Covid, η ροή των κρατήσεων στη Βρετανία για το φετινό καλοκαίρι διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα, πλησιάζοντας τις πρώτες ημέρες του 2022 σε προ-πανδημικά επίπεδα. Η Ισπανία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και η Τουρκία συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές των Βρετανών για καλοκαιρινές διακοπές, με εκατομμύρια οικογένειες να είναι έτοιμες να ξοδέψουν χρήματα που εξοικονομήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns.

Tagged

1 σχόλιο στο “Σε… τροχιά εκτόξευσης οι διεθνείς πτήσεις στο Ην. Βασίλειο | Υπολείπονται σημαντικά των επιπέδων του 2020

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *