money tourism photo
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ε.Ξ. Μεσσηνίας: Να ενταχθεί η περιοχή στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με την ευκαιρία της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια στην Καλαμάτα, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις της ως προς το δικαίωμα της ένταξης της περιοχής μας στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, δεδομένων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει.

Όπως αναφέρει σε  δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΞΜ Δημήτρης Καραλής, “Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια στερούμαστε αυτού του δικαιώματος, περιοριζόμενοι μόνο στη βάση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να αποτελέσουμε πόλο έλξης εισερχόμενου τουρισμού, λόγω σοβαρών ελλείψεων υποδομών, με κυρίαρχη εκείνη του αεροδρομίου του οποίου η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός στερεί την περιοχή μας από πτήσεις εξωτερικού, παρά τη σχετική ζήτηση που υπάρχει. Το γεγονός αυτό, μαζί  με τα σημαντικά έργα που υπολείπονται  όσον αφορά τους οδικούς άξονες, Αεροδρόμιο, Καλαμάτα –Ριζόμυλος- Πύλος –Μεθώνη,  έχει “καταδικάσει’ τα ξενοδοχεία μας σε πληρότητες  που υπολείπονται άλλων τουριστικών περιοχών. Απόδειξη αυτού είναι ότι σε σημερινή  έρευνα  που δημοσιοποίησε  ο ΙΝΣΕΤΕ το  αεροδρόμιο  της  Καλαμάτας  δεν περιλαμβάνεται καν στις καταγραφές των αφίξεων, σε  αντίθεση  με  άλλα όπως  το  Άκτιο, η Μυτιλήνη, η Καβάλα, η Σάμος , η Κεφαλλονιά”.

Και συνεχίζει ο κ. Καραλής: “Η αναφορά μας αυτή γίνεται  χωρίς διάθεση να υποτιμήσουμε τους συγκεκριμένους προορισμούς, αλλά για να καταδείξουμε ότι η Καλαμάτα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε βασικό σταθμό εισόδου ακόμα και για ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Μιλώντας δε, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρκεί να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο γενικός δείκτης ικανοποίησης μόνο  για τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι στο 87,1% (GRI ξενοδοχείων Ελλάδας), υψηλότερα από άλλες γεωγραφικές ενότητες όπως η Κρήτη (86,7%), τα Ιόνια νησιά (84,3%) , η Αττική ( 85,1%), τα Δωδεκάνησα (86,6%) κ.α., πράγμα που σημαίνει ότι εμείς οι ξενοδόχοι κρατάμε “ψηλά τη σημαία” της περιοχής μας, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι στιγμής την αντίστοιχη αναγνώριση εκ μέρους των φορέων της Πολιτείας”.

Και καταλήγει ο κ. Καραλής: “Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η έλευση του κ. Υπουργού θα δώσει ουσιαστικές και δεσμευτικές ως προς την υλοποίησή τους λύσεις ώστε, επιτέλους η Μεσσηνία να κατακτήσει το μερίδιο της διεθνούς τουριστικής αγοράς που της αναλογεί και της αξίζει”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *